Vi har flyttat!

Om nu någon har missat det :)
Nya bloggen finns på:
http://trebarn.blogsome.com/

Ska jag eller inte?

Blev sugen på att byta blogg, håller som bäst på att lära mig hur allt funkar på nya stället, men jag velar lite....
Här är ju allt på svenska och det känns ju lite enklare, men samtidigt gillar jag funktionerna bättre "därborta".
Måste ju erkänna att superfåniga Sandra tycker det känns jobbigt att nollställa besöksräknaren hahaha! Fast det känns ju rätt bra att starta om på nytt nu när vi har en ny familjemedlem! Måste spara ner hela den här bloggen först så jag kan gå tillbaka och läsa sen, eller så att barnen får läsa sen när dom blir stora.
Ni kan kika in om ni  vill, kommer självklart direktlänka sen om jag byter:
Nya bloggen

Söndagssås på en lördag

Fick ett ryck i morse och rotade fram "Sopranos" kokbok som jag köpte på rean förra året. Vi har pratat om att göra söndagssåsen som finns i boken men aldrig kommit längre än till prat, det tar ju lite tid att göra den och en massa ingredienser.
Nåja, jag ammade Dominika och begav mig till Solna centrum där dom har en delikatessbutik som säljer italienska ingredienser, fick tag på 500 g salsiccia och italienska burktomater där. Vidare till Ica där jag köpte 500 g revbensspjäll och 500 g kalvgrytbitar sen hem för att påbörja maten. Det har tagit sin lilla tid men nu står såsen och puttrar för fullt på spisen, knappt att allt fick plats i kastrullen eftersom det blir 2 (TVÅ!) liter sås!!! Känner mig som värsta italienska stormamman nu haha, jag har iaf tillräckligt med familjemedlemmar för att kvalificera mig ;)
Förutom allt kött som skulle i skulle man även göra köttbullar på 500 g blandfärs, smeten innehöll bla riven parmesanost, så det är totalt 2 kg kött i såsen.... Jag äter ju inte kött och Sebbe och Bella är jättehängiga idag och vägrar äta alls, så Micke, mormor och morfar kommer få mycket att äta :) Blir ju "bara" pasta och sås för min del, och såsen verkar bli grym, fattas bara när den kokar i över 3 timmar....

Schlager ikväll igen, inte klokt vad tiden går fort! utan att ha hört dom så hejar jag på BWO, dom brukar ha sköna låtar iaf!
Säsongens skönaste "Let's dance" igår, kul att höra alla pikar och juryn verkade ju inte vara bästisar heller, rolig dramatik :) Synd att Viktor och Carin åkte ut, gillar dom klart bättre än fjant-Måns och sur-Maria. Anna Book och hennes missbruk av ordet "fantastisk" har jag tröttnat på och smilfinken David ska vi inte ens prata om.... Hmmmm.... vad engagerad jag var i ett tv-program *s*
Mormor Dorothy ligger just nu och småsnarkar i soffan med Dominika på sig, ser hur gosigt ut som helst :)

Gissa vem...

...som gillade nya babygymmet mest, Dominika eller Izabella?

Gym


Normas pasta

Jag är alltid på jakt efter den ultimata tomatsåsen och den här gången blev det nästintill perfekt! Köpte Aftonbladet häromdagen för att dom hade sin matbilaga, jag är ju som bekant inne i en "testa nya recept period", och där hittade jag följande smarriga recept:

Normas pasta

2 stora fasta auberginer
jungfruolja
1 msk torkad oregano
ev 1 torkad röd chili ( jag tog vanligt chilipulver)
4 vitlöksklyftor (finhackade)
1 stor knippa färsk basilika
1 tsk ört - eller vitvinsvinäger
800 g krossade plommontomater (jag tog bort skalen)
Havssalt
Svartpeppar
450 g spaghetti
ricotta, pecorino eller parmesan

1.Finhacka basilikastjälkarna, spara bladen
2.Skär auberginerna i fyra delar på längden, sen tvärs över på längden i fingerstora bitar.
3.Häll lite olja i en stor panna, stek auberginera i två omgångar. Skaka om bitarna så oljan täcker varenda bit, strö över torkad oregano och bryn tills bitarna fått färg runtom.
4.När alla bitar är brynta läger du samtliga i pannan, sen kan man tillsätta en torkad chili ( eller pulver).
5.Sänk till medelvärme och tillsätt lite olja, vitlök och basilikastjälkar.
6.Tillsätt en skvätt vinäger och burkarna med tomater. Man kan hacka ner tomaterna i mindre bitar.
7.Sjud i 10-15 min, smaka av med salt och peppar, jag la i extra tomatpure. Riv hälften av basilikabladen, lägg dom i såsen och rör om.
8.Servera med spaghetti och tex riven parmesan, mums!

Jag ska definitivt köpa Jamie Olivers italienska kokbok när den kommer ut på svenska senare i vår.

