Sköna kommentarer..

Sebbe var ju rätt sen med talet men nu när det verkligen kommit igång kommer det en hel del sköna kommentarer :)
Hans mest flitigt använda uttryck just nu är "låt mig va", misstänker att han kan ha fått det av mig när jag motar ut barnen från toan för att få någon minut för mig själv därinne ;)
Idag när han sprang på pottan skulle han även tömma den själv och när jag försökte hjälpa honom kom just "låt mig va" haha!
Sen är det mycket "jag kan inte mamma" som direkt följs av "jag kan visst mamma" när han lyckas med det han försökte med sekunden efter.
Vi har precis lagt barnen och Sebbe fick stå ut med en hel del kittlande från både mig och maken, varpå han säger "mamma, Bella, gå och nanna nu, VI är trötta" hihihi, någon som ville ha lugn och ro med andra ord *ler*
Ikväll blir det Lost avsnitt 2, trodde inte att dom kunde göra det mer spännande och konstigt men det kan dom uppenbarligen, undrar när säsong 2 kommer till Sverige?

Lite shopping!

Mammas favoritsysselsättning helt klart! ;) Hade spanat in Bellas blivande hängselbyxor tidigare och eftersom hon faktiskt behövde ett par byxor till så åkte vi och köpte dom. En matchande tröja till och även en tröja till Sebbe som han fick välja själv.
När vi kom hem kom mormor och morfar på besök och barnen visade upp sig i nya kläderna, men Sebbe var lite sur för han var och letade i garderoben efter likadana byxor som Bellas och han har ju inga hängselbrallor...

Ingen feber idag iaf, Sebbe springer runt och hoppar som vanligt. Skulle egentligen inte åkt till Kista idag men vi hade slut på suppar så vi var tvungna att åka till apoteket.
Livet känns lite lättare idag efter gårdagens deppinlägg. Vi har nog kommit på en alternativ lösning på försäkringskasseproblemet och Micke tar sig en ledig idag imorgon ändå, han märkte nog hur knäckt jag blev... Inte lätt med alla hormoner som flyger och far här hemma nu ;)
Nu ska jag surfa runt efter middagstips!
En bild på glada Sebbe i nya tröjan och Bella som hoppar i sängen med mormor som stöd :)

SebbeBella

Gråtfärdig...

Alltid ska NÅT strula *suckar*
Vaknade i morse och då hade Sebbe feber, så det blev inget besök på Lekplatsen idag. Jag och barnen la oss i sängen och läste böcker och vips så somnade bägge, hoppsan! Ja, det är ju inte konstigt att Sebbe ligger och snarkar därinne för han är ju dålig men jag trodde inte att lilla fröken skulle somna oxå.
Blir väl en omgång sömn på eftermiddagen med, gör inget om dom lägger sig senare ikväll, M ska på hockey och kommer vid 21 så då får väl han lägga barnen då ;)

