Idol

Försöker för andra kvällen i rad att titta på Idol men det går bara inte, trycker in mute-knappen hela tiden för det låter ju hemskt! Har inte dessa människor någon i deras närhet som kan vara ärlig nog att säga att dom inte kan pricka en ton??? Pinsamt ju, usch, får titta sen när finalisterna är klara :)

Micke hann hem till läggningsdags idag, skönt! Det har varit rätt fullt upp nu när han har jobbat långa dagar, ingen ledig dag på 2 veckor heller och det blir ingen förrens nästa fredag om vi har tur. Ska väl inte klaga egentligen för dom får slita som djur nu på jobbet iom att dom byter lokal, men lite gnällig är jag, gravid och allt och tålamodet med barnen framåt eftermiddagen är lika med noll :/ Bella är helt hopplös med sitt klättrande, så det är inte konstigt att jag har ont i ryggen. Den där lilla 12 kilos klumpen får jag lyfta ner från fönster, köksbord eller byrån i hallen en miljon gånger om dagen. Sur som fanken blir hon när hon inte får klättra och skriker högt, grannarna måste ju undra vad vi gör här hemma... *mute-knapp igen för dom sjunger falskt på tv*
Sebbe har varit rätt lugn idag, men vi har iofs varit hemma hos mormor i Alby hela dagen, kom hem runt 17 och då mutade jag barnen med tv så jag kunde laga mat.

Just ja, Linda med I, skriver du i din mail i gästboken eller här så jag kan maila dig ang. lösen.

Har beställt ett broderi föreställande Nemo och Marvin idag som jag ska göra till Sebbe, behöver en paus mellan julstrumporna, men jag har iofs börjat på Bellas redan. Ska vänta in i det sista med att köpa Sebbes födelsedagspresenter, för JAG tycker det är så svårt att inte ge honom dom på en gång *s* Ska surfa runt lite efter tårtinspiration oxå, kan inte bestämma mig för vad han ska få för tårta i år. Första året blev det en clown och förra året gjorde jag Tinky-Winky, blir kanske en bilbana i år?

Hur gör alla?

Känns som att jag har hamnat i "The little house of monsters" eller nåt på sistone, maken till vildare barn får man leta efter!  Bellas illvrål så fort hon inte får eller det inte blir som hon vill skulle kunna sätta skräck i vilket monster som helst och Sebbe gör tvärtom precis hela tiden. Säger man till honom på skarpen så bara fortsätter han apa sig och skratta, har ju lust att sätta ungen i en raket och skjuta iväg den till yttre rymden nånstans!

Förmiddagens besök i Kista tog rätt fort slut, Bella ville ju så klart inte sitta i vagnen utan försökte klättra ur den i farten, Sebbe gick runt i sin egna lilla värld och dansade och sjöng till musiken som spelades överallt. Sa till honom att gå bredvid vagnen eller hålla mig i handen annars åker vi hem och han ropar HÖGT "inte åka hem" och springer åt andra hållet igen *suck* Fick stuva ner honom bakom Bella i Softyn så jag kunde gå och handla mjölk (och mutkakor) och sen gav jag upp och gick till bilen.
Vi slängde i oss lunch lite snabbt och sen bar det av till sjukhuset tillsammans med Micke som kom hem från jobbet en stund. Vi skulle på ultraljud och det gick jättebra, allt såg fint ut med bebisen men det var oerghört stressande att höra Sebbes rop efter mig och Bellas vrål för att hon inte fick springa runt i korridorerna. Vi fick inte tag på barnvakt så bägge barnen var med, Micke satt i väntrummet med dom, eller nej, inte satt, sprang runt i korridorerna.
Hela eftermiddagen har gått åt att få Sebbe att lugna ner sig lite, men han bara hoppar runt här i hundraåttio fortfarande. Känns som att vi kommer få Nannyakuten på besök här snart om det inte lugnar ner sig haha! Micke jobbar sent så jag får nog natta bägge småmonstrena, har dom inte somnat till 21 så ger jag upp, mammas CSI Las Vegas är heligt :)

Hoppas att det är någon treårstrots vi går igenom här, för annars kommer det bli helkul med tre små skitar här hemma. Hur gör alla som har massvis med barn hemma, drogar dom? Just nu känns det som att alla har bättre pli på sina små änglar än jag någonsin kommer kunna få, bläää! Så många gånger som jag glott på Tubbisarna nu på sistone så har jag snart förvandlats till Tinkywinky, min mage börjar se ut som hans iaf ;) Fast jag är mycket bättre på boom-boom dansen :)

