Payback!

Nu får jag igen, bigtime! Mina lådor, skåp, garderober och förråd har gaddat ihop sig, dom hånler när jag öppnar dom nu när det är dags att packa.
Ni vet alla dom här prylarna, papprena och annat skit som man stuvar in lite varstans för att man inte vet vad man ska göra av dom? Just allt det skräpet rasar nu emot mig, vilket skåp jag än öppnar.
Ett exempel: jag bestämmer mig för att packa alla "alkoholglas", för dom används så sällan ändå, jag kan ju av uppenbarliga skäl inte dricka och maken håller sig till sin whiskey vilket kräver ett ynka glas.
Fram med tidningspapper, river det i sidor, nu ska här packas! Öppnar skåpet och PANG! Just f-n, för att komma åt glasen måste jag först rensa bort alla lösa blad med recept jag har skrivit ut, betalda räkningar som jag har sparat för att jag skulle kolla upp något som jag ändå glömt bort nu, en hög papper från försäkringskassan, diverse flasknappar i silikon och alla färgglada lock man får när man köper nya flaskor, som jag aldrig använder men ändå sparar ifall att. Sen vräker det ner godis, för det har blivit godisskåp av "vinglasskåpet" och titta där! Lite skruvmejslar som jag hade behövt i förra veckan när toaborsten jag köpte på Ikea behövdes skruvas åt.
Så det tar en evighet att packa ner ett skåp, eftersom jag först måste rensa bort sånt som borde ha hamnat på rätt plats på en gång istället för att bara stuvas in nånstans. Okej, jag erkänner, mycket av sakerna får helt enkelt byta plats till ett annat skåp som jag inte ska packa än. Det mesta hamnar på det värsta stället av dom alla - städskåpet. Men det tänkte jag ändå att Micke får packa :)

Men det går faktiskt rätt bra, böckerna och linneskåpet är klara och nu ligger även alla köksredskap som jag inte behöver använda i en kartong. Sebastian och Izabella gör sitt bästa för att (inte) hjälpa till. Sebbe slänger i lite vadsomhelst och Bella plockar ur det jag har packat.
Tur att jag började en månad i förväg för med dom här hjälpredorna kommer det ta lååååång tid!
Är ju lite nojig över min hälsa, så jag tänker att det är lika bra att ha allt gjort nu ifall jag blir sängliggandes om två veckor.

Öppnisbesök idag, jag förstod att det var dags att gå när jag hittade Bella i barnvagnsrummet utanför öppnis ;) Sebbe fick tack och lov inget utbrott där idag, annars blir han jättesur när det är dags att gå.
Känner mig fortfarande lite småyr, tog precis av mig förlovnings och vigselringen för jag tyckte att dom spände lite. Vore skönt att slippa svullnaden ännu ett tag, måste läsa i gamla dagboken när jag började svullna med Bella.
Fick en tid till tillväxtultraljud, vi ska dit den 7 december, i vecka 33. Den här gången ska vi se till att ha barnvakt för det är lite bökigt att ha med sig vilda barnen. :)

Höstpromenad

Vågade mig på en liten höstpromenad idag eftersom barnens mormor är här. Vi tog med nya syskonvagnen ut och gick ner till Lötsjön för att mata fåglarna.
Helt onödigt att ta med sig en vagn för barnen satt i den i ungefär 4 minuter sen ville dom springa, inte konstigt egentligen för dom behöver ju springa av sig efter all tråktid här hemma. Eller tråktid, vi pysslar ju en hel del vilket dom tycker är kul, men det ger ju inte mycket motion :/
Tur att det går i så långsamt tempo när man är ute med barnen, skulle inte orka jaga dom med mina sammandragningar. Bella ska ju undersöka varenda sten, kotte och pinne på vägen, Sebbe spinger ju i förväg hela tiden men idag funkade det att hota med hemgång för att han skulle hejda sig lite ;)
Vagnen var himla skön att köra utan barn i iaf haha!
Frisk luft gjorde underverk med aptiten och barnen slängde i sig varsin stor tallrik mat och lite chokladpudding till efterrätt, dom somnade fort nu oxå, men vi har varit uppe en timme längre än vanligt, dom vaknade redan 7 i morse.

Igår fick jag en snilleblixt när jag åkte till Kista med barnen, Sebbe fick välja en cool spindelmannen nyckelkedja mot att han höll i den när vi gick runt i centrum. Jag hakade alltså fast den i vagnen och så fort han försökte "rymma" så sa jag åt honom att hålla i kedjan och han gjorde det. Var säkert en engångsgrej ;)
Så fort Micke kommer hem ska vi ta en tripp till Kista igen, bara han och jag, för att lämna tillbaka en mammatröja jag köpte som satt helskumt. Mina föräldrar stannar på middag idag så dom passar barnen. Man hinner liksom inte prova kläder när man handlar med barnen, Sebbe smiter iväg hela tiden och Bella försöker klättra ut vagnen i farten, det gäller att rafsa åt sig något fort och muta ungarna med godis medans man står i kassakön.