Jag har suttit med försäkringskassan hela morgonen känns det som. Fick ju brev av dom förra veckan att min arbetsplats inte hade sjukskrivit mig än som dom borde ha gjort. Fick mail från personalavdelningen idag att dom försökt sjukanmäla mig förra veckan men då fått besked från FK att dom måste vänta till första veckan i oktober???? Heja försäkringskassan!
Nästa sväng då:
Förra gången jag var gravid så var min mamma här med tillfällig föräldrapenning eftersom maken inte kan vara hemma från jobbet ( eget företag). Den gången protesterade FK vilt eftersom dom inte tyckte att jag kunde vara sjukskriven under föräldraledigheten och att jag var tvungen att plocka FP-dagar istället. Fick efter mycket om och men igenom det hela med hjälp av läkarintyg etc, läkarna sätter ju inte igång en förlossning 5 veckor tidigare för skoj skull....
Den här gången är jag ju inte föräldraledig längre utan skulle ha återgått till jobbet den 22/9, men nu kan inte min mamma vara här och hjälpa mig för FK menar på att jag borde ha ordnat med dagis istället. *suck* Tack för valfriheten liksom!
Jag visste ju att jag skulle bli sjukskriven och inte återgå till jobbet nu eftersom jag dels inte kan ta mig ut själv pga panikångesten men sen är gravid igen och troligtvis kommer få havandeskapsförgitfning igen. Men det tar dom inte hänsyn till i föräldrapenningen utan jag borde ha planerat så att barnen hade fått dagis. Jag får alltså inte vara hemma sjuk utan barnomsorg.
Men eftersom jag visste att jag skulle vara hemma så ville jag inte sätta barnen på dagis, det handlar ju om 3 usla månader innan bebisen kommer.
Så på nåt sätt måste vi lösa så att maken kan vara hemma, hur sjutton det nu ska gå. Med andra ord kommer vi få ta med oss barnen  til sjukhuset VARJE dag sen när jag blir sjuk, för då blir det ju dagliga besök med blodprovtagning etc. Förra gången stannade mamma hemma med Sebbe och jag och Micke satt på Karolinska varje dag.
Underbart stressigt det här känns! Micke kan ju inte vara hemma på heltid, så det kommer bli ett jäkla pusslande för att få ihop det. Känner ibland att jag får väl bita ihop vi har ju valt att skaffa en trea, men så går det ju inte heller att tänka för skulle blodtrycket skjuta i höjden så är det ju fara för både mig och barnet.

Jag får väl logga in på Svenska spel och köra en triss och nån lottorad, vore onekligen skönt att slippa vara beroende av försäkringskassan...
Dessutom känns det trist att Micke inte är ledig nåt den här veckan, känns genast så mycket tyngre då. Är nog lite allmänt graviditetsdeppig eller nåt, just nu känns det som att inget löser sig :/

Hejdå pengar!

Då har vi varit och storshoppat på Coop forum igen., bara för att jag tycker det är roligare där än på Willys, om nu en mataffär kan vara rolig? Blir ju helt klart dyrare, men sista föräldrapenningen för den här gången kom idag så vi unnar oss Coop då *s*
Sen gillar jag att "shop and goa", då kan man blippa in en munk och muta ungarna med för dom tröttnar på affären innan vi ens hunnit förbi brödet. Vi slinker snabbt in i mjölkdisken, roffar åt oss det vi ska ha från frysarna och sen bjuder Prickard på en banan vid frukt och grönt! Inte konstigt att barnen inte vill ha lunch när vi kommer hem....
Lagom till att mamma ska sniffa ut ett nytt sköljmedel tar Bella till ett av sina illtjut så att halva butiken vänder sig om. Neeeej, jag misshandlar inte mitt barn, hon skriker jämt som en dåre när hon vill ha sin vilja fram... Det är det som är skönt med Sebbe, med honom kan man (oftast) resonera, eller hota med låg röst så han gör som man säger ;). Bella lyssnar inte för fem öre utan skriker bara högre, ljuva 2-årsåldern, kommer det mer roligt sen? *blink*
Åh vad kul det ska bli att åka och handla med TRE barn, Sebbe och Bella lär väl springa åt var sitt håll då i affären, jag ser fram emot det SÅÅÅÅ mycket :P Får väl lämna dom stora hemma med pappa när han inte jobbar och åka iväg med bebisen.
Vad lustigt det är egentligen, när Sebbe var nyfödd vågade jag knappt åka någonstans alls, för tänk om ( stora fasa) han skulle vakna och storskrika i affären när vi handlade. Nu känns det ju som semester när man bara har ett barn med sig. Vaddå, den nya bebisen kan jag ju amma gåendes medan jag storhandlar :) När man talar om trollen... nu sparkas det åt alla håll och kanter i magen :)

Nu har jag lagat Kalops efter tips från
Familjeliv , barnen sover och jag sitter och uppdaterar lite. Misstänker att jag får göra minst en rätt till sen, jag äter ju inte kött och frågan är om barnen gillar kalops, det har dom inte ätit sen dom fick det på äcklig barnmatsburk.
Nya magbilder finns på sidan om ni vill kika.

