Hektiskt men ändå lugnt.

Efter en väldigt intensiv dag igår med massor av trots från husets unga herre avslutades dagen med : kräksjuka.
Sebbe klagade efter kvällsbadet att han hade ont i magen, ville sitta nära mig i soffan och var lite ledsen. Sen pang bom kom all mat upp i soffan, han har hulkat lite under natten och på morgonen kom lite till. Feber under dagen nu så han fick alvedon och precis innan läggdags så spydde han igen :(
Vi som har suttit hemma och häckat för att undvika alla sjukdomar, typiskt att någon blir sjuk ändå! Fast jag vet ju inte om det är kräksjuka eller om han bara är dålig i magen, vi får väl avvakta och se.
Dominika har varit orolig hela förmiddagen och velat äta någon gång i timmen, är väl en tillväxtperiod på gång för jag känner att tuttarna svämmar över av mjölk nu. Nu verkar hon iaf ha somnat *peppar peppar* Stora barnen ligger i sängarna oxå, får se om det blir någon sömn.

Det enda positiva (om man får säga så) är att Sebbe är lite seg och mest vill titta på film, så ljudnivån är betydligt lägre idag, han orkar ju inte jaga Bella hela tiden :) Inget jagande - ingen mamma som skriker åt barnen att dämpa sig hela tiden :)
Tur att jag lagade en massa mat igår, det funkar ju att torka spyor med ena handen medans man håller i en ammande bebis med den andra, men det fattas en hand för matlagning ;)
Synd att det inte går att beställa hem nåt annat än fettdrypande pizzor, det hade ju underlättat vissa dagar.

Idag hade jag beräknad förlossning egentligen, känns lite märkligt. Dominika är ju tre veckor nu men samtidigt känns det som att hon funnits här jämt! Fick papper från skattemyndigheten idag för nu är hennes namn registerat!
Dominika Elin Natalie blev det. Elin har ju Sebastian tjatat om sen han fick reda på graviditeten, han ville ha en till lillasyster och hon skulle heta Elin, så det kändes inte mer än rätt att det namnet skulle komma med. Natalie hade vi på förslag som tilltalsnamn, men det kändes så vanligt så det blev Dominika istället, det kommer hon ju vara garanterat ensam om i skolan sen och samtidigt fick vi med en länk till hennes polska sida ( min mamma är från Polen, pappa var svensk).
Dagen till ära satte jag ut mina mammakläder på Tradera, orkar inte lägga ut länk här just nu men sök under säljare "alliez" om ni är nyfikna *reklam haha*

En bild på mina prinsessor från i går kväll:
Prinsessor

Hoppsan!

För en gångs skull har jag hunnit spamma runt till alla ställen jag brukar vara på! Händer inte så mycket i ankomstgruppen på aff, folk har väl fullt upp med att sitta och amma eller föda fram dom sista januaribebisarna :)
Själv ska jag nog sätta mig i soffan och vänta på att bebis ska vakna, för risken är stor att jag shoppar annars *s* Nätet är ju livsfarligt ju! Blir väl så med en shoppingtokig trebarnsmorsa som inte kan ÅKA och shoppa, tom Ellos ter sig som himmelriket då haha!
Det har varit rätt skönt att föda en massa barn, för då har man antingen haft sina mammakläder eller efter-graviditeten-innan-nästa-graviditet-kläder.... nu måste jag få den här degklumpen till kropp i form så att jag kan köpa nya grejer till mig själv. Är hopplöst ute när det gäller mode, noll koll verkligen. Har inte lust att knalla runt i svarta byxor och svart topp, eller kanske röd topp om jag känner mig riktigt vågad den dan ;)
Hade ju planerat att inte ha tid att äta med tre barn, men det har ju skitit sig, dom sover ju tom tillsammans mitt på dagen, hinner ju äta upp hela kylskåpet då!
Det får bli raska barnvagnspromenader sen när dom stora barnen börjat på dagis, för den enda motion jag får just nu är när jag vandrar runt mellan köket och vardagsrummet med en magknipsbebis i famnen.

Läste om den där mannen som lämnat sitt 20 miljoners hus till Mark Levengood, varför händer aldrig sånt mig? Skulle nöja mig med ett mindre hus oxå, kanske 2 miljonersklassen här i Sumpan. En kolonistuga vore helt okej. Friggebod kanske?
Såg något program på tv för ett tag sen om hur mycket gratisgrejer kändisarna i USA får, det är ju helt sjukt! Inte nog med att dom har miljoner, dom får alla sjyssta (dyra) grejer gratis oxå! Kan ingen sponsra mig? Pampers eller Libero tex, går ju åt massvis av blöjor här hemma och nåt kan man väl få för att ha befolkat halva världen själv. Typ ;)

Sitter och jämför...