Glad

Glad
Skitlisa på väg ner i badkaret där brorsan redan är. Barnen måste ju oxå få ha kul på mammas födelsedag :)
Det har varit en jättemysig dag, skriver mer om det imorgon för nu är maken på väg hem med laxpasta *mums*


Blodbad

Blodbad

Stockholms blodbad, eller varför inte låta barnen leka med fingerfärg för nu har jag ju inte städat på fem minuter :)


Före

Före


Hurra för mig!

Som blir 30 år idag, nu är jag vuxen haha! För fyra år sen hade jag ingen aning att jag vid 30 skulle vara blivande 3-barnsmamma och gift, men när jag väl träffade den stora kärleken så gick det undan :) Micke och jag firar alltså 4 år tillsammans i september.

Har stressat runt lite här på morgonen mellan alla telefonsamtal och fixat tårtan, glasyr på morotskakan och städat. Måste ta fram bullarna jag bakade ur frysen oxå. Snart dyker första gänget upp, sen kommer några fler vid lunchtid. Små fåglar har skvallrat att jag ska hålla mig hemma för att det kommer blomleveranser *s* Ikväll ska Micke fixa middag, blir min favvorestaurang i Råsunda, La Terrazza och självklart deras laxpasta.
Annars måste jag säga att jag känner mig likadan som igår haha, vet inte vad jag hade väntat mig egentligen *s*
Kram på er!

Näsblod och toalettskurning.

Hade bullbak här igår samtidigt som jag gjorde middag, stressigt värre och VARMT var det i köket... Hörde hur barnen gapskrattade, följde ljudet bara för att upptäcka att dom låst in sig på toaletten. Dom små änglarna försökte spola ner diverse saker i toaletten och fröken Bella stod med min tandborste i högsta hugg och skurade toan *BLÄÄÄÄ* Sen hade hon tagit borsten och borstat sitt eget hår så det var lagom blött. Ska man skratta eller gråta? Var bara för mig att ta bilen ner till Konsum när Micke kom hem för jag var ju tvungen att köpa ny tandborste... Passade på att handla lite ingredienser till dagens bak oxå, ska göra morotskaka och prinsesstårta.

Totte håller på och får tokfnatt inne i buren, han hoppar runt som en galning men jag vill inte ta ut honom nu för jag måste ha takfläkten igång i vardagsrummet för att inte smälta bort. Pippin är helfestlig, han visar jättetydligt att han vill komma ut, brukar vara ute och flyga på förmiddagen, sen vill han komma ut när vi äter lunch och helst smaka av Sebbes mat oxå :) Man får klappa Totte på magen och ryggen och ibland går han med på att sitta på fingret, rätt kul eftersom han bara bott här i två veckor.

Vi har varit på öppnis idag igen, det var lugnt där idag, inte mycket barn alls, vilket vi mammor tyckte var skönt :) Barnen lekte rätt mycket i lekköket som finns där, annars brukar alla 4 leka var för sig när vi träffas.
På väg hem sprang Sebbe som vanligt i garaget ( på gångbanan, inte vid bilarna) och den här gången snubblade han och trillade på näsan :( Fick bära en mycket ledsen kille medans blodet rann längs med ryggen på mig, hade ingen vagn med mig som jag brukar men Bella försökte tack och lov inte smita utan gick bredvid mig hela vägen upp. Väl uppe såg jag att alla tänder satt på plats och när jag frågade Sebbe var blodet kom från så sa han näsan. Han hade smetat ut det i hela ansiktet så det såg jätteläskigt ut först. Han lugnade ner sig rätt fort och gick och tittade i spegeln när jag hade tvättat honom, sen blev det lite Bananer i pyjamas på tv:n medans jag kokade ris till chilin.
Bara jag som tycker det är trist med att sommartiderna av Bolibompa är slut? 18.30 var perfekt eftersom vi äter middag vid 18, nu hinner Sebbe aldrig se Bompa. Visst kan vi väl äta tidigare någon gång, men det är roligare att äta när Micke har kommit hem från jobbet. Slut för idag, måste vidare till bebissidan och uppdatera lite där. Kommer lite nytt i den låsta dagboken oxå.