Snabb uppdatering

Tog mig i kragen och fotade och la ut en massa grejer på Tradera och nästan allt blev sålt, kul, pengar att shoppa för ;) Men nu kommer det trista med att väga allt, maila köparna, hålla koll på kontot, packa skiten och skeppa iväg, bläääää! Inte konstigt att jag lägger ut saker så sällan, kul med extra pengar men det är så mycket att göra runt omkring.

Sebbe hade ett litet kalas igår, Melker och gänget kom och faster Tina, kusinerna följde tyvärr inte med. Mormor och morfar var självklart på plats oxå. Jag stressade runt som en fjant hela dagen och hade ont lite överallt på kvällen sen...  fan var trist det är att vara gravid, min kropp är verkligen inte skapt för att vara det. Tur att det inte är sååå många veckor kvar, mest troligt runt 12. Tolv veckor låter mindre att säga än 3 månader. Måååånader, låter hur länge som helst ju!

Snabbt besök på öppnis idag, kvavt som fanken var det därinne och luktade allt annat än gott, någon mamma som glömt deon tror jag ;) På onsdag ska vi till Lekplatsen i Bromma tillsammans med "Melkergänget" och även Alfred med mamma och nya lillasyster. Kul med fler att umgås med som har lite större barn.
Ett kort på Sebbes tårta här nedan, ska försöka hinna med en fotouppdatering ikväll, måste bara maila ut om alla auktioner först *urk*

Nemotårta


Snack

Micke har skaffat comhem-tjafs och den här veckan är "teaserweek", då vi har alla kanaler som går att få. Skillnaden mot tiden innan comhem är att man nu får zappa igenom en miljon kanaler till bara för att konstatera att det inte är ett skit på tv :P

Sebbe blev godkänd på 3-årskontrollen idag. Men han kunde inte riktigt trä pärlor på en tråd och klippa med en sax. Men det är ju sånt som dom lär sig på dagis.
Se där! Ännu ett misstag vi gjort med att ha honom hemma, tänk om han aldrig lär sig klippa med en sax BUUHUUUU! *ironisk* Sköterskan verkade jätteglad över att jag skrivit in barnen från februari, alltid kul att kunna glädja någon ;)
Ännu ett besök på öppnis efteråt där det återigen pratades - dagis! En mamma med en liten bebis fick frågan om hon ställt sig i kö än och det hade hon självklart gjort, bebisen gurglade nöjt.

Jag har fått panik här hemma nu, vi bor för trångt, det kommer aldrig att funka! Söker på Förvaltarens bytesannonser men problemet är att ingen vill bo i Hallonbergen. Inte ens dom som bor i Hallonbergen och vill byta lägenhet kryssar i Hallonbergen som alternativ. Så vi får väl häcka här ett bra tag till om vi inte vinner på lotto eller nåt.
Idag är det iaf garderobrensning för vi måste byta plats på allas kläder så vi får in bebisens kläder någonstans. Lite tidigt kanske att börja boa men men ;)
Nu ska jag väcka familjen så vi kan ge oss ut på jakt efter käcka mammatrosot till mig :)

Sebbes födelsedag!

Tack för alla grattis och andra inlägg i gästboken, blev jätteglad att se det :)
Vi gick in och väckte Sebbe i morse med 3 tända ljus nerstoppade i lite glass, hade ingen fantasi och huvudsaken var ju att han fick blåsa ut ljus haha. Sebbe var helt i extas över alla Spindelmannengrejer, han fick en pyjamas av moster Nilla och strumpor och bäddset av oss. Förstår inte var han har fått intresset ifrån för han har aldrig sett ett avsnitt av Spindelmannen. Sen hade vi köpt 2 böcker och en stor läkarväska fylld med prylar som blev jättepopulär! Jag och Micke har fått massor av sprutor idag och jag har även fått order att ligga ner eftersom Sebbe ville lyssna på bebisen med sitt nya stetoskop *s* Inget fel på hans fantasi.