Vem är hon egentligen lik, Dominika? Trodde ju i min enfald att det skulle komma ut en kopia av Izabella, men dom är inte ett dugg lika. D är mer åt Sebbes håll, men om man jämför bilder från när han var liten så stämmer inte det heller.
Mycket kan ju fortfarande ändras men jag kan ju inte låta bli att jämföra ändå. Kul att vi lyckades få till en tredje perfekt variant av våra gener :)

Moster Nilla har ankommit till barnens stora förtjusning, hon lär ju somna ovaggad ikväll efter en hel dag med terroristerna Åsberg haha! Dom kör ordentligt med sin moster, hon får inte sitta still i en sekund.....
Vi tog en promenad ner till centrum för att köpa tidningarna, det var soligt och vindstilla när vi gick ner och snudd på spöregnade och blåste när vi skulle hem igen, kul väder... *muttrar*
Nu ska jag gå och umgås lite, kortet nertill visar barnen vid ungefär samma ålder, Bella till vänster, Dominika i mitten och Sebbe till höger. Blev lite pissig kvalite nu när jag laddade upp kortet i bloggen, trist!


Hemkontroll

Eller det heter väl officiellt hembesök men jag slår vad om att dom kommer för att se hur vi bor, leta dammråttor och se om ungarna är välsnutna. Jag pratar alltså om barnavårdscentralen :)
Vi hade inga frågor ( hallå! vi är ju värsta experterna nu ju, tredje barnet juh!) så besöket var fort avklarat, "tanten" fyllde i lite personuppgifter i bvc-journalen bara, allt medans den ljuvliga doften av nybakade kanelbullar spred sig i luften :)
Fast jag bakade inte för deras skull, utan jag stod och slet i köket för att Ingela med familj kommer imorgon ( hahaha, jag vet att du läser dagboken vännen!). Närå, systeryster kommer ju från England så då vill jag kanelbullar hemma, men det blev väl inte så många kvar nu när barnen klämde i sig TRE var....

Hela ligan sover, well, bebis fusksover här bredvid i vagnen för jag hör hur hon knorrar, men hon skriker iaf inte. Natten har varit lite lugnare, Dominika vaknade varannan timme och ammade men hon somnade om direkt efter. Värre var det natten innan när hon var vaken från 04.20-06.45 bläääää!
Vi var och vägde och mätte igår och nu har hon gått upp över 3 kilosstrecket och väger 3150 g, en ökning med 300 g från förra veckan.
Så fort alla vaknar och jag ammat bebis igen så ska jag till Coop för att köpa några inneskor till barnen, måste ha ett storpack välling oxå. Håller på och förbereder dagisstarten för fullt, beställde nya joggingset på rean på Ellos till barnen och igår kom fleeceseten från HM, tack och lov för shopping på nätet! :) Struntar att köpa dubbla uppsättningar av regnkläder, jag tänker inte direkt gå ut i regnet med 3 barn så det räcker med ett set på dagis.
Tar tacksamt emot dagistips om ni har, är ju noobie på det här ;)

Öppet hus

Då har vi varit på Öppet hus på förskolan Sleipner. Lokalerna var nyrenoverade och jättefräscha, barnens avdelning var inte riktigt färdig, men det är ju 2 veckor kvar så dom hinner nog. Det var mest leksaker och sånt som fattades och det tar ju inte lång tid att stuva in.
Sebbe och Bella fann sig direkt och härjade runt i hundraåttio, märktes att det var spring i benen på dom efter att ha ugglat här hemma i 2 veckor. Ingen av dom som ville gå hem och det hoppas jag är ett gott tecken. Fröknarna verkade jättetrevliga, fast jag gillade bäst dom som var på andra avdelningen... får man säga så ;) Vi fick inskolningsschema, blir 9-11 eller 9-12 första två veckorna. Vet inte hur vi ska göra riktigt, det känns ju lite tidigt att dra med Dominika till dagis när hon bara är en månad, men Micke kan ju inte vara borta varje dag i två veckor för då kan ju ingen annan ha ledigt. Nåja, det får lösa sig allteftersom. Föräldern som skolar in ska på dag 2 sitta och sy en docka till barnet, så pappsen får knåpa ihop två stycken då haha! :)
På med kläder på Dominika och Sebastian sen skulle vi vänta utanför på pappa och Bella. Jo tjena! Sebbe kutar iväg utan mössa och med overallen uppknäppt. När jag säger åt honom att komma tillbaka så springer han bara längre bort, runt hörnet och in på nästa gård, kul! Sjysst intryck man gjorde, skrek åt Sebbe och sprang med barnvagnen i högsta fart. Antal fröknar jag hann säga hejdå till = noll. *muttrar*
Här är morsan som inte har någon pli på sina ungar och som dessutom är så oartig att hon bara drar...