Vi fick hem vår nya tv igår, eller ja, tv och tv, vet inte vad jag ska kalla den.... 52 tum är den på så det känns ju mer som en bioduk ;) 4 kartonger är numera packade och Micke har fått med sig 4 papperskassar med böcker att sälja på jobbet. Jag rensar rejält nu när jag packar, vill ha med mig minimalt med grejer till den nya lägenheten, inte klokt hur mycket skräp man samlar på sig.

Vagnen

Vagnen

Måste ju slänga in en bild på nya vagnen. Barnen har typ bott i den sen vi monterade ihop den, så den har fått klart godkänt :)


Vagnberoende...

Bara så där, pang bom utan förvarning så slog det till igen. Det kliade i vagncellerna, måste sälja gammal, måste köpa ny :)
Hade ju en Mountain terrain syskonvagn som stod i förrådet som jag köpte begagnad i somras, men den har jag inte använt mycket eftersom Sebbe inte vill åka vagn. Tänkte ha den till Bella och bebisen, men just den årsmodellen är liggdelen vänd åt fel håll så att man inte kan se bebisen.
Gillar ju det konceptet annars, att ha bebisen i liggdel vänd mot mig och stora barnet vänt framåt, så jag satte bums ut en annons och sålde vagnen och idag var vi på Babyland och shoppade nytt :)
Nu står det en kartong ute i hallen, aaaah, underbara känsla, en ny vagn hihihi! Blev en Babytravel tvillingjogger i svart med en svart liggdel till. Jag tycker den är snygg och praktiskt, visst en Urban jungle kopia, fast under halva priset mot den. Känner liksom inte för att slänga ut en massa pengar på en syskonvagn som ska användas till och från dagis, dessutom blir det ju 2 år mellan Bella och bebis så man vet ju inte hur länge till Bella vill åka vagn. (Hade iofs varit ännu billigare att köpa en annan begagnad vagn...)
Till Sebbe och Bella fick vi låna en Emmaljunga classic syskonvagn av svägerskan och den var ju bra, men klumpig och tung att lyfta in i bilen. Gillar att det är svängbara framhjul på den här.
Sååå, nu lugnade vagncellerna ner sig igen haha, får se hur länge det håller denna gång! Det är ju tur att jag får en bebis till, borde ju hinna med en 2-3 vagnar till minst :) Lite annorlunda hobby kanske... det är min 11:e vagn som står i hallen just nu, fast jag har faktiskt inte gjort några förluster utan har nog gått +-0.

I eftermiddag har vi visning på vår lägenhet och i morse var vi i vår nya lägenhet för att ta lite mått och fota köksluckorna. Det står flyttkartonger och möbler överallt hos dom så det är svårt att bedöma hur mycket vi kommer få plats med och hur det egentligen ser ut. Längtar tills flytten, vill ha det överstökat nu! Vi kommer ju flytta till 1:a advent så jag tänker smälla upp alla julprylar på en gång :)

Blickar

Var nere på Babyland i Bromma idag med barnen, skulle spana in syskonvagnar eftersom jag precis sålt min MT. Kändes inte motiverat att ha en sån dyr vagn ståendes i förrådet nu när Sebbe inte vill åka syskonvagn och jag lär ju knappast gå långpromenader med 3 barn sen, utan jag vill ha en vagn att hämta/lämna på dagis med.
Sebbe lovade dyrt och heligt i bilen att han skulle gå fint inne i affären och hålla sig till mig, inte springa bort, men det glömde han ju sekunden vi kom in, som vanligt... *stönar* Dom delade ut ballonger och Sebbes bara flög av pinnen hela tiden, svisch runt i affären, så han hämtade en till och en till och en till.... Bella ruttnade på att sitta i vagnen på en sekund, dåliga mamman fiskade genast upp en tablettask så att dottern skulle sitta still ett tag till. Självklart inte en kotte i affären, utan alla femtielva expediterna stod i en klunga, just där jag var och gav mig blickar av slaget " jaja-skyll-dig-själv-som-skaffar-barn-tätt-och-dessutom-är-höggravid-igen". Snorkig personal som blev besvärad när jag hade frågor om vagnarna, dom är så otrevliga där i Bromma, ska nog åka till Barkarby istället.