Svammel

Vi hittade dom efter mycket letande, begäret är stillat :) Glassen var gudomligt god och jag tänker inte avslöja i vilken av alla affärer jag hittade den för jag riskerar inte att den tar slut haha! :)

Sitter och kollar på Oprah samtidigt, vore rätt sjysst att sitta som publik i just det här programmet för hon delat ut hur mycket presenter som helst! Publiken har fått datorer, väskor, bäddset, jeans... allt man kan tänka sig, nice!

Vi har varit på öppnis igen, dom stora barnen är ett minne blott där, har skeppats till dagis hela bunten och nu är det små bebisar som dominerar. Lite trist för våra barn som verkar välta bebisar som dominobrickor hur dom än vänder sig *s* Golvutrymmet har snabbt blivit upptaget av små krypande saker och man måste passa var man sätter fötterna.... Efter någon halvtimme ruttnade vårt lilla gäng och vi tog hela barnaskaran och gick ut på den inhägnade gården istället. Ville inte skrämma dom nytillkomna mammorna med våra bullar och saft heller, vi är nog dom enda som har med sig sånt till öppnis, alla andra har typ lådor med blomkål och morötter i bitar eller välgenomtänkta matlådor, inga panpizzor här inte! Haha, vi vet nog att ni proppar i era barn popcorn och godis hemma när ingen ser! Om inte annat så vänta tills dom små knoddarna får syskon, då tar man till alla mutor man kan *s*

Vore skönt att andas lite frisk höstluft snart så jag hoppas att det här är sista veckan med värme. Det enda som är skönt med sommaren är att man slipper klä på barnen så mycket innan man går ut. Jag köpte en overall till Sebbe i förrgår men blir lite osäker med storleken. Den sitter bra NU, kanske den inte räcker till mars nästa år? Tog stl 98 nu för stl 104 känns ju megastor? Tror inte att Sebbe är över metern än, vi ska till BVC i september för att uppdatera siffrorna. Micke jobbar hela veckan, blir inget ledigt och jag har ingen lust att kånka med mig bägge barnen för att prova overaller på Lindex.... Kista har iofs öppet sent så jag skulle kunna ta med mig S när Micke kommer hem efter 18. Men det tar emot lite för det är så skönt när Micke kommer hem och badar barnen osv, då kan jag ligga och slappa lite på soffan, börjar redan få ryggproblem av graviditeten.

3 dagar kvar till min födelsedag, sen är det gjort och det ska bli skönt! Slut på kommentarerna till varför jag inte vill fira min 30-årsdag och jag kan börja koncentrera mig på annat.
Apropå kommentarer så tycker jag det är jättekul när ni lämnar dom här, ser ju hur många som är inne och läser och lite respons uppskattas alltid :)

Längtar till september!

Har surfat runt och konstaterat att alla favvoserier har premiär i slutet på september. Tur att CSI Las Vegas börjat på femman nu så man har något att titta på.

Så nu väntar vi på säsong 2 av Lost och Desperate housewifes och säsong 8 av Charmed, färdiga att laddas ner i din dator dagen efter att dom sänts i USA :)

 

Micke och jag ska på Ben&Jerry jakt så fort han kommer hem från jobbet, jag ska köpa alla sorter jag kan hitta och muffla i mig allt :) Nu vaknade hela barnhögen så hej så länge!


Pippi, gubbar och glass.

Succe till lunch igår igen, börjar bli riktigt roligt att laga mat igen :) Den här gången hittade jag ett recept i nya Buffé, Kebab med yoghurtsås som hela familjen mumsade i sig. Ja, förutom husets mor som har total avsmak för kött numera, kanske möjligtvis att kyckling skulle gå ner, har inte provat.

Vet inte riktigt vad den här bebisen är ute efter just nu men jag är ständigt sugen på potatis i alla former, speciellt rösti! Sen är det mackperiod igen, med leverpastej och gurka eller ost och tomat. Känner mig inte speciellt nyttig och äter ganska enformigt, men vad gör man? Cravings you know :)

Vi var på Coop i förmiddags för att köpa blöjor, dom är otroligt nog billigast på Pampers/Libero här i krokarna. Ibland händer ett märkligt fenomen när jag handlar, eller egentligen inte ibland utan rätt ofta.... När jag packade upp varorna hemma hittade jag plötsligt ett paket Häagen-Dazs Choc choc chip,  vaaaar kan det ha kommit ifrån :) Det är som sagt ofta onyttigheter "ramlar" ner i kundvagnen... jag får väl skylla på barnen haha, dom är för små för att opponera sig :) Eller kanske på det otroligt praktiska: jag är gravid. Sista gången i livet jag kan skylla på cravings haha!