Plötsligt är det torsdag imorgon och Micke är ledig igen i två dagar, tiden bara springer iväg! Ska försöka hålla Dominika vaken mer nu i eftermiddag så hon förhoppningsvis sover inatt. Hon har ju sovit hyfsat än så länge, men det räcker med en dålig natt för att jag ska vara knäckt... I går natt somnade hon strax efter 21, jag gick och la mig 23 och hann sova en timme, sen vaknade fröken och somnade inte om förrens 02.30, vaknade 04.30 och var vaken till 06, sen vaknade jag vid 07.30 när Sebbe och Bella gick upp.
Bebis bökade som bara den vid bröstet, åt en massa, men istället för att somna så skulle hon ha mer och mer och mer, blev sur när jag la till henne och skrek när jag tog bort henne. Det är ju mitt tredje barn så jag borde veta, men jag har ingen aning vad hon vill när hon håller på så där? Mer än att jag blir galen och önskar att hon flaskmatades istället... ;) Kanske läge att börja med napp på natten om det är sugbehovet hon är ute efter för hon verkar mest bli irriterad när det kommer mjölk.

Vad ska vi äta för middag ikväll? Hade inte jag en personlig kock här hemma som lagade till goda näringsriktiga måltider? Inte? Förväxlar jag mig själv med nån hollywoodkändis nu? Antagligen! :P

Felköp?

Hej och hå vilken tid det tar innan man tankat dom som ska tankas och klätt på hela högen, vi kom utanför huset strax innan 12! Tur att vi äter och sover sent här hemma, annars hade vi fått uggla inne hela tiden.
Lyckades alltså ta mig ut med alla tre (woohooo!) och vi tog oss till gamla välbekanta Hemköp nere i centrum.
Där lyckades jag med bedriften att inte handla något som stod på listan utan kom ut med 2 liter apelsinjuice, en påse äpplen, nya Mama tidningen och 3 rullar strong mint. Sjysst middag man kan göra på den blandningen va?
Blev supernervös sekunden jag kom in i affären för att 1. Bebisen skulle vakna och gallskrika, 2. Bella skulle gallskrika för att hon inte ville sitta i vagnen, 3. Sebbe skulle rymma i affären och springa ut till parkeringen utanför och bli överkörd.
Fanns liksom ingen tid att scanna av inköpslistan då utan jag tog det jag hittade i farten. Till saken hör att den här affären är megatrång och jag tar upp all plats i gången med min syskonvagn, inte ens en myra skulle kunna fjärta sig förbi, så man blir aningens stressad av muttrande människor runt omkring.
På väg hem ville Bella självklart oxå gå så det tog en evighet att gå den annars 7 minuter långa sträckan. Sebbe ska ju vara snäll och hämta Bella hela tiden, vilket leder till att hon tror att dom leker kull och springer ännu längre bort, vilket leder till att mamman står och gapar och skriker "kom hit på en gång annars får ni sitta i vagnen båda två" alternativt  "nu kommer ni hit annars går vi aldrig ut igen". I desperata fall kommer även "kom så får ni godis" hahaha!

Imorgon ska vi på öppet hus på nya förskolan, ska bli spännande. Är nyfiken på lokalerna, personalen och dom andra barnen.
Nu sover gänget, jag ska kolla igenom korten som jag beställde, kanske jag lyckas få in dom i ett album?

Va sa du?

Det är både enklare och svårare att ha två barn redan när man ammar bebisen. Visst leker barnen jättebra och har varandra när man hamnar i soffan för femtielfte gången, men jag säger bara LJUDNIVÅN!
För att inte tala om buset! Det är ju inte direkt någon som lyssnar på den ammande mamman i soffan utan det härjas vilt här hemma...
Dominika verkar känna på sig att det bara finns en förälder kvar i lägenheten för hon vill absolut inte ligga själv idag utan trivs bäst i famnen. Bella ska läsa bok varje gång jag ammar och Sebbe är världens mest kissnödiga kille idag.