Den här treårstrotsen driver mig till vansinne! Att man kan bli så tokig på en liten treåring som är så himla söt när han sover ;) Just nu tjafsar han emot hela tiden, det är nej nej nej och FRÄS och MORR som gäller.  Jag försöker med snälla rösten, mutor, bestämdhet, you name it! Det spelar ingen roll, Sebbe lyssnar inte.
Efter att ha vägrat sova middag nu i två dagar så verkar han ha slocknat idag, kanske är det trista vädret som gör det.
Föreställer mig hur kul det kommer bli när bebisen föds, om Sebbe fortfarande trotsar och Bella kommer in i tvåårstrotset samtidigt, vad har jag gett mig in på? Fast iofs, mamma utan graviditetshormoner och stor tung mage orkar mycket mer och har bättre tålamod, det vet jag ju av erfarenhet. Dagis känns mindre och mindre skrämmande, fast det dåliga samvetet hänger kvar. Även om jag vet att alla går igenom trotsperioder så känns det som att jag inte fixar att uppfostra barnen själv så därför får dom börja på dagis. Men så vet jag ju att det inte är, tankarna går så när jag är trött och uppgiven.
Måste ju säga att jag tyckt att det varit enkelt att ha barnen tätt fram tills nu, och hade jag inte varit gravid och orkat gå ut mer så att dom fick rasa av sig ute så hade det säkert varit enklare, men nu är det som det är och barnen klättrar väl lite på väggarna här hemma, därför dom hittar på så mycket bus.

Jag har hittat en skänk på Blocket som Micke ska åka och köpa ikväll efter jobbet. Imorgon ska vi åka till lägenheten igen och ta en massa mått, ska bli kul att se den i dagsljus :) Nu börjar det bli dags att fundera på middag igen, vad sjutton ska vi äta kväll????? Igår gjorde jag oxfilé och potatisgratäng med en massa vitlök i till maken, det blev väldigt uppskattat. Jag tände levande ljus och parkerade barnen med varsin glass i soffan framför Bompa, men det slutade självklart med att bägge var ute i köket hos oss, Sebbe tjatade om att få blåsa ut ljusen och Bella var allmänt sällskapssjuk.

Läppstift

Mormor är på besök idag och banditerna här hemma samarbetade för fullt.... Bella snodde mormors väska och fick upp läppstiftet som Sebbe mer än gärna testade både på sig och syrran. Resultatet ser ni nedan:


Vad säger man? Hade så svårt att hålla mig för skratt! Fick ju förklara att så här gör man inte men var tvungen att plocka fram kameran och fota :)

Läkarbesök hos hjärnskrynklaren idag och det gick jättebra. Lite stressande eftersom jag hade Sebbe med mig och han ruttnade rätt fort på att måla, men det var okej och läkaren sa att jag kunde ta med honom även vid nästa besök. Det kändes himla bra när jag kom därifrån, ska få gå hos en tjej som är specialiserad på kognitiv beetendeterapi och efter förlossningen kommer jag nog få börja med medicin. Läkaren var väldigt positiv, hon tyckte mest att det var synd att jag gått så länge här hemma utan att få hjälp. I framtiden kommer jag få hjälp med att ev. omskola mig etc eftersom jag inte vill stå i en butik igen, men det är som sagt längre fram.
Dessutom har försäkringskassan godkänt sjukskrivningen och det hade trillat in slantar på kontot idag så nu känns livet ljusare igen *s*
När barnen vaknar ska dom få hjälpa mig med maten, för vi ska ha en middagsbjudning a la Bananer i Pyjamas för pappa när han kommer hem från jobbet :) Har köpt med mig en massa gott hem och Micke ska åka förbi 7-11 och fixa efterrätten, Ben&Jerry Chocolate fudge brownie *mums*
Haha, skrev jag "barnen".... Sebbe kom precis ut, andra dagen på raken som han inte vill sova men jag antar att det är dags för honom att vara vaken hela dagar nu, han är ju ändå över 3 år. Vi får sitta och mysa lite i soffan istället, fördelen är väl att nattningen på kvällen går fortare, igår somnade Sebbe mitt i sagan ;)

Så trött!