 

Kan inte finnas en värre skitgris än Bella, hon bara kan INTE äta som vanligt, vägrar använda sked utan gräver runt med händerna och försöker proppa in knytnävar med mat i munnen. Det mesta hamnar förstås under bordet, eller i hennes stol. Hon är en riktig gris när hon äter, hon får duscha efter varje måltid numera. Fattar inte hur ungen går upp i vikt, för det är en konstant fajt för att få i henne någon mat här hemma. Det som går bäst är ju när det är bitar utan kladd, alltså sås. Köttfärsås, chili, stroganoff och allt annat "såsigt" går fetbort, fiskpinnar och stekt potatis eller blodpudding äter hon mest av.

Rätt lustigt hur olika barnen är, Sebbe har ju oxå varit matvägrare, fast han äter bra nu, men han har alltid fått panik så fort han blivit lite kladdig, vill gå och tvätta händerna direkt. Bella kladdar allt hon kan, gärna i håret... ju värre desto bättre.

Men okej, det är ju bara lite mat, det överlever jag, hennes nya vana är värre... varje gång hon har bajsat ska hon direkt ner med händerna i.. hmm blöjan *bläääää* Vet inte hur många gånger jag slängt ner henne i badkaret senaste veckan, hur hinner hon???? Jag är ju oftast i samma rum som barnen och känner direkt i luften var fröken har gjort i blöjan, men hon är blixtsnabb. Vi har ju så varmt här hemma så jag vill inte klä på henne, men snart är det kört att bara springa runt i blöjan om hon inte lägger av.

 

Åh, den här glassen var ju grym *mums* Har letat som en galning efter Ben&Jerrys glass och fick precis snilleblixten att söka på nätet och se där! En lista över alla affärer i Sverige som har dom :)

Läste igår i tidningen om den där gubben, för jag det räknar jag som gubbe, som var 74 år och nybliven pappa. Det känns väl ändå lite gammalt, hur länge till kommer han att leva? Visst yngre föräldrar kan ju oxå trilla av pinn tidigt men kom igen! 74 bast och nybliven pappa? Allt har väl sin tid, får han föräldrapenning eller pension?  Vi kvinnor blir ju av med förmågan att skaffa barn vid en viss ålder och naturen borde se till att detsamma gäller för männen.

 

Totte har äntligen lärt sig att inte flyga in i taket hela tiden hmmmm ;) Fast han har fortfarande ingen pejl på hur man landar på något i lägre nivå utan det är gardinstängerna som gäller. Ta sig in i buren förstår han inte alls, nu har han varit ute i 2 timmar och jag lär väl tyvärr få jaga in honom i buren sen. Nä, nu måste jag gå och lägga glassen i frysen innan jag äter upp hela... Kram!


Inte mycket...

Blir inte så mycket skrivet dom här dagarna, har ingen ork helt enkelt. Vaknar med huvudvärk och gör mitt bästa för att ignorera den under dagen, på kvällen är jag megatrött och fastnar i soffan.

Jag är inne i en bok/tidningperiod nu och tröttnat lite på nätet, läser mest i ankomstgruppen dom här dagarna. Allt känns så segt just nu, dagarna går i varandra och inget nytt händer. Det är säkert graviditeten som gör mig så här trött, tycker ju inte att det är någon höjdare att vara gravid, synd att man inte bara kan få en bebis :) Sen är det mycket oro innan jag vet vad som händer med terapin, sjukskrivning, försäkringskassan osv.

