Dumma snopp!

Ja, det var Sebbes kommentar idag.... Han är inte alls impad av pottan, han går ju på den varje gång och så men den verkar mest vara till besvär :) Sonen dricker ju väldigt mycket på dagarna, speciellt när det varit varmt och det måste ju ta vägen nånstans sen. Idag satt Sebbe och lekte på golvet när han började muttra, sen gick han med tunga steg bort mot badrummet och sa "dumma snopp, kissa IGEN!" Hade svårt att hålla mig för skatt då :) Fast jag förstår honom, det var 3:e gången på 20 minuter som han sprang iväg, när han hade blöjan behövde han ju inte avbryta leken. Välkommen till den hårda världen min son *fniss*

 

Annars har vi inte gjort mycket idag, tog bussen (WOW!) ner till centrum och handlade sånt vi glömde igår, för jag glömmer ALLTID något... fler som känner igen sig? Sen tog vi en promenad hem, vi hade tur för det började inte regna. Lite lunch i magen för mig och Sebbe, Bella vägrade öppna munnen idag, sen lagade jag chili till ikväll. Nu sover barnen och jag sitter och uppdaterar som vanligt. Hoppas på att lura med mig maken till Kista centrum i eftermiddag, ska göra ett nytt försök med det hemska utbudet på mammakläder. Kanske bara jag som är kräsen? När den riktiga kulan kommer sen så köper man det som går på oavsett hur det ser ut haha, kanske borde vänta någon månad till :) Apropå kula så är bebisens hemsida uppdaterad med magkort.


Jag är bäst!

Japp, så är det, jag är ruskigt stolt över mig själv idag! Lider ju av panikångest sen några år tillbaka och har inte åkt tunnelbana eller buss sen 2001, ja förutom transferbussen på Arlanda då. Igår var vi ju på Karolinska på ultraljud och vi tog bussen hem och det gick faktiskt bra! Nu till det "otroliga", skulle ner till centrum idag och på vägen dit ser jag att bussen kommer så vi.. hoppar på!!! Bara jag och barnen, låter kanske inte mycket för världen men det är ett enormt steg för mig! Det är ju bara 2 stationer ner så det gick fort, sen mötte vi upp Ingela occh grabbarna och hoppade på nästa buss till Sundbyberg centrum. Det kändes dock jobbigare, fick fälla ihop vagnen så att alla skulle få plats ( tack och lov för Froggen) och hade Bella i knät som ormade sig. Kände hur hjärtat började slå fortare och svetten utbröt, men försökte andas lugnt och titta ut genom fönstret. I såna situationer är det ju bra att man har barnen med sig, för då måste man koncentrera sig på dom. En rundtur i Sumpan och sen 2 bussar hem, kände huvudvärken sekunden vi kom in genom dörren, då släppte väl alla spänningar antar jag. Men det kändes iaf kul, det här kan jag ju göra om,  så länge det handlar om mindre sträckor till att börja med.

Var på apoteket idag och köpte Laktulos (?) till Sebbe, han har fått stora problem att göra nummer 2 sen vi började med pottan, försöker hålla sig så länge han kan. Enligt bvc-sköterskan så är det visst rätt vanligt i den här åldern, barnen kommer på något som dom kan styra över själva. Nåja, ska ge honom lite "medicin" varje dag så att han inte blir förstoppad så får vi hoppas att nummer 2 ger med sig snart. Tidigare var jag lite känslig angående spyor och sånt, men man blir ju klart botad av att ha barn haha! Nerkräkt hundra gånger om och nu får man gå och plocka upp hmmm bajskorvar från golvet om fröken Bella får gå nakenfis, hon har en förkärlek till att stå och klämma på mattan i vardagsrummet :P Välkomna hem till fräscha familjen, observera att barnen inte är riktigt rumsrena haha!

Ultraljudet igår gick bra,  Micke fick tyvärr inte följa med utan han jagade barn i korridoren... Allt såg ut som det skulle med lillbebis och min risk låg på 1:12066 så jag behöver alltså inte gå vidare med fostervattensprov eller nåt. Fick en gissning till vem som ligger därinne med det håller jag hemligt, inte ens maken vill veta denna gång. Nästa ultraljud är om en månad, bilder från gårdagen finns på bebisens hemsida.


Lustig...

Sebbe har utvecklat sin egna humor iom att talet kom igång. Varje morgon kommer han in i köket och deklarerar " jag äta upp alla mackor" följt av ett hellustigt skratt :) Gick precis in och stoppade om honom för det är sovdags. Då sa han att han inte skulle nanna ( sova), mamma ska nanna, jag gå ut och spamma (!) Den lilla skitungen, han vet precis vad mamma gör när barnen sover *s* Jag sitter iofs parkerad framför datorn varje gång Sebbe kommer ut efter vilan så det är ju inte så konstigt ;)

Vi tog en sväng ut i förmiddags och träffade Melker och gänget, sen började det ösregna så vi fick springa hem igen. Eftersom vår bil fortfarande är på verkstan *muttrar* ska Micke komma hem med min pappas bil nu på eftermiddagen och passa barnen så att jag kan åka iväg och handla. Antagligen lär det dröja innan puckona på verkstan blir klara med bilen, vet inte riktigt hur vi ska göra imorgon när vi ska till KS för ultraljudet. Tror iofs att jag klarar av att åka buss, det är tunnelbanan som är körd ( har ju panikångest), men det tar ju sån tid med bussen! Alternativet är att förbeställa taxi med bilbarnstolar  tur/retur men det blir så dyrt. Livet vore ju bra mycket enklare utan panikångest, det är när sånt här händer som jag ser mina begränsningar :/

Lägger upp en ny länk som går till bebisens hemsida, kika gärna in om ni vill! Kommer väl att uppdatera där imorgon med ultraljudsbilder, om allt nu går bra...