Seg och trött morsa, Bella har sovit uruselt inatt och nu hörde jag precis dörren öppnas från sovrummet så fröken har sovit klart efter lunchen.
Jag har suttit på Tradera och lagt upp femtielva auktioner, bla Vyssanlull tassar som jag hittade i städskrubben. Vi köpte dom på den tiden när vi fortfarande trodde att vi skulle få sova flera timmar i rad en natt, hahaha, det funkade inte!
Åkte iväg till MIckes jobb idag med en säck med handväskor jag inte använt på hundra år och en papperkasse böcker jag inte har lust att läsa om. Micke fick ta med sig våra enorma högtalare som stått i vardagsrummet, jag vill rensa så gott det går innan flytten nu.
Sebbe och jag "dumpade" lillesyrran på pappas jobb och smet in på ÖB för att fylla på lagren av diskmedel, läsk och konserver här hemma, råkade slinka ner två söta julgranskulor och en julstjärna i guldglitter oxå, men vi behövde faktiskt en till stjärna nu när vi får ett extra rum :)
Min nya hobby är att spana möbler på Blocket, dagdrömmer om att åka till Mio här hos oss och där mötas av beskedet att jag är kund nummer X och att jag får köpa vad jag vill till ett värde av 30000 eller nåt i deras butik :)
Tills det händer så får jag glutta begagnat på Blocket, är främst ute efter en billig skänk till köket, men skulle väldigt gärna vilja ha nytt köksbord med stolar, och en ny soffa, nytt soffbord, ny matta, massa roliga möbler till barnens rum.... osv i all oändlighet ;)

Imorgon är det äntligen måndag, trodde inte att jag skulle säga det men jag längtar till öppnis! Det har varit aptrist väder här ett tag, regnigt och trist, på öppnis är det varmt och torrt och ungarna kan härja vilt medans jag kan sitta och titta på :)
Micke ska ringa till dom som bor i vår nya lägenhet och fråga när dom kommer flytta ut. Vore skönt om dom flyttar någon vecka innan beräknat så vi slipper stressa så mycket.

Smurf-fnatt!

Sitter och mumsar på rostade mackor med sås från en burk Skärgårdssill, senaste knäppa matgrejen jag har, jag avskyr sill men såsen är jättesmarrig :)
Väntar på att Micke ska komma hem så vi kan kolla på ännu ett avsnitt av 24.
Tanken bara slog mig, nu fasiken ska jag njuta av min sista graviditet! Även om jag har sammandragningar i hundraåttio, en bebis som ständigt kickar på urinblåsan och en halsbränna som inte är av denna världen så är det ju för sjutton absolut definitivt sista gången  jag är på smällen. Skit samma med alla krämpor, det här miraklet kommer jag ju inte få vara med om igen!
Sen att jag i smyg planerar för hur nyttigt och bra jag ska äta när bebisen är ute så jag kan köpa en massa roliga kläder, det är en annan femma ;)

Chattade en timme med syrran i England i går kväll, vi försökte spåna lite namn till bebisen och det spårade ur... äääh.. något ;) Skyller på för mycket hallonsaft eller nåt för dom sista namnförslagen innan vi loggade ut blev: Gargamel, Azrael och Klosso :) Micke vill inte ha en son som heter Gargamel :) Undrar varför? :)
Vi får fundera vidare, killnamn är klart svårast att komma på, tjejfronten har vi 3 förslag för tillfället. Nu ska den här Gammelsmurfen sluta blogga för idag, trevlig helg!

Fel på musen...

Jo faktiskt, helirriterande! Går inte att dubbelklicka sig fram utan jag måste högerklicka och "öppna" på allt. Orkar inte klura ut hur man löser detta utan väntar tills maken fixar det, jag är lat idag :)
Lyckades faktiskt ta mitt förbannade blodprov, känns skönt nu efteråt men jag lyckades få rejält med panik i morse. Fattar inte när jag ska vänja mig vid det, efter 2 havandeskapsförgiftningar så borde jag vara van vid blodprov.
Trängde mig före några pensionärer för jag kände mig svimfärdig därinne...
Efteråt åkte vi ut till Skärholmen för att hälsa på mormor på jobbet, barnen gjorde sitt bästa för att springa iväg åt varsitt håll hela tiden, går inte att gå ut med dom, måste köpa koppel ;)
Hem för lunch och sen åkte vi ner till Förvaltaren för att skriva på uppsägningen och kontrakt på nya lägenheten. Som vi misstänkte så har förra hyresgästerna en del tillval i lägenheten, parkett i alla rum och köket var relativt nygjort och påkostat. Förvaltaren måste tjäna enorma summor på det här systemet, vi kommer få betala vissa av renoveringarna fram till 2011!!!! Inte klokt!
Det lönade sig att ringa och prata med vår kontaktperson om hyran, nu måste vi lämna gamla lägenheten den 30 november, så det betyder att vi slipper dubbla hyror! :) Han såg lite stressad ut med hur han ska hinna hyra ut vår lägenhet till någon annan men det är inte mitt problem längre, en sak mindre att ligga och grubbla på på nätterna!
Ikväll ska Micke på hockey igen så jag och barnen ska mysa lite med popcorn och kolla på den roliga häxan på Bompa. Hoppas läggningen går smidigt, Sebbe sover så oroligt när inte pappa är hemma så jag misstänker att han kommer sitta uppe med mig.... Nåja, bara han inte rör mitt godis så ;)

Börja småpacka...