Känns som en enda väntan på att första tecknena på sjukdom ska komma :/

 

Igår var vi iaf hos mina föräldrar och barnen fick springa ute på tomten hela tiden, skönt med frisk luft! Micke är ledig nu i två dagar, jag och Sebbe var hos barnmorskan i morse och när vi kom hem mötte vi upp pappa och Bella på gården och gick och åt glass. Köpte två nya spillfria muggar igår som verkar funka bra, dom var stoooora, ser rätt kul ut när barnen dricker :) Bella ville ha en grön och Sebbe en rosa och dom är väldigt noga med att ta rätt mugg när dom dricker :) Jag har två veckor kvar av personalrabatt på Lindex, sen är det bara Twilfit som gäller igen. Vi ska väl ta en sväng förbi idag och se vad jag kan köpa till barnen, vore toppen om det kom lite overaller snart så jag kan få rabatt :) Borde väl gå igenom garderoberna och se efter vad som behövs till hösten/vintern.


Söndagsinlägg

Dagen efter konserten och jag har huvudvärk som vanligt, nästan så att man känner sig bakis utan att ha druckit haha! Det hade gått jättebra med barnen igår, dom hade lurat till sig en massa tecknat och miljoner sagor :) Bella vaknade sekunden jag gick och la mig och höll låda hela natten, hon vaknade flera gånger i timmen och var arg, vet inte vad det var med henne? Sen var hon jättepigg och ville gå upp vid 06 men det vägrade jag, hon somnade till lite då och då och bökade och hade sig sen somnade hon om på riktigt vid 8 och sov en timme till. Så man kan säga att det blev sovmorgon i morse fast inte som jag tänkt mig...  När man säger till folk att barnen sover till 8 på morgonen så tycker ingen att man har rätt att beklaga sig, men jag skulle fan hellre gå upp vid 6 om Bella sov hela nätterna igenom, för det gör hon INTE. I snitt vaknar hon varannan timme och vid dåliga nätter, som inatt, flera gånger i timmen. Hon är 20 månader och har aldrig sovit en hel natt i sitt liv, max 4 timmar på raken. Skrattar när jag läser på vissa forum och mammor som tycker det är sååå jobbigt att gå upp och amma sin 4 veckors bebis 1-2 ggr per natt... det låter som lyx för mig ;)

 

Åter till konserten, efter mycket om och men hittade vi parkeringsplats och gick till stadion, jag hade ju missat en liten detalj, länge sen jag var ute på en "större" grej. Toaletterna. Det fanns 3 tjejtoaletter och det måste väl ha varit minst 15000 tjejer på plats.... ja, alla satt ju inte i vår sektion, men jag kan inte tänka mig att det fanns 100 muggar placerade någon annanstans. Alltså var det kilometerlång kö, helt jäkla otroligt.  Med Mickes hjälp sprang jag inte på herrarnas stinkande toa där det fanns två små bås. Vi hade jättebra platser, längst fram på "balkongen", men vi satt längst in på raden så vi var tvungna att gå förbi alla. Mardröm för en som har panikångest, att inte kunna smita obemärkt :/ Efter 1 1/2 timme var det paus och alla rusade ut, i vanliga fall är det ju rökförbud, men nu hann folk knappt förbi sina sittplatser innan dom tände cigaretter, så ÄCKLIGT! Jordens trängsel och cigarettrök åt alla håll, jag höll på att spy. Varför kan dom inte förbjuda rökning inomhus på ett sånt här evanemang, stackars dom som är allergiska, fast dom kanske inte går på konserter? Toakön blev ju megalång igen, och som gravid med mikroblåsa smet jag in på herrarnas igen, fick lite flashbacks från den gamla tiden när jag sprang på krogen haha, gick alltid på herrarnas för att det är sån kö på damernas. Fattar inte varför tjejer ska gå in två eller flera, det tar ju sån tiiiiid! Det var inte skönt för baken att sitta på plaststol i 3 1/2 timme, vred mig som en mask till slut.

 

Nåja,  nu har vi iaf sett det och det är väl inget vi kommer gå på igen. Läste innan att dom hade tonat ner showen pga att Charlie Norman dog dagen innan och jag förstår ju självklart tanken. MEN, vi hade för en gång skull fått barnvakt, pröjsat närmare en tusenlapp för att komma iväg på en show och det känns lite trist att man ska få "mindre" än dom andra showerna "bara" för att någon jag inte kände eller hade någon relation till hade dött, det känns inte rättvist mot publiken. Hyllningen som Wells utförde kändes utdragen och trist, kunde lika gärna kört en tyst minut. Sorry, men the show must go on, annars får man väl ställa in. Andra akten var seeeeg, inte förrens mot slutet som dom kom i gång lite och extranumret lät skitbra, fast det lyssnade vi på när vi gick mot bilen för vi ville undvika kaoset när 30 000 pers ska ta sig ut samtidigt.