På förmiddagen var vi hos barnmorskan och fick lyssna på bebisens hjärtljud, Sebbe låg bredvid mig på britsen och Bella satt i pappas knä och lyssnade fascinerat.  Innan vi gick lyckades barnen släcka ner hela Mödravårdscentralen ;)
Sen åkte vi hem för att hämta upp mormor, vi skulle äta lunch på kinarestaurangen och det gick riktigt bra, barnen satt still och åt för fulla muggar.
Efter lunchen åkte vi hem för vi väntade besök av farmor och farfar. Sebbe fick jättefina presenter idag, bla en egen cd-spelare, en eldriven leksaksbil och en massa fina kläder.
Innan middag åkte vi till macken för min H&M beställning hade kommit så då blev det ännu mer kläder till barnen. För första gången ever blev jag jättenöjd med allt så det blir en dyr räkning denna månad ;)
Drog förbi Mickes firma oxå och dom hade fått in lite stöldgods från Polisen. (M säljer konkurspartier och dyl oxå) Såååå, mamma kom hem med ett par Levis 501 som det fattades typ 10 cm i midjan på för att jag skulle få igen dom haha! Jag får ha dom som morot efter graviditeten, jag bara SKA komma i jeansen, så ÄR det.

Bella har fått sin nya ( Sebbes gamla) växasäng ihopmonterad nu. Premiärkvällen kom hon ut 20 gånger. Micke räknade, det var hans läggning. Dagen efter när jag skulle lägga henne kom hon ut 10 ggr. Igår - 1 gång och idag när jag la henne somnade hon direkt. :)

Igår var vi på Aquaria vattenmuseum och det var väl helt okej. Lite litet, vi hade förväntat oss mer, men vi hade tur när vi skulle gå in eftersom Medmera kort gav halva priset :) Sebbe fick en plasthaj och Bella en boll med Nemo på som minne. Finns kort från besöket där man även kan se min bebismage i barnens fotomapp. Efter besöket åkte vi till Hagaparken och gick runt en stund och efter det blev det Mac Donalds.

Nu kära vänner ska jag sätta mig i soffan och se på ett rykande färskt avsnitt av Lost. Då pratar jag inte om avsnitten som går på tv 4 utan om första avsnittet av säsong 2 (TVÅ) som sändes i USA igår :) På måndag är det jag som tankar ner första avsnittet av säsong 2 av Desperate housewives och Charmed, jag är en tv-nörd helt enkelt *s*

Nya sidan uppe...

Trist blåsigt väder idag, vi har varit på Willys och handlat. Tog en sväng förbi Åhlens oxå för att spana in Pippi-utbudet men allt är ju gjort för tjejer så vi gick därifrån *muttrar* Vet dom inte om att små killar oxå gillar Pippi?
Igår var vi på Barnens värld i Kallhäll, var länge sen sist nu. Barnen hoppade runt och hade sig, inga sura miner när vi skulle hem heller och det var ju skönt :)

Imorgon har vi lovat Sebbe att vi ska åka och hälsa på Nemo, Doris och hajarna, återkommer med bilder därifrån sen. På torsdag fyller Sebbe 3 år och då har mormor tagit ledigt för att komma hit och gå på restaurang. Sebbe ville ha "ris-mat" så det blir kinarestaurang :)
Nya sidan är uppe nu, och den ÄR väldigt simpel, ville få in bebisen på samma sida och jag har sorterat bland korten. Har lagt upp nya bilder och uppdaterat lite varstans. Vet inte om det är mina hormoner just nu men jag blir lite ledsen när jag ser att folk är inne och att ingen skriver någon kommentar. Okej att man inte hinner ibland, men när jag får noll respons så känns det som att jag antingen lägger ner hela skiten eller sätter lösenord på hela sidan så jag vet vilka som är inne.... Det räcker ju att skriva ett hej ibland. Ja, det finns ju dom som skriver och det blir jag jätteglad för, tack!