Ensamma....

Ja, inte helt, mormor Anna är fortfarande kvar, men hon bor ju hos mina föräldrar ute i Alby. Moster Nilla åkte hem igår, skittrist, Sebbe har frågat massor efter henne och jag har gråtit floder som jag brukar när hon åker igen. 5 månader kvar till jul och då ses vi förhoppningsvis igen.

Trist och relativt lugn dag idag, jag vaknade med ont i halsen och huvudet. Bilen är på verkstad så vi gick ut på gården lite på förmiddagen och tog även en sväng till skogen för att plocka blåbär. Annars har vi lagat mat och bakat, barnen har tittat lite på Pippi och Tubbisarna och jag har försökt vila så gott det går med två högljudda småfisar som härjar runt ;) Imorgon kommer mormor och mormor Anna och hälsar på, jag tänkte sno mammas bil och åka och handla det nödvändigaste.

Snart bara 2 dagar kvar till ultraljudet, börjar kännas lite nervöst men jag hoppas att det ska gå bra. Får dra med hela familjen för jag vågar inte köra till KS själv och vi kan inte få barnvakt på torsdag. Sängdags för min del nu, får se om bök-Bella låter mig sova något inatt *snark*


Snart 3 år..

Om exakt två månader fyller Sebastian 3 år, var har tiden tagit vägen? Talet har äntligen släppt och det är så kul att prata med honom nu när han svarar så man förstår. Han fick välja en ny bok idag när vi var på Willys, blev Totte, igen, femte boken hittills men Totte är bra. :) Det är kul att han tycker om böcker, Bella har ju oxå börjat intressera sig för det på allvar, hon släpar runt böcker i hela lägenheten nu *s*

Hela gänget har varit här idag, mormor, moster Nilla och mommo Anna ( min mormor), dom stannade hela dagen, skulle ha åkt hem på eftermiddagen men det var visst översvämningar på Essingeleden så dom blev kvar. Jag gjorde 2 plåtar med morotspizza som vi mumsade i oss, blev en hel del över till Micke och morfar som dök upp efter jobbet. Oj vad det har regnat idag, det riktigt öste ner! Skönt att man inte satt i en bil just då, hade aldrig vågat köra vidare då.

Det är några 2002 barn som ska bli storasyskon snart, jag älskar ju att läsa graviditetsdagböcker så jag håller koll ;) Känns oerhört avlägset till vår förlossning just nu, jag lär ju bli sjuk igen, men jag hoppas att jag kan gå december ut iaf så att det blir ett januaribarn denna gång. Magen ser enorm ut på kvällarna och jag tror mig ha anat sprattel ibland, känns lite tidigt för det än så jag tvivlar lite. Snart 13 fulla veckor är det, kanske bara blir 21 veckor till om bebisen kommer lika tidigt som Sebbe? Det ska bli spännande att se.

Jag har skickat in papper om dagis nu och fick svar igår att barnen står i kö. Vill ha plats till februari 2006, men jag har långtifrån bestämt mig än.... känns inte riktigt rätt med barnomsorg, men jag har ju ett par månader kvar på mig att fundera. Jag har hittat en kurs på distans som börjar i höst, 10 timmar i veckan. Det är ett ekonomiprogram som är uppdelat i olika delkurser, man läser bla bokföring och redovisning. Verkar ju inte vara så många timmar så jag borde klara av det, men det beror ju helt på hur graviditeten utvecklas. Det är knappt 2,5 månad det handlar om och jag skulle vilja fräscha upp kunskaperna. Nu ska jag ta en liten kvällsmacka, bebisen är sugen på skagenröra :)


Ny dagbok... igen...

Okej, sista gången jag byter nu, förhoppningsvis! Den här sidan var ju ännu klurigare för en amatör som jag, tänkte byta färger så dom passade till hemsidan men det verkar enklare att byta färg på hemsidan haha!

Sebbe pottränas för fullt här hemma nu och det går riktigt bra, förutom att han inte vill göra nummer 2... Nu har han istället hållt sig i snart 2 dagar vilket lett till att han har ont i magen och haft feber. Vi säger till honom att han får gärna ha blöja om han vill men på nåt sätt har det låst sig, stackaren! Idag var han iaf feberfri så vi tog en tripp till Solna och shoppade loss, moster Nilla var självklart med. Just nu ligger moster Nilla och sover med Sebbe, kändes nog bäst för honom, han var lite orolig att hon skulle åka hem när han gick och la sig. Det kommer att bli svårt när hon åker på söndag, vill inte ens tänka på det för då blir jag ledsen :(

Eftersom jag har kommit "ut ur garderoben" på den andra hemsidan så kan jag ju även avslöja det här, vi ska ha en liten till i januari, om allt nu går bra. Läskigt, 3-barnsmorsa, hur sjutton ska det gå????? Än så länge har det varit lite problem i graviditeten så jag vågar fortfarande inte ta ut någon glädje. Vi ska på nupp nästa torsdag och förhoppningsvis släpper väl huvudvärken och oron då.