 

Annars då, jo Totte ( det namnet blir det) har provat sin spegelgunga och byter pinne lite mer frekvent nu. Han har fortfarande inte hittat/rört matskålen eller vattnet, men han satt på mitt finger idag och verkade tycka det var okej :) Nu ska jag vila skallen lite medans barnen sover. Kram!


Vattna buskarna...

Premiärutgång utan blöja idag, Sebbe gick på pottan sekunden innan vi gick ut. Väl ute sprang busungarna runt och härjade som vanligt, vi gick bort till dagiset som är rätt stort och självklart inhägnat. Efter ett tag säger Sebbe att han är kissnödig så vi gick bort till buskarna och taaadaaa! Första pinket ute :) Tänk att man kan bli så glad för en sån sak och helt otroligt att jag skriver det i dagboken  så att alla kan läsa det *s* Märks att man är mamma va? :) Vi hade lite svårt att hmmm styra den lilla helikoptern, men det ger sig väl med lite träning haha! Svårast var ju att hindra Bella från att springa i vägen, fröken nyfiken som ska vara med överallt....

 

Dags för Rhapsody in rock ikväll och jag hoppas på varmt och fint väder för jag får inte på mig några kläder *grrr* Eller jo, jag får på mig mammakläderna, men dom bara hänger, så det är ju kört. Får bli trikåkjol ikväll, jag trivs verkligen inte i kjol, är en byxtjej, så jag hoppas att magen får ett tillväxtknäpp snart så jag kan skrota kjolarna. Ikväll får jag väl ta med mig en långkofta ifall det blir kallt. Det känns lite smånervöst för jag känner inte till Råsunda, kan ju inte precis åka dit och reka innan... Hoppas att vi sitter bra till så jag kan rymma om jag får panik. :/ Får väl ta med mig en egen potta oxå så mycket som jag springer på muggen på kvällarna... det positiva med graviditeter... Hoppas att det kommer gå bra här hemma ikväll, barnen är rätt enkla att lägga men det är värre när dom vaknar till på kvällen, då är det mamma och pappa som gäller. Jag ska ta med mig kameran ut, måste ju filma Nanne Grönwall till Sebbe, ja och Bella med för den delen, hon börjar dansa sekunden hon hör "Håll om mig" och jag misstänker att den kommer spelas ikväll.

 

Totte har förflyttat sig från burens botten till en pinne istället, det går sakta men säkert :) Jag tycker inte att han verkar så rädd faktiskt. Andra fåglar jag haft har flaxat vilt bara man närmat sig buren men Totte är lugn även om man sticker in handen för att fixa med mat/vatten. Lite kvitter har det kommit men då blev Bella rädd... men hon ska ändå sitta vid buren och titta hela tiden.


Totte

Vi har fått en ny familjemedlem idag, en 6 veckor gammal undulatunge, som förhoppningsvis är en hane :) Han ska heta Totte, fast Sebbe växlar fortfarande mellan Totte och Emil så vi får se. Tog ett kort genom buren så man ser inte så tydligt, men det syns att han är blå, gul och vit. Sebbe ville ha en gul och jag en blå, så vi kompromissade :) Han har precis satt igång och kvittra, men han har inte vågat flytta sig från botten på buren än, tar väl ett par dagar innan han känner sig hemma. Om inte Bella lyckas skrämma slag på honom först med sina gallskrik, hennes röstkapacitet är otrolig... :/

Totte

Inte mycket nytt annars, vi var på "Öppnis-premiär" i tisdags och det var väl okej. Bella blev biten av en liten kille i armen så hon ruttnade och ville gå hem. Konstigt nog sa hon inget, hon fick bitmärken så det borde ju ha gjort ont? På måndag är Melker och gänget tillbaka så då är ordningen återställd *s* Jag och Ingela kan återgå till att prata strunt och jämföra bebismagar medans barnen leker....

 

Micke är ledig idag, vi ska åka och fylla på förråden när barnen har vaknat. Måste hitta på någon rolig middag till imorgon kväll för vi ska äta hemma med mina föräldrar innan vi åker till konserten. Gjorde en ljuvlig kräftsoppa i förrgår och frös in det som blev över så att mamma och Hasse får äta gott när barnen sover. Blir ju en sen kväll för dom eftersom vi inte är hemma förrens efter midnatt.