Efter mycket om och men lyckades vi faxade in alla papper och igår kom samtalet, vi är godkända för lägenheten :) Imorgon ska vi skriva på kontrakt och säga upp den gamla lägenheten och nästa torsdag ska det vara visning hemma hos oss, så nu hoppas vi att någon vill hyra den här bums!
En sak mindre att tänka på alltså och det känns jätteskönt! Ringde till försäkringskassan i morse och min sjukpenning var inte riktigt klar, dom vill ha bevis för att M tagit ut semester i september, även fast det inte är FK som betalar ut för september utan min arbetsplats... att dom orkar strula!
Men nu ser jag en ljusning iaf! På tisdag ska jag upp till hjärnskrynklarläkaren på Kronan, fick boka av förra besöket pga lite strul här hemma.

Besök hos barnmorskan har det varit oxå, allt såg bra ut, kickande bebis som vanligt. Micke hade fullt sjå att hålla reda på två busungar ute i väntrummet, även denna gång lyckades dom mörklägga MVC två gånger... ;) Hela gänget fick komma in när det var dags för hjärtljud, för det ville ju inte blivande trebarnspappan missa. Vi drog förbi MacDonalds för en näringsrik (haha) lunch och nu sover terroristerna.
Imorgon är M ledig och då ska jag åka upp och ta det förhatliga blodprovet, sen är det som sagt kontraktsskrivning.
Här är en bild på lägenhetsritningen, istället för balkong har vi alltså uteplats över hela den sidan.
Lägenheten

För mycket...

Äsch! Jag får huvudvärk av allt det här nu! Ringde Förvaltaren igen på morgonen och vi måste få in alla papper idag så att det kommer igång, självklart är det någon nisse som klippt av en kabel på området där Micke jobbar så dom har ingen el... utan el kan man inte ta emot fax och man kan inte heller skicka fax till Förvaltaren... *blääää*
Jag ringde kommunen för att ändra dagisplatser och hon jag pratade med hade ingen koll på vilka dagis som hade syskonavdelningar, visar sig nu att inget av dom dagis vi ändrade till har syskon, pratade med vårt förstahandsval som låg i närheten av lägenheten och dom sa att det var närmast kört att få plats där till januari.
Så nu måste jag ringa kommunen igen imorgon och ändra tillbaka till det vi hade, för det var dom enda syskonavdelningarna i Rissne. Tar ju 10-15 minuter att gå till dom förskolorna och det är ju inte speciellt långt.

Jobbet kommer att betala sjuklön för ett par dagar i oktober, dom andra dagarna får jag i november, fick precis beskedet att dom inte ville betala ut i förskott så om föräkringskassan segar nu så blir det typ nada pengar till lön, hade varit enklare med fortsatt föräldraledighet. Ska ringa min handläggare på onsdag för då borde hon ha fått papprena, ska se om dom kan skynda på det hela något.
Det bankas och borras i hundraåttio här idag, fönsterbyte pågår ju i vårt hus nu, får se om barnen kan sova igenom oljudet.
Vi kom precis hem efter att ha häckat på öppnis, nästan inga barn alls där idag, till slut var det bara jag och barnen kvar så vi la ner.
Nu blir det lite pyttipanna från igår, Sebbe lär väl bara äta ägget och Bella rödbetorna som vanligt ;)
En lugn eftermiddag blir det, lite matlagning och pyssel. Ikväll börjar cityakuten och det vill jag inte missa!

Söndag

Kall och tråkig söndag, skulle ut och köpa söndagstidningarna men jag orkade inte med att packa ner barnen i en kundvagn och dra runt så vi åkte till pappa och morfars jobb istället och smet in på ÖB bredvid, där hittar man alltid nåt skräp :) Bella fick ett par nya gummistövlar, 69 riksdaler, inte dumt alls. Fröken har större fötter än vad brorsan hade i samma ålder så det gick inte att ärva dom söta grodstövlarna med ögon som vi köpte på Vincent.
Vi har en "gummistövelperiod" här hemma just nu, barnen går hela tiden omkring i stövlarna. Det är ju bra att dom kommer till användning nu när sega mamma inte orkar springa ute och hoppa i vattenpölar med jättemagen Oskar.
Jag och väninnan pratade om det, att förra året var vi ute i ur och skur, massor av frisk luft. Fast då var yngsta barnen helnöjda med att sitta i tvillingvagnarna och titta sig storögt omkring och i år får vi istället jaga 4 barn som springer åt varsitt håll. Inte så lyckat tycker dom två gravida mammorna. Gud så skönt det är med inhägnade områden :)
Nu sover mina små pluttar, vi gjorde bajskorvar in i det sista med hjälp av brun play doh som Bella vägrade att ta i :)