Kalas!

Kalas!

En bild på mina finklädda sötnosar så här på lördagskvällen. Melker fyllde 3 år idag och vi var där på kalas. :)
Jobbar fortfarande på hemsidan, men ikväll är det ju premiär på CSI Miami så vi får se hur mycket jag hinner med. Trevlig helg!

Inte vet jag...

Har äntligen börjat med den "nya" hemsidan. Känns lite fånigt att skriva nya för den är inte ett dugg mer komplicerad utan jag flyttar bara över bebisen till syskonen och rensar bland foton och dagböcker. Tar ju iaf evigheter att kopiera allt och ha sig men jag hoppas att sidan är uppe imorgon igen.

Idag har vi haft mormor ( min mamma alltså) på besök här. Sebbe och mormor åkte buss och sen tunnelbana till Kista där jag och Bella mötte upp. Sebbe valde strumpor på H&M, spindelmannen, vad annars ;) Själv hittade jag en mammajumper att ha över magen sen när jackan inte går igen i vinter, vill ju inte frysa om maggen! Dom hade tyvärr slut på sina sexiga mammatrosor, Skansen hade visst köpt in alla par till sina gravida elefanter haha! Närå, det är väl så många gravida därute nu och alla vill ha rejäla mammatrosor som når strax under tuttarna :)
Sebbe bus hade ingen blöja för andra dagen i rad nu. Han går ju utan blöja här hemma och när vi går ut till lekplatsen eller öppnis, men om vi går och handlar eller shoppar brukar han ha blöja för man vet ju inte hur lång tid man har på sig när han väl säger till....
Igår lånade den snälla personalen på Konsum ut sin toa för självklart blev sonen nödig sekunden jag plockat åt mig en varukorg ;)

Läskigt mycket folk i Kista idag, tur att jag inte var där själv för jag kände paniken komma. Vet inte vad det var för speciellt idag, det är ju inte löning eller nåt ju. Nästa lördag ska vi iaf dit för att gå på knattebio Sebbe och jag. Förhoppningsvis kan Melker med mamma följa med oxå. Frågan är om killarna sitter still, men det blir ju godis och popcorn och Alfons Åberg så det ska nog gå bra. Trist för mammorna bara att när vi äntligen får sitta still i 45 minuter på en bio så måste man titta på Alfons... får ta med mig en bra tidning och en ficklampa oxå ;)

Jobbigt med rubriker förresten, vet aldrig vad jag ska skriva...

Sömnproblem?

Vaknade vid halv fyra inatt och kom på att jag hade en kod på Ellos som gav 100 kr rabatt, funderade en lång stund på om jag skulle gå upp och sätta igång datorn och ändra min beställning så att jag inte skulle gå miste om rabatten... Varför inte passa på att sova när Bella för en gångs skull gör det???
Jag gick inte upp.
Vaknade efter en stund av att det kom ett högt pip, great! Brandvarnarens batteri höll på att ta slut. Ut i köket och leta reda på en pall som jag stod på med vingliga ben medans jag försökte komma på hur man får ner brandvarnarskiten. Sen fick jag faktiskt sova i 2 timmar innan blåsan gjorde sig påmind igen.
Bella väckte mig 07.30 genom att knacka mig på ryggen och säga mamma hundra gånger i följd, hon ville att jag skulle vända mig om så att hon kunde lägga sig intill mig och gosa :)

Jag har alltså nätshoppat igen, på Ellos denna gång. En hårtork! Alltså en riktig hårtork, med en massa värmelägen och kalluft och finesser, har aldrig ägt en "riktig" hårtork tidigare, bara såna där superbilliga som luktar bränt varje gång man använder dom. Men nu när jag har skaffat FRISYR så vill jag kunna blåsa håret när det är nytvättat så jag blir riktigt snygg haha! Kan ju försöka hålla mig lite glamourös i några månader, sen är det väl helkört med tre barn hemma och jag får gå med tofs igen ;) Nåja, så glamourös man nu kan bli när man fjantar runt i förhatliga mammakläder och en mage som bara växer och växer och växer...