Lilla vän

Minst ett vaket barn på dagen och det är kört att sitta vid datorn... får se hur länge Dominika vill ligga i vagnen nu, storisarna sover med pappa :)
Sebbe vaknade, drack halva vällingen och spydde därefter densamma, lite feber och glansiga ögon så det var bara att ringa dagis och säga att barnen stannar hemma. Sebbe ttjatade nog i två timmar att han ville gå till dagis och att han inte var sjuk, dagis har blivit poppis här hemma nu haha!
Dagens än så länge skönaste kommentar fick pappa av sin son när han stod framför tv:n: "Du står i vägen lilla vän" *s* Lite detektivarbete och vi kom på att det är barnens favvofröken Zahra som brukar säga "lilla vän".
Lät ju helkul när lilla Sebbe sa det till stora pappa hahaha!

Husets mor tog med bebis och rymde från spyorna här hemma till Kista galleria, hade fått en bonuscheck på 200 kr på HM som jag ville utnyttja. Mycket fina kläder överallt men inte en chans att jag köper nåt i den här storleken till mig själv, så jag kom hem med ett par hängseljeans, kallingar med drakar på och ny röd vårjacka från Lindex till Sebbe och ett par jeans och ett par röda mjukisbyxor som det stod "Bamse" på i häcken till Bella. Märks en tydlig skillnad mellan könen här hemma för Sebbe fick man muta för att han skulle prova kläderna och Bella kutade fram och slet i kassarna och ville prova bägge byxorna på samma gång :) Sen gick lilla fröken och tittade sig i spegeln och visade upp sig för alla som ville titta på.

Uppdaterar mina länkar lite, välkommen tillbaka säger jag till
Cecilia!


Hmmm

Läste precis att Jessica Folcker som fick en dotter för en kvart sen, typ, ska sjunga på lördag ändå. Jag bläddrar tillbaka i minnet efter senaste förlossningen, 4 dagar efter var en torsdag.. då hade mjölken precis runnit till för mig, dvs megabomber som gjorde asont. Apotekets megabindor med extralånga jättevingar (haha) satt på plats med hjälp av mormorstrosor i storlek STORA. Jag hade fortfarande lite svårt att gå efter allt tryck mot svanskotan, var lite hes efter allt skrik när ungen skulle ut och jag blev andfådd av att säga fler än tre ord på raken i en mening. Hormonerna rusade friskt och jag kunde börja grina till Bolibompa ;)
Ställa sig på en scen i direktsändning och sjunga? No way!

Inte mer snö nu!

Bläää, är så trött på snö, trött på overaller och slask och grus! Tar ju evigheter att klä på barnen när vi ska hem från dagis, nu vill jag ha vår och tussilago och krokusar.
Hade Dominika i famnen igår när jag hämtade barnen eftersom hon var halvvaken, ville inte lämna henne i vagnen då. När jag kom in på avdelningen kom det en liten kille i full fart mot mig och tog två hårda grepp om mig och bebisens overall, han var jättestark, fröken fick bända upp hans fingrar för att han skulle släppa taget! Sen tog det två sekunder så kom han farandes igen, fy alltså, vågar inte ta med henne in på avdelningen igen, han var ju livsfarlig.... Frågade fröknarna om vad dom tyckte att jag skulle göra och dom kunde inte förstå varför han reagerade som han gjorde, klart att jag måste kunna ta med mig bebisen in på avdelningen om hon är vaken.

Sebbe var lite småledsen i morse och ville att jag skulle ringa Melkers mamma och fråga om dom kunde leka, sötgubben! Måste ju kännas lite konstigt för honom eftersom vi har träffat M med familj runt 3-4 ggr i veckan i ett års tid och nu har killarna börjat på var sitt dagis och inte träffats på länge. Svårt att pussla ihop tider nu när dom som sagt går på dagis och när det dessutom finns två små bebisflickor som man inte har lust att knata ute i minusgrader med, men det blir väl bättre till våren.

Nu jäklar ska det bli ändring här hemma, har "tvingat" med Micke i mitt beslut som stöd haha så nu är det INGET GODIS som gäller! Skriver det här i bloggen oxå så att jag får extra motivation, kommer ju skämmas som bara den ifall jag faller ner i godisträsket då ;) Vi provar med en godisfri vecka till att börja med, för nu bara SKA jag gå ner i vikt, jag mår inte bra i den här kroppen. Vågar inte banta eller nåt när jag ammar, men att utesluta godis borde göra underverk med tanke på hur mycket jag proppar i mig varje dag hehe :P
Jag ska dela upp det hela i små delmål med belöningar, första delmålet är om 2 kg och då ska jag beställa tid till tatueraren för att gadda in Dominikas namn bredvid dom andra barnens :) Ska försöka få upp min viktsida oxå för mer motivation!
Godaste drycken just nu är Fun light tropical fruits, mums!