Pratade med väninnan i förmiddags och kunde konstatera att hon är den enda jag kan ringa till och så kommer det att förbli i många småbarnsår till *s* Det går inte att ringa till någon som inte har barn, för dom har ingen förståelse för att man hela tiden får bryta det man pratar om för att säga till barnen något. Man har liksom en konversation med vart och ett av barnen SAMTIDIGT som man pratar med den i telefonen. Det börjar alltid så bra, barnen sitter och pysslar vid bordet och mamma pratar och slutar med att jag springer mellan rummen och försöker höra vad personen jag pratar med säger medans barnen skriker allt högre. Låser in mig på toan men inte ens det hjälper, då rycker dom i dörren och skriker "mamma vad gör du" etthundra gånger.

Bebis är inte helt nöjd än så jag får nog bryta nu, storisarna sover iaf och nu är det bara 3 timmar kvar tills pappa kommer hem, tjooohoooo! :)

Mamma på rymmen

Vad skönt att man förändras och vågar mer för varje barn, iaf jag. Med Sebbe vågade jag knappt gå och duscha ifall han skulle vakna och vilja ha tutte på en gång.
Bella var jag "tvungen " att lämna hemma när jag fick uppsöka tandläkaren akut när hon var någon månad.
Idag tankade jag bebisen full, klädde på mig och tuttarna efter konstens alla regler ( hallå, minus 13 grader ute *BURR*) och drog iväg till Kista galleria. Själv! :)
Var tvungen att åka till apoteket och skaffa xylocainsalva, till vad kanske ni kan räkna ut *aj* och så passade jag på att smita in på Konsum ( fattas ju alltid nåt här hemma), en tripp in på Polarn & pyret nu när det var rea ( fanns inte ett skit) och köpte med mig mat från Levinskys (nachotallrik).
Var borta en timme bara så det var ju ingen långtripp, men det var kul att smita ifrån lite och slippa klä på hela familjen.

Snögubbar är vi allihopa!

Då har premiären äntligen ägt rum, tvillingvagen har rullat på småvägarna i Rissne :)
Allt såg så klart och fint ut ute, dock kallt, -8 grader, men sekunden vi var på påklädda alla FEM ( hihi) så började det snöa och sen bara vräkte det ner.
Sebbe satt i pulkan och Bella satt motvilligt i tvillingvagnen, sur som ättika för hon gillar inte när det snöar. Tack och lov så fick jag med mig regnskyddet och kunde spänna upp det så att hon slapp snö i ansiktet.
In på Hemköp, Sebbe ville inte vänta utanför med pappa så plötsligt har jag varit och handlat med tre barn haha! Fast Sebbe smet ut när vi kom till kassorna så det räknas väl inte helt ;)

Jag fick ju total avsmak för kött under graviditeten, innan åt jag iaf köttfärs, kyckling och hamburgare. Tyvärr håller det i sig vilket känns aptrist, orkar ju inte direkt laga en extra rätt till mig varje dag så det blir mest färsk pasta och tomatsås, bläää!
Idag blir det fiskgryta och det kan ju även jag smurfa i mig.
En dag kvar sen börjar Micke jobba igen, hallå vardag..... Typiskt att det ska vara vinter ute, inte läge att vara ute någon längre tid med en nyföding.
En vecka kvar tills systeryster kommer från England och sen är det nästan dagisstart så livet rullar på här i förorten.

Vi har börjat prata lite om dopet och kommer nog förlägga det till Rissne kyrka istället för Botkyrka kyrka där dom andra barnen blivit döpta. Har ju haft den kyrkan eftersom pappa ligger begravd där, men han lär nog finnas med i Rissne oxå....
Vore bekvämare att ha det här, 2 minuters gångväg från kyrkan istället för att packa ner allt och alla och åka iväg med bilen.
Den här gången sållar vi rejält med inbjudningarna, folk som inte ens hört av sig för att gratta till bebisen skiter jag i rent ut sagt! Likaså dom man inte umgås med i vanliga fall, varför ska vi bjuda dom bara för att det "passar sig". Äsch! Nu blir det på våra villkor, tänker bara bjuda dom som jag vet har intresse att fira vår ljuvliga lilla dotter. *slutklagat*

Lillsnorpan

Vår minsting är nu registrerad och har fått ett helt personnummer :) Amningsintensiva dagar i kobination med en något trött mamma innebär få uppdateringar i bloggen....
Har suttit och gått igenom alla bilder från 2005 och plockat ut godbitarna, måste beställa några papperskopior till barnens album, fy vilken tid det har tagit! Sen gäller det att få in bilderna i albumet oxå när dom kommit, har 2 fulla kuvert med bilder här hemma som borde ha lagts in för länge sen.

Premiärtur med enkelvagnen igår, jag gick ner till BVC med D, hon hade gått upp 100 gram sen i måndags och det var ju klart godkänt. Nästa fredag kommer BVC-tanten hit för hembesök, får väl jaga dammråttor dagen innan då ;)
Idag klämde vi in hela gänget i bilen och drog till Willys, pappa och bebis fick stanna i bilen. Jag hann springa in på Åhlens oxå och köpa några bodys till Dominika på rean, allt vi har är så uttvättat och det är ju kul att få köpa nåt nytt iaf.

Fröken provade sin nya sitter i några minuter:
Dominika

Trött på snö

Grabbarna åkte iväg på lite shopping idag (jag är avis!) och jag hade planerat att ta en tripp ner till Hemköp med tjejerna i nya tvillingvagnen.
Sen började det snöa och snöa och snöa, så det var bara att fetglömma den idén. Synd, hade varit en bra mjukstart att ta sig ut med 2 av barnen. Känner mig som värsta nybörjaren igen, tänk om bebisen börjar gråta i affären, vad gör man då? *s*
Vad kul det kändes att skriva "tjejerna" förresten :)
Nu sover hela gänget igen, inkl. pappan som snarkar på soffan. Om en stund kommer barnens farmor på besök för att titta på nytillskottet.

Nästa onsdag ska vi på öppet hus på nya förskolan, lite pirrigt så där, det är ju inte lång tid kvar tills barnen ska skolas in. Försöker tänka positivt, barnen kommer säkert ha jättekul! Skulle det gå helt åt skogen så får jag väl ha hela gänget hemma och så gör vi ett nytt försök till hösten.
Men det är klart att det kommer gå bra!

Dagsrapport!

Jag hade glömt bort hur spännande det är att ha en bebis hemma. Eller var ordet stressande? Man väntar hela tiden på det lilla pipet, som snabbt blir till ett vrål om inte tutten infinner sig inom två röda.
Hinner jag ge barnen lunch? Hänga tvätten? Fixa middagen? Slänga i mig en räksallad? Svar: JA! Tjooohooo, men det är säkert för att hon fortfarande är så trött att jag måste väcka henne till måltiderna, sen lär det där lilla pipet komma varje gång jag försöker mig på ett projekt här hemma.

Blev Bullens pilsnerkorv och potatismos till barnen idag, Sebbe sa att det är grisen som gjort korv åt honom, hmm, nja, så kan man ju uttrycka det *s* Har inte hjärta att säga till honom att det är själva grisen han äter upp haha! Eftersom Dominika sov fixade jag kvällens middag, Chili medan barnen åt lunch, vet ju inte hur mycket jag kommer få amma i eftermiddag så det är bäst att vara förberedd.
I förmiddags lekte vi med lera, målade, laddade ner en massa videos som barnen dansade till och läste hundra böcker. Quality time med the kids liksom, känns inte som att jag hunnit med barnen så mycket senaste dagarna.
Men all den tiden är som bortblåst när jag sätter mig och ammar. Lekometern är nollställd igen, dom otacksamma små glinen har glömt bort hur mycket mamma lekte hela förmiddagen och vill genast roas fast jag sitter med tutten i vädret.... ;)

Sitter och lyssnar till.... INGENTING! Alla tre sover, samtidigt! Tre timmar kvar tills Micke kommer hem och om det inte inträffar en mindre katastrof så kan man ju säga att jag överlevt min första dag ensam med tre barn :)
Det har ju gått bra iom att vi bara varit hemma, får klura på hur jag ska få på alla kläder och gå ut en annan dag, om ett par år känns det lagom *s*

Ordspråk?

En om dan gör kroppen glad.
Go och glad, kexchoklad.
Jag har en egen: Tre barn tätt gör kroppen knäckt! :)
Efter att ha känt mig hyfsat pigg i kroppen dom första dagarna ( veckan) har jag fått ont nu. Sitter jag i ens 2 sekunder så har jag svårt att resa mig efteråt, för att inte tala om att ta dom första stegen. Det knakar i blygdbenet och hugger till, svanskotan känns det som någon har trampat på.
Talade med barnmorskan idag när vi var på tredje återbesöket och hon sa att det kan bli så här några dagar efter förlossningen, hela bäckenet har ju utsats för påfrestning och jag har ju dessutom fött 3 barn på 3 år och 4 månader, det är ju rätt tätt. Bara att bita ihop alltså och hoppas att det går över snart, för en pensionär med rullator har inga problem att gå förbi mig just nu.

Återbesök alltså, var inte så lite nervös eftersom Dominikas värden igår låg farligt nära solgränsen. Efter ett dygns konstant tillmatning, vi har verkligen hällt i henne mat, hade hon nu gått upp hela 35 gram och vägde 2770 g idag. Bilirubinet hade sjunkit så nu behöver vi inte komma tillbaka mer utan BVC får ta över :)
Träffade en annan barnmorska idag, jättetrevlig. Hon konstaterade att det här är ju mitt tredje barn så jag vet nog bäst själv hur jag ska göra. Hon tyckte inte att jag skulle väcka Dominika på nätterna och tillmata längre utan i så fall koppa henne på dagarna.

Nu börjar min svullnad att gå ner och det känns skönt! Samlar alltid på mig en massa vatten EFTER förlossningen, hur onödigt är inte det på en skala? *s* 2 kg minus på 2 dagar nu, 5 kg kvar till innanbebisvikten. Funderade på om jag skulle ta en efter magbild haha, men jag ska bespara er den fasan ;)
Just nu ser jag ut som att den höggravida magen har delat sig i två stora runda klot och förflyttat sig upp på brösten... mina toppar räcker knappt till naveln längre efter bysten kräver så mycket tyg haha! Ska bli skönt när även det lägger sig lite för jag gillar inte att se ut som Dolly Parton. Hur alla silikonbruttor fixar sina enorma tuttar förstår jag inte, jag längtar tillbaka till mina hängbröst igen, det trodde jag inte att jag skulle säga ;) Klart det är skönt att ha boobisarna på en hög nivå, men jag önskar att dom inte var så gigantiska!

Imorgon ska Micke åka och jobba så att killarna får en ledig dag, blir lite intensivt annars med 14 dagar på raken för dom. HJÄLP säger jag som ska vara själv med alla tre för första gången.... får förbereda ikväll så vi har lunch till imorgon. Barnen är fortfarande rätt hostiga, fattar inte när det ska släppa, men då kan jag skylla på hostan eftersom vi stannar hemma istället för att gå ut. ;)
Det tar ju sån tid med amningen nu eftersom jag även pumpar ut och ger på kopp, blir ju sittandes i soffan i minst 45 minuter varje gång. Barnen har dock varit rätt duktiga på att roa sig själva här hemma, tycker att dom fått ett ännu tajtare band nu. Vi satte upp en liten tv med inbyggd video i deras lekrum så nu kan dom sitta där i varsin saccosäck och titta på film. Rätt skönt för mig att slippa barnkanalen varje gång jag ska amma haha! Inte för att barnen sitter och tittar hela dagarna, dom bryr sig oftast inte om tv:n förrens man byter bort barnkanalen, då är dom där på två röda... mycket märkligt! Sen kutar dom iväg efter 1 minut igen och leker och härjar.

En liten guling...

Nu har vi varit på återbesök på BB, kan ju inte påstå att jag gillade sköterskan speciellt. Kändes som att hon satt och dumförklarade och bevakade mig, det är ju inte mitt första barn så jag tycker mig faktiskt ha rätt bra koll.
Bla ville hon veta alla detaljer kring matning, exakt hur jag gjorde när jag matade, skulle visa mig hur hon tyckte att amningsnappen skulle sättas på... *suckar* Har använt sån 2 ggr innan och tänka sig, både Sebbe och Bella klarade sig igenom amningsperioden ;)
Hon tyckte inte att jag skulle ge på kopp utan ta flaskan istället, för det skulle vara så mycket smidigare och snabbare för mig, hon hade ju läst att jag hade fler barn att ta hand om.... Som vanligt på såna ställen är det bästa att bara le stort och nicka med huvudet till allt dom säger, orkar inte diskutera för då kommer man väl inte därifrån.
Tyvärr måste vi tillbaka på söndag igen eftersom Dominika är lite gulare och inte gått upp nåt i vikt. Inte för att jag är orolig, idag rann mjölken till och hejsan hoppsan jag hade glömt bort vilka meloner till tuttar man brukar ha i början! Stenhårda och megastora och gör skitont! Måste fasiken ta ett kort för så här högt lär dom inte gå utan operation igen ;)

Är precis i perioden då mammabyxor ramlar av och vanliga inte går på. Jag svullnar alltid efter förlossningen, mina vader är blanka just nu för att dom är så svullna, fötterna går knappt i skorna.
Här hemma lunkar det på, barnen är fortfarande sjuka och gnälliga ( för att inte tala om rastlösa) men idag har Bella slutat leka Följa John så jag får lov att gå på muggen själv. Sebbe trotsar en del igen, favoriten just nu är att säga "jag tycker inte om dig" för att se hur jag reagerar, han lär nog tröttna snart när han inte får den reaktionen han hoppas på.
Vi har fått dagisplats till den 8 februari till en nyöppnad avdelning som ligger 2 gårdar längre bort. 12 barn blir det i gruppen, varav 7 st är 01-03:or, så nu blir det några lekkamrater till barnen. Det enda negativa skulle väl vara att det är en helt ny grupp och ny personalgrupp som inte är inarbetad, men det kanske samtidigt är positivt.

Konstigt vad fort vardagen lunkar på. När vi kom hem med Sebbe kände jag mig helt mörbultad, satt mest och ammade eller låg och sov. Orkade inte byta om från pyjamas och hann knappt äta mat eller duscha.
Nu kommer man hem med trean som får sig lite tutte i farten medans man kör igång en tvätt, hänger bort den gamla och lagar middag :) Nu är ju Micke hemma och kan leka med dom stora barnen när jag ammar, det lär nog bli mer stressigt sen när jag är själv, vågar inte ens tänka på hur jag ska ta mig ut med alla tre....
Nä, dags att pumpa ur melonerna lite innan dom sprängs! Tack för alla grattis! Kommer snart lägga ut en förlossningberättelse och hälsa på hos alla mina nätvänner, det har inte blivit så mycket datortid än.
Kram på er!
Dominika


Hemma med bebis!

En snabbt inlägg, vet ju inte när något av dom TRE barnen här hemma vaknar *s*
En liten Dominika föddes den 9 januari 2006 klockan 22.13 efter 8 minuters krystvärkar. 21.45 var jag öppen 5 cm så det gick rätt fort även denna gång.....
2850 g och hela 50 cm lång med ett hattmått på 34 cm.
Kommer en utförlig förlossningsberättelse när jag gått igenom journalen och anteckningarna.
Eftersom hon är lite tidig och en riktig tröttis vill hon inte suga ordentligt och måste väckas och tillmatas med kopp var tredje timme, lite småbökigt så jag längtar tills mjölken kommer igång.
Bella går och tittar på henne men vill inte hålla i, Sebbe vill hålla i hela tiden :)
Just nu känns det rätt omtumlande, är nyfiken på hur allt ska gå här hemma.
Känner mig relativt pigg trots att jag inte sovit mycket. Fick iofs eget rum på sjukhuset men bebisen på rummet bredvid höll låda hela nätterna...

Nu ska jag hänga en tvätt och börja med middagen, ingen rast ingen ro haha! Finns en bild på lillsnorpan på hemsidan, får se om jag hinner få upp fler bilder under kvällen.
Tack för alla gulliga inlägg här och i gästboken!

Gipsmage

Otroligt korkat att göra gipsmage kvällen innan, hade ingen aning om hur kladdigt det skulle bli, dom där kiten verkar gjorda för pygmémagar oxå för det var knappt det räckte till.
Självklart vaknade BÄGGE barnen när vi hunnit lägga på typ 5 remsor, skitkul! Stress stress för att få det hela klart, klarvakna pigga barn som inte ville gå och lägga sig.
Klockan tickade förbi 22, in med ungarna i sängen och kladdig gipsmamma i duschen. Det stinker fortfarande om mig efter det där geggiga äckliga vaselinet, magen och brösten svider efter allt skrubbande, fick ta till YES diskmedel.
Jaga Bella i säng igen och hon ville verkligen inte sova, satte igång med illtjut istället och vägrade lugna ner sig, jättelyckat när hon samtidigt är slemmig i halsen, hon spydde självklart ner hela dubbelsängen.

Nu är jag äntligen färdigpackad, Sebbe somnade precis om igen, han sover jätteoroligt när han är sjuk. Jag har fyllt i mammapenning från den 11-20 januari så att jag ska hinna få pengar och numret till FK är uppskrivet för jag måste ju ringa dom och avbryta sjukskrivningen så fort bebisen är född.
Klockan är nu efter midnatt, den officiella bebisdagen, 9 januari.
Nu går jag och lägger mig, fast jag lär nog inte sova en blund för jag är så jäkla nervös!

Mycket bebisprat

Hitills har januarimammorna typ lyft på sina ben och ploppat ut bebisar på rekordtid och det är ju kul att det verkar ha gått så smidigt och fort för dom flesta.
Känner dock på mig att jag kommer att bryta trenden, har fått för mig att det här kommer vara min segaste förlossning ever. Jag tror på bebis tidigast den 10 januari, på min och Mickes bröllopsdag.
Hemsidan ligger i startgroparna med rätt namn på bebisen osv, allt som fattas är en förlossningeberättelse och bilder :)

Dan före...

Okej, nu pirrar det inte så lite i magen :)
Förstår bara inte hur jag ska orka föda barn för det blev inte mycket sömn igår natt och det lär inte bli mer inatt heller.
Båda barnen är nu sjuka, ingen feber eller förkylning men det har satt sig på luftvägarna. Tack och lov är dom rätt pigga på dagarna för dom härjar runt som vanligt, men Bella låter som en kraxig kråka, bägge har hosta och är slemmiga i halsen.
Värst är det ju på natten när dom ligger ner, tror dom har vaknat var och varannan timme inatt. Båda klagar på ont i halsen och är jätteledsna när dom vaknar.
Vi kör på med Bricanyl idag, mängder av thé med honung och glass i stora lass :)

Vi har lekt med tågbanan, byggt klossar, gjort lerfigurer och sjungit oss igenom hela den oranga sångboken. Nu känner jag mig lite mör efter att ha suttit på golvet och lekt, ska vila en liten stund och sen ta itu med lunchen.
Ikväll ska jag ladda med kinamat inför förlossningen :) Drömde inatt att jag hade fött och satt och läste i journalen att jag var sydd med typ miljoner stygn, uppenbarligen hade en läkarstuderande sytt fel.... Ääähhh, det första jag ska säga till om när jag kommer till förlossningen imorgon är INGA stundenter den här gången! Ärligt talat så vill jag inte ha med någon som ska träna på mig, har haft det dom andra 2 gångerna så jag har gjort mitt som försökskanin nu, vill bara ha erfaren personal i rummet.

Sista magbilderna?

Kulan och Bella
Bella och kanonkulan. Vår dotter gillar att gå omkring med mössa hemma haha! Micke kapade av mitt ansikte när han fotade, men det kanske var lika bra *s*

Kanonkulan
Vecka 37 alltså, mina älskade pyjamasbyxor som åker direkt i sopen på måndag morgon.

2 dagar kvar...

Plötsligt vill jag inte skiljas från magen, knäppt va! Har aldrig känt mig bekväm som gravid och mest tyckt att det varit en transportsträcka, men nu när jag vet att det bara är två ynka dagar kvar så vill jag vara gravid ett tag till.... Har med största säkerhet att göra med att det här ÄR sista gången, att jag aldrig kommer få putta på en liten rumpa i magen igen och känna sparkar och rörelser.
Ser ju inte fram emot den slappa degklump till mage som kommer efter förlossningen haha!
Så Micke skickas till Babyland imorgon för att köpa ett kitt så att vi kan göra en gipsavgjutning, bebis håll dig i magen tills det är klart! *s*

Annars är det lite småpirrigt nu, börjar så sakta sjunka in. Är mest nervös för hur det ska gå för barnen och mormor här hemma när vi är på förlossningen, både Sebbe och Bella har fått någon infektion som satt sig på luftvägarna och får Bricanyl just nu, och det känns ju inte kul att lämna två sjuka, mammiga småttingar här hemma då. Sen är jag nervös för hur barnen kommer reagera på bebisen, speciellt Bella.
Barnen ska ju börja dela rum nu, dom sover ju redan ihop mitt på dagen och det funkar ju bra, men hur blir det med natten??? Tänk om dom väcker varandra skittidigt så hela familjen får gå upp typ 6 *nääää*
Känns som att jag slänger ut Bella, som jag sovit med sen hon föddes, till förmån för en ny liten skit, jag får ju redan dåligt samvete innan jag ens påbörjat mitt nya liv som trebarnsmamma.
Mycket funderingar just nu hur allt ska bli, hur jag ska kunna roa hela högen här hemma när vi inte kan dra ner till öppnis med en bebis och alla läskiga baskilusker där. Tanken på att klä på tre barn vintermundering varje dag och gå ut känns inte speciellt lockande.
Men det är ju så typiskt mig! Oroa mig en massa i förväg för saker som säkert kommer att lösa sig själva! :/
Hinner nog skriva lite svammel imorgon med, nu ska jag gå och vräka i mig onyttigheter, snart är det ju slut med dom!

Grattis Pappa!

Ett stort grattis till min pappa i himlen som skulle ha fyllt 64 år idag. Föreställer mig att du sitter på ett moln med en god måltid och en liten jäkel till maten och håller låda så att hela himlen hoppar av skratt.
På måndag blir du kanske morfar igen för då ska jag sättas igång.

Igångsättning på måndag alltså, ska ringa till KS vid 07.30 och höra när vi får komma in. Det har väl inte sjunkit in än men jag lär vara rejält nervös på söndag kväll *gulp*
Håll alla tummar ni kan!

Pappa

Grädde!

Okej, slut med där här nu för annars kommer det snabbt gå utför! Jag HATAR grädde, finns inget äckligare, det första jag pillar bort i tårtor. Självklart är min