Jag älskar hösten, skulle vilja shoppa massor av nya kläder för jag tycker att jag gått omkring i samma gamla skrot i evigheter. Men det går ju inte att förnya sin garderob när man är gravid... och det har jag varit typ hela tiden känns det som. Och är jag inte gravid så ammar jag och har jätteboobisar eller så är jag bara fet efter graviditeterna och jag vill inte shoppa kläder i en större storlek för jag SKA bli smal och fin igen ( om än dallrig och med hängtuttar).
Hmmm, måste tänka efter...
Hösten 2002 - gravid
Hösten 2003 - gravid igen
Hösten 2004 - Ingen ursäkt, bara fet.
Hösten 2005 - gravid igen.
Hösten 2006 - växlar mellan stl 36-38 och har skitsnygga kläder jämt. Det var i drömmen, verkligheten blir väl matfläckar överallt som vanligt, svarta byxor som gör att man ser smalare ut och helst svarta tröjor oxå :)
Fast med 3 barn att jaga så kanske jag kommer i form?

Mammapaus!

Barnen är parkerade i soffan med varsin macka och oboy, kycklinglåret kokar i kastrullen så det blir soppa ikväll, gott med en ostsmörgås till. Känns som att det är dags att få igång soppsäsongen igen här hemma, mitt polska påbrå gör sig påmint, polacker älskar soppa haha!

Vet inte hur jag ska göra med barnens hemsida och dagboken framöver, orkar inte uppdatera med bilder etc längre. Bebisens sida hålls ju igång för att jag vill ha en graviditetsdagbok att visa lillplutt*n sen, men att fylla i BVC och sånt på barnens hemsida, är det verkligen någon som läser det? Får se när jag får ork över att ta tag i hela den biten, fram tills dess så är det bara den här bloggen som kommer uppdateras.

Vi var på familjecentralens dag idag, jag och barnen och väninnan och hennes barn. Var en samling med folk där, mest bebisar och tyvärr så började det störtregna. Jag tog syskonvagnen för första gången på länge eftersom Sebbe har stukat foten och glömde självklart regnskyddet. Och ett paraply. Vi var lagom blöta när vi kom hem...
Träffen började med gympa och det var ju inte våra ungar direkt pigga på, mammorna skulle oxå svänga sina lurviga men hopp och magövningar kändes inte riktigt som grejen för en gravid ;) "Fröknarna" såg lite irriterade ut över att barnen inte ville vara med, men vadå, hur lätt är det att få två 3-åringar och två 2-åringar som vill utforska världen att sitta still? Dom andra hade ju bebisar som inte kunde fly och dessutom ETT barn var, det är ju lite större utmaning att hålla reda på två. ;)
Sen var det grillning och efter det sångstund, men då hade jag mina fastspända i vagnen så dom kunde inte fly haha. Skulle visst ha varit tipspromenad oxå, dom satte upp lapparna uppe i skogen och på berget, jättekul att vandra runt där med två barn på blöta hala stenar, näää, vi gick hem istället. Det är en sak att vara inomhus eller i ett inhägnat område där jag ser barnen, men jag har ingen lust att jaga dom åt varsitt håll nu när jag är gravid, känner hur sammandragningarna kommer på en gång då.

Nu är det soligt och fint ute och lagom varmt (kallt), känns skönt att hösten kommit igång på allvar nu.
10 dagar kvar tills Sebbe fyller 3 år, men vi ska ha kalaset söndagen därpå. Eftersom vi är inne i en Nemoperiod nu så ska han få en Nemotårta :) Håller dessutom på och broderar en tavla med Nemo och hans pappa på, men den lär nog inte bli klar tills den stora dagen.
Måste ta hand om mina vildar nu innan dom river huset!

Mammas nya frisyr!