Idag är det exakt 2 veckor till min 30-årsdag. Ska bli skönt att få det överstökat så jag kan koncentrera mig på Sebbes kalas. Ska försöka göra en bilbanetårta till honom i år, eller kanske en nyckelpiga? Vi har redan spikat datum och det verkar som att hela gänget kan komma och det är ju jättekul! Nu ska jag gå och spana lite på pippin igen, längtar tills den blir tam så man kan han den i handen och klappa den :)

 



 


Ny vecka

Micke var ledig igår, vi åkte ut en sväng på förmiddagen som vi brukar. Hamnade i en zoo-affär till barnens (och min) glädje och jag blev genast sugen på att skaffa en undulat igen. Så nu bearbetar vi husets pappa haha! Ful som jag är använder jag alla medel, vilket inkluderar Sebastian som kan säga "pippifågel", Bella pratar ju inte mycket än :) Känner mig som ett barn, vill ha vill ha vill ha :) Bastian tycker att pippin ska få heta "Elin", vet inte var han har fått namnet ifrån, vi känner ingen Elin och det finns ingen med i böckerna vi läser. Hur som helst blir det svårt för jag vill ju ha en hane :) Jag har alltid haft husdjur, tycker det känns tomt utan, men jag vill inte ha något "stort djur" som kräver en massa och som hårar.... fast det lär ju bli en massa fjädrar överallt... Någon som har en undulat som kan råda mig? Var ju så länge sen jag hade en så jag har nog glömt bort hälften.

 

Jag har fastnat framför Nyhetmorgons matlagning, tog receptet på fisksoppan ( kräftsoppan) som dom gjorde igår så den ska jag göra imorgon, håller på och tinar kräftorna just nu. Kul med lite ny matlagning och barnen verkar inte ha något emot nyheter heller.

På lördag ska jag och Micke på Rhapsody in rock på Råsunda, nära hem :) Det håller på i nästan 4 timmar så det blir en sen kväll för mormor och morfar som är barnvakt.

Har funderat lite fram och tillbaka och kommer nog öppna upp en gammal dagbok och sätta password på den. Jag kommer ju fortfarande skriva det mesta här, men lite mer privata tankar och funderingar hamnar i den andra. Verkar som att fler och fler sätter lås på sina dagböcker och jag vill ju inte göra det fullt ut, för det här babblet här känns inte särskilt privat, bara virrigt ;) Men när det kommer till panikångesten och lite annat vill jag faktiskt veta vilka som läser. Kram!

 


Lördag igen

På något sätt har dom 3 veckorna gått, Micke har jobbat nonstop och jag trodde aldrig att tiden skulle gå, men det gör den ju. Bara 2 dagar kvar, sen är han ledig på måndag och det ska bli skönt! Inte för att vi gör något speciellt när han är hemma men det är kul med lite vuxet sällskap på dagen +  att vi är två som roar barnen :) Jag och sötnosarna har varit på Coop och köpt färska kräftor till ikväll. Sebbe sa att han skulle äta upp alla ( som vanligt) och när jag frågade vad mamma och pappa skulle äta då svarade han "fiskpinnar". Jahapp! Kul lördagsmat :) Igår var det jag som la Sebbe och jag somnade som en stock! Micke kom in och väckte mig vid 21 och jag gick raka vägen ut till soffan och somnade om... vaknade igen vid 23.30, då var det bara att borsta tänderna och gå och lägga sig i sängen, vilket roligt sällskap jag är haha!

 

Tänkte att jag skulle smita iväg till Kista själv för att prova mammakläder - igen, men det är bara att lägga ner. Hur jag än försöker tänka positivt, att det bara är att gå från bilen till hissen och sen raka vägen till H&M och hem så funkar det inte. Måste ta med mig Sebbe som "förkläde" så jag inte får panik. Får ta med mig en fet muta så att jag kan prova kläder utan att han smiter mellan alla provrum. Trist men så är det! Åka själv, med stor risk för att jag vänder i centrum och kör hem eller ta med Sebbe och slänga på mig kläderna i provrummet. Väljer Sebbebebbebus alternativet, han tycker ju att det är kul att åka iväg själv med mamma :)

Trevlig helg på er!