Jag har lyckats fylla i mina papper till FK och skickade dom idag. Har skrivit en to-do lista till imorgon, massor av samtal som ska ringas, först och främst med lägenheten, sen ska jag ringa kommunen ang byte av dagisplats och om boendeparkering. Lär nog få muta barnen med både det ena och det andra så dom låter mig få ringa ifred.
Ett besök på öppnis blir det säkert oxå.

Sebastian har kommit in i lilla tonåren, han slänger igen dörrar, ifrågasätter allt eller bara tvärvägrar vad man än säger, tjohoo! Hoppas att det går över snart.... 
Dags att surfa vidare, läste förresten ut Martina Haags senaste bok idag och är väl inte så jätteimpad av den. Tunn, inte mycket att läsa, lite småkul här och var, nu åker den ut på Tradera för det är inget jag har lust att läsa om.


Snopet!

Så är man liksom jättespeedad och ringer runt och mailar och har sig om alla papper som måste ordnas nu och så visar ett samtal till Förvaltaren att han som har hand om bostadsbytet blivit sjuk och inte är tillbaka förrens på måndag. Går visst inte att prata med någon annan för alla har sina egna fall att ta hand om.
Kul.
Inte mycket att göra alltså, får väl jaga försäkringskassan istället så att vi får några pengar i slutet av månaden.
Fan vad allt ska gå trögt! Har lust att åka runt till alla sega ställen och ordna upp allt själv istället, sätta lite fart på dom. Kreditupplysning? Fixat! Hyra ut vår lägenhet? Klart! Godkänna sjukskrivning för mig och föräldradagar för maken? Pling plong på tangentbordet, fixat det med! Peace of cake ju :)

WOOOOOOOHOOOOOOOOOO!

Den är VÅR! VI SKA FLYTTA!!!! *jublar*
Förvaltaren ringde precis, jag kände igen numret så jag vågade först inte svara, trodde att det var dålig nyheter ;)
Dom hade ringt upp nr 1 i kön som tackade nej så nu blir det vi som flyttar den 1 december!
Nu måste jag bara ordna med papper om inkomst och lämna in så att dom kan göra kreditupplysning etc. Nu är det bråttom att hyra ut vår lägenhet för vi kan inte stå med dubbla hyror.
1 1/2 månad kvar tills flytt, så det är gott om tid att packa, urk vad mycket skräp vi har här hemma.
Jag är så elak så jag ska snart gå och väcka familjen med en glädjedans, bara att ignorera sammandragningarna en stund haha!

Bullar och lägenheter

Pust och stånk, äntligen en ledig stund, både maken och barnen sover middag :)
Jag har bakat hela förmiddagen, morotskaka och megabautakanelbullar eftersom maken fyller 35 idag, men det väntade besöket uteblev tyvärr vilket kändes lite snopet. Som tur var kom barnens mormor på överraskningsbesök med blommor och present så vi fick fika ändå :)

Visningen var ju igår, det var vi och två gubbar till som dök upp. "Gubbarna" ställde en miljon konstiga frågor och jag hade nästan lust att säga til dom att gå hem för dom är ändå efter oss i kön ;) Lägenheten var jättefin, det är ju alltid svårt att se ordentligt när det står en massa möbler och flyttkartonger överallt. Köket var snyggt med nya luckor, men det var ju en del tillval på lägenheten, det är ju därför hyran är lite högre.
Vi kommer ju få måla/tapetsera om lite här och där och det är ju lugnt, det får man ta när man får tid och råd. Uteplatsen var rätt stor, men där behöver det rustas upp en del,  var liksom ingen ordning på alla buskar och stenar och allt där var. Får bli ett projekt till våren i så fall :)
Jag ringde till Förvaltaren i morse och då hade nummer 1 i kön fortfarande inte hört av sig. Dom har ju som sagt inte ens varit på visningen och då tackar man väl inte ja bara så där? *hoppfull*
Imorgon förmiddag får vi besked! Sen ska jag börja sortera ut skräp här hemma på en gång :) Det kan bli lite problem att lyckas hyra ut vår lägenhet till den 1 december, men det måste dom lösa på nåt sätt, vi har ju knappast råd med dubbla hyror!
Såå, en tumme eller två får ni gärna hålla ett tag till :)
Nu ska jag mumsa vidare på en kanelbulle och surfa runt på mina måste-läsa-varje-dag-bloggar.