Jag och Bella   Nyklippt!   Nyklippt 2

Ursäkta den dåliga bildkvalitén men så här blev resultatet i alla fall! Känner mig jättenöjd än så länge, fast det känns lite naket mot ryggen :) Nästa gång vågar jag nog ta lite till tom, var jätteskönt med kortare hår.
Efter frisören åkte jag hem och hämtade familjen, sen blev det kinamat och en sväng förbi 7/11, var ju tvungen att fylla på lagret av Ben&Jerry glass :) Efter att ha provat igenom dom flesta smakerna har jag kommit fram till att favoriten heter Chocolate Fudge Brownie, mums!

Vår tokiga fågel älskar att bada! Han sitter ju på duschstången hela dagarna och när barnen badar på kvällen så gör han störtdykningar rakt ner i plurret haha! Nu är det en väldigt blöt pippi som sitter på duschstången, ska ta in honom i buren alldeles strax.

Fusk!

Nu är jag helt slut efter att ha lekt kurragömma med två busar. Sebbe fuskar när han räknar: en, två, fyra, åtta, nio tio säger han och kutar iväg. Bella räknar inte alls utan springer efter mig direkt så jag håller på och vrickar fötterna för att hinna gömma mig... Nu behöver bebismagen vila för det spänner lite överallt så jag passar på och bloggar en snabbis.

Imorgon är Mickes första lediga dag på 3 veckor så jag kommer säkert vakna med 40 graders feber bara därför... Vi tar oss väl en tur nånstans på förmiddagen, sen har ju jag frissan på eftermiddagen. Ska bli skönt med lite vuxet sällskap och lite avlastning. Om jag inte kommer ut och ser ut som ett troll så dyker det väl upp ett foto på mig här till helgen. Ska bara lära mig hur man retuscherar bort dubbelhakorna först haha!


Börjar bli sjuk...

Blä, jag har ont i huvudet, halsen och megatäppt i näsan. Första förkylningen och det är inte ens höst än, för jag räknar det inte som höst när jag fortfarande kan ha linne och kjol på mig i september.
Måste fixa någon middag och har ingen ork, eller idé för den delen... blir nog blodpudding för barnen och någon pastasallad för mig och maken. Har ingenting hemma, inga grönsaker, ingen mjölk och jag orkar inte packa ihop två barn och ta mig till affären i mitt nuvarande skick.
Varför kan man inte få något annat är pizza hemkört? Tycker dessutom att den pizzan brukar vara äcklig, minismå är dom och alltid pissljumma när dom kommer fram. Efterlyser någon italiensk hemkörning, tom kinakäk vore toppen!
Ingen som känner sig manad att starta ett sånt företag? Eller finns det redan norr om stan? Tips tack!

Önskar att jag kände någon frisör som jag kunde åka hem till eller som kunde komma hit. Jag har iofs varit dit jag ska 3 ggr tidigare men det känns ändå lite läskigt med tanke på min panikångest. Sen är jag inte helt nöjd med min frisörska men att byta till en annan på ett annat ställe blir för stort projekt just nu. Har fortfarande inte bestämt mig om jag vågar klippa av håret eller inte.
Dags att steka äcklig blodpudding, hör att barnen håller på och river köket oxå så jag måste kuta dit.

Så det är så bebisar kommer ut...

Sebbe ska pussa och krama bebisen när den kommer ut säger han, men först ska mamma bajsa ut bebisen.. Jaså! Det är så den ska komma ut... satt just och tänkte på hur det går till när bebisar föds egentligen haha!
Det är ju rätt logiskt i Sebbes värld, för han vet att maten man äter hamnar i magen och sen går man på toan och gör nummer två. Klart att bebisen i mammas mage måste komma ut på samma sätt. Tja, när man ligger där på förlossningen vill jag mig minnas att det känns som att ungen är på väg ut fel väg *s*

Vi hade jättemysigt igår jag och sonen, åt popcorn och chips och drack Pepsi Max. Sebbe somnade som en stock efter 22 nångång, han skulle tvunget hålla sig vaken tills pappa kom hem från jobbet.

Idag har vi varit i Solna centrum och shoppat fotbadprylar till mamsen och ett nytt spel som snart ska testas ( Dungeon siege 2). Sebbe gick snällt bredvid vagnen HELA TIDEN *kors i taket* Bella mutades med godis så hon inte skulle klättra ur vagnen, men vaddå, det är ju faktiskt lördag idag så det var fullt legitimt :)

Fredagsmys

Micke blir sen ikväll igen så jag och Sebbe ska sitta uppe och titta på Rhapsody in rock med Sebbes favvo Nanne och äta "popikån" = popcorn :)
Mamma latmask orkar inte laga mat ikväll så vi ska klä på oss och åka till Kista galleria nu så får kockarna på italienska restaurangen svänga ihop lite käk åt oss haha!
Vårt första fredagsmys, brukar inte göra något speciellt annars... Bella den "stackaren" får lägga sig vanlig tid men hon orkar ändå inte vara uppe. Kul för storebrorsan att vara uppe längre själv.

Frisyrhjälp!

Frisyr!   Jag!

Titta på bilderna här ovanför. Jag är till höger, bilden är tagen i februari så håret är ännu längre och slitnare idag, har bokat tid för klippning nästa fredag.
Till vänster är frisyren jag funderar på, men vågar jag klippa av det så mycket? Nu har jag håret i tofs varje dag, det är bara i vägen annars, vore skönare med en kortare frisyr och jag har haft det så där kort tidigare.
Åsikter tack för jag är jättevelig :)

Vi var och handlade i förmiddags och i kassakön stod en mamma med en liten bebis. Hon frågade hur gamla mina barn var och det visade sig att hon hade 1 år mellan barnen ( jag har ju 14 1/2 månad). Hon berättade att hennes "stora" flicka gick på dagis och blev jätteförvånad av att höra att jag har mina hemma. Genast kom då "standardkommentaren" : Om man har LUGNA barn är det klart att man kan ha dom hemma, men MIN flicka var så busig så det gick inte.  Visste inte om jag skulle skratt eller gråta! Mina barn kan knappast kallas för lugna, men dom är väl som barn är mest. Tycker jag ofta träffar på föräldrar som kommenterar hur krävande deras barn är och att dom behöver mer stimulans, träffa andra barn osv osv ungefär som ett försvar för att dom satt barnen på dagis. Alla får göra som dom vill, så det är trist att få kommentarer som att jag har det enkelt med barnen och det är därför dom går att ha hemma.
Sen har väl olika människor olika toleransnivå oxå, eller ork eller vad man ska kalla det. Men jag har ändå svårt att förstå dom med små 12/18 månaders som sätter dom på dagis när syskonet kommer för att få gosa med nya bebisen. Det blir inte samma sak med andra barnet, man har ju redan ett att ta hand om, jag räknar med att trean kommer ammas i farten och få gos av sina syskon medans jag slavar vid spisen hahaha! *ironisk*

Jag har inget emot dagis, MEN jag vill att mina barn ska vara iaf 2 år minst innan dom börjar. Jag vill umgås med mina barn, det är så kort tid som dom är små och när jag dessutom är föräldraledig med ett mindre barn och har möjligheten att vara hemma så har jag ingen lust att ha dom på dagis.
Jag ser ju på mina barn och hur dom leker med andra, vi träffar ju vårt gäng här nästan varje dag och ändå leker varje barn för sig, även dom stora killarna som nu fyller 3 år.
Men visst, dagar när det kör ihop sig riktigt här (för det kan det göra) så funderar jag på att gå förbi närmaste dagis och liksom slänga in dom i farten, ingen som märker om det kommer två extra va  *fniss*
Får se hur jag gör med dagisplatserna om dom kommer in i februari, kom på att det är en rätt dum period att komma hem med alla möjliga sorters virus när jag har en nyfödd här hemma... Känns som att livet kommer bli mer stressigt med lämningar/hämtningar oxå, är så skönt nu att inte ha tider att passa.