Barnen


Pysseldags

Igår damp katalogen från Slöjddetaljer ner i brevlådan. Har ju handlat av dom en gång tidigare, när jag fick för mig att jag skulle göra Waldorfdockor till barnen.... Sebbes är väl nästan klar, ruttnade på den när jag inte fick till håret. Bellas har jag inte ens börjat på, projektet är nog nerlagt, som dom flesta av mina projekt brukar bli ;)

Men ändå, sitter där och bläddrar i den drygt 300-sidiga katalogen och blir sugen på att köpa den mesta. Älskar dom där små färgburkarna ( vad jag nu ska ha dom till?), miljoner vackra pärlor (vem sjutton ska använda halsbanden jag ändå inte kommer orka göra?) och så självklart små färdiga nybörjarkit av det mesta. Känner mig plötsligt jättepysslig, vill beställa allt! Självklart kommer jag ha tid till att göra allt jag vill göra ur katalogen, närå, jag har inte en massa andra pysselgrejer undanstoppade hemma som jag aldrig hinner börja på..... Som mitt julalbum jag skulle scrappa, samlade i månader ihop allt material, vackra papper, klistermärken, recept, foton och nu ligger det undanstoppat i en påse och samlar damm.

Jag TROR att jag är pysslig, men jag har nog alldeles för lite tålamod för att kunna avsluta något. Sen har jag ju, om jag ska vara ärlig, ingen talang för det heller, men man kan ju alltid drömma :) Helt omöjligt skulle det ju inte vara, jag menar, för några år sen bestod min främsta matlagning av att värma vatten till snabbnudlarna och nu lyckas jag faktiskt slänga ihop rätt goda rätter, tro det eller ej! Bästa omdömet kom från maken igår som tyckte att Kantarellpirogerna ( finns på tv4.se) var "himmelskt goda"! :)

 

Men åter till senaste projektet, som jag gett mig f*n på att slutföra. Fast hur korkad kan man vara som bestämmer sig för att brodera TRE ( ett till varje barn, inkl den som ligger i magen fortfarande....) julstrumpor, 42 cm långa. Det är ett evighetsjobb kan jag säga, räknar väl med att få en strumpa klar varje år haha! Ska försöka slänga in en bild på hur första strumpan ser ut för tillfället. Lyckas jag någon gång bli klar så kommer vi säkert tappa bort dom vid nästa flytt ändå *s*

 

Vad ljuvligt det är med lugnet här hemma, barnen sover :) Jag sitter och dippar morötter och gurka och bara kopplar av! Vi tog en liten promenad idag och träffade Melker och gänget, Sebbe sprang i förväg och ignorerade mina rop (skrik) totalt och Bella gör sitt bästa att pinna iväg åt motsatt håll, hur jag ska kunna hålla koll på tre ungar i framtiden förstår jag inte, måste nog köpa koppel! Varje gång man möter ett dagis/dagmammor som går ute så ser man hur barnen går bredvid vagnen hela tiden, är hela gänget drogade eller mutas dom friskt med godis? Hur gör man för att få barnen att gå i samlad trupp? :) Nu ska jag surfa vidare och leta middagsrecept!

Julstrumpan


Trist början men det blir roligare...

Vaknade och var grymt illamående, ingen mat ville stanna kvar i magen om man säger så :/ Mutade barnen med Pippi på tv så jag kunde ligga och vila lite. Fick i mig ett äpple till slut och sen tog vi en sväng ut till kiosken. Hittade Amelia vänta barn i tidningshyllan och när vi kom hem hade posten kommit med vanliga Amelia, nya Ikeakatalogen och en ny bok från pocketklubben så nu blev dagen lite roligare med massor att läsa :)

 

Visst är det skönt med lite sol idag men jag längtar till hösten! Kanske beror på att jag inte har några kläder som passar just nu innan kulan växt till sig, men sen är jag inte så förtjust i värme längre. Det är okej med sol när man kan ligga och lata sig på stranden men det är ju bara att inse att mina dagar på stranden kommer bestå av att jaga barn ett par år framöver... :P Nää, dags att fixa lite lunch, har total idetorka numera, det är ju okej att laga maten men det vore himla skönt om man hade någon som gjorde färdiga påhittiga menyer varje vecka och såg till att alla ingredienser fanns hemma :) Vår dumma bil blir inte klar den här veckan heller så jag kan inte åka och storhandla *muttrar*