NERVÖS!

Äh, nu är jag så nervös så jag går upp i atomer snart! Ringde precis till Förvaltaren och vi är dom enda som kommer på visningen, än så länge. Nummer 1 i kön har inte hört av sig än och tiden går ut på onsdag.
Visst borde man väl ha hört av sig om man var intresserad av lägenheten? Vi fick ju erbjudandet för en vecka sen.... griper efter halmstrån nu känner jag ;) Killen på Förvaltaren sa att folk brukar ju höra av sig på en gång, men jag försöker att behålla mitt lugn, det kan ju gå fel än.... Dom här dagarna bara MÅSTE gå fort!
Säkert är puckona bortresta och kommer höra av sig på onsdag och vilja komma på en ny visning, glöm det säger jag bara, dom har haft sin chans då! :)

Vi har det svinigt kallt här hemma, balkongen står vidöppen och ska göra så i en timme till eftersom dom lagt nya lister och målat om där. Nästa vecka byts alla fönster ut, vad kul det ska bli att flytta alla möbler till mitten av rummet... ja, det blir ju Micke som får göra det för jag är ju graviiiiiid :) Vi måste hålla oss undan den dagen oxå för det kommer dundra in 7 gubbar som tar bort alla gamla fönster *brrr*
Nu ska vi iväg en sväng och handla det som fattas, sen kommer mormor hit och sitter barnvakt en stund för jag ska till läkaren på psychomottagningen. Är lite smått nervös! Hoppas att dom kan hjälpa mig så jag blir fri från det här fängelset någon gång, panikångest suger :/

Ringde förresten till försäkringskassan nu på morgonen för att se hur det går med min sjukskrivning och Mickes föräldraledighet, han kommer ju att plocka lite dagar nu i oktober och tanten kunde inte garantera att pengarna hinner komma när dom ska. Nähä! Hur ska vi göra då då? Ja, vi kunde få prata med ledningen om vi ville.... Ska ledningen betala våra räkningar eller???? Skaffa mer personal om ni inte hinner med, hur svårt kan det vara????

Spöken i Kista

Vi har varit i Kista nu på förmiddagen för att spana lite, Sebbe har tjata om nya solglasögon så jag tänkte fixa det nu sen behövde jag ett nytt puder.
Vi var på Lindex och skulle ta hissen ner, ur hissen kommer en kvinna och man med varsin sulky, vet inte vart dom var ifrån men kvinnan var helt täckt i svart och då menar jag helt täckt, man såg inte ögon eller nåt, ungefär som om hon hade ett svart lakan över sig.
Vad utbrister då Sebastian högt och glatt, jo "TITTA MAMMA, ETT SPÖKE!!!!!!" Haha, vad säger man.... folk runtomkring började småskratta, kvinnan förstod nog inte svenska men mannen blängde lite surt på mig. Jaha, vad ska jag säga, i en treårings värld så är folk som har lakan på sig spöken, så enkelt är det. Han fattar ju inte att det finns olika religioner och jag inser att jag kommer ha liiite svårt att inte vara fördomsfull när jag senare ska förklara varför kvinnor går ut som svarta spöken... Hur sjutton ser dom vart dom går när hela ansiktet är täckt?

Nu behövs det tummar!

Jag får ont i huvudet av allt bostadsletande :P Idag ringde jag iaf till Förvaltaren ( vår hyresvärd) och uppenbarligen var hyran inte så hög som vi trodde. Lägenheten hade ju en massa tillval, men man kan visst räkna bort en del av dom som gjordes för länge sen. Såååå, hyran blev 600 kr billigare och det känns ju genast bättre :) Kunde dom inte ha skrivit ut det på en gång?
Den som står som nummer 1 i kön har inte hört av sig än och tiden går ut på onsdag, så håll gärna en tumme eller två för att denna person inte hör av sig alls eller helt enkelt inte vill ha lägenheten.
Jag har typ redan bestämt mig för att jag vill ha den, och jag har bara sett planlösningen :) Det ska mycket till för att jag ska ändra mig....  Åkte förbi idag och kikade på uteplatsen och den var jättestor! *VILL HA VILL HA VILL HA*
Det är ju evigheter kvar till tisdag när vi ska på visning... hoppas att vi får veta redan på torsdagen om vi får den, flytten blir den 1 december i så fall så då har man ju lite tid på sig att packa och slänga det man inte vill ha kvar.

Känner mig megaseg annars, skulle helst bara vilja ligga i soffan och ta det lugnt, men det tycker två här hemma är supertråkigt. Mamma måste vara med och leka med lera, måla, bygga klossar och läsa femhundra böcker om dagen, annars är det ju inte kul ;) Känner mig otymplig och det är inte alls bekvämt att sitta på golvet längre. Vill lägga mig raklång på mage men det är ju oxå uteslutet....

Osocial..

Känner mig extremt osocial mot mina nätvänner just nu för all ledig datortid går åt att leta efter lägenhet. Bara så att ni vet, jag tröttnar nog på lägenheter snart men just nu är jag helt fixerad....
Kommer en idag för att kika på vår lägenhet men jag har inga större förhoppningar, hon sa att hon var öppen för förslag när hon hörde att vi bodde i Hallonbergen, men jag känner mig negativ just nu ;)'
Vi ska baka bullar i eftermiddag och äta glass i stora lass. Var på Coop innan och om man köpte två Bigpack glass så fick man 3 Memoryspel på köpet :) Så vi ska spela spel och äta glass :)

Lägenhetsjakt!

Jag vill flytta nu bums helst igår, jag får klaustrofobi i vår lägenhet, det ligger prylar överallt! jag vill inte ha megadatorn Orvar i vardagsrummet, för att inte tala om barnvagnen som kommer stå här om några få månader. Vi behöver ett rum till!
Sitter på alla möjliga ställen på nätet, bla Förvaltarens egen hemsida, men INGEN vill bo i Hallonbergen där vi bor. Måste säga att Hallonbergen har fått ett oförtjänt dåligt rykte. Området HAR varit dåligt, för typ 20-25 år sen, men nu är det ju bra.
Där vi bor är det megalugnt, märker knappt av grannarna, lägenheten är ju jättefin, enda felet är att vi är för många för den :)
Fick precis ett erbjudande från Förvaltaren och ska på visning nästa tisdag, en 4:a på 94 kvm med UTEPLATS!!!! Nice! Men hyran *ryser fortfarande* Hiskeliga 8000 spänn ligger hyran på, det är visst mycket tillval på lägenheten för dom brukar ligga på 7000 annars.
Vi betalar 6500 i månaden här inkl. 2 garageplatser, och om det finns bra parkeringsmöjligheter dit vi ska på visning så behöver man kanske inte hyra platser, då blir det "bara" 1500 mer i månaden och det ska väl gå, men det tar ju emot att betala så mycket pengar för en hyreslägenhet!
Jäkla Stockholm, varför ska det vara så dyrt här? Vi kommer aldrig ha råd med hus, inte inom den närmaste framtiden om jag ska vara hemma med 3 knoddar, för även om jag börjar jobba sen så kan jag ju inte jobba heltid med 3 barn, kan och kan, jag vill inte, jag vill inte skeppa dom från skola till fritids och sen jäkta runt i livet. Och eftersom vi bor där vi bor så får vi väl bo i lägenhet istället för hus, men 8000 spänn i hyra....
Vi står som nummer 2 i kön så vi har ju rätt goda chanser.
Känns lite panikartat oxå eftersom jag vill flytta innan jag blir sjuk, alltså innan december, men tänk att packa ner hela vårt liv här... *urk*
Nu måste jag väcka barnen som sovit alldeles för länge!


Tivoli i Sumpan

Ja, eller i Ör kanske man ska säga... Ingen större höjdare, det var knappt något folk där och vädret var kyligt så vi stannade inte länge. Sebbe ville åka alla värsta karusellerna bara för att dom hade hög musik, tur att han inte hade åldern inne ;) Fast han fegade ur dom flesta barnvänliga karusellerna ändå, han åkte en sak som gick runt runt i evigheter med pappa och Bella, Micke fick säga till mannen som skötte karusellen att trycka på stoppknappen för ungarna hade tröttnat för länge sen haha! Sen blev det radiobilar en sväng ( en låååååång sväng , tog fan aldrig slut!) för pappa och Sebbe.
Snubben som satt i ett bås och sålde popcorn/sockervadd/läsk rökte som en borstbindare därinne, nice!
Jag älskar att åka bergochdalbanor och discojetar och allt vad dom heter, men det kändes inte så lämpligt med bebis i magen, skulle väl hunnit föda innan åkturen var slut ;)
Nej, hem till värmen och min chili som jag hade förberett tidigare, sen blev det lite lördagsgodis framför tv:n.
Lugn och seg söndag idag, ska fixa lite blomkålssoppa till middag, gott med ostmackor till. Imorgon ska jag ringa och bråka med försäkringskassan igen och på torsdag ska vi till Sibyllekliniken och kika på bebisen :)
Bebissidorna är uppdaterade och det finns nya foton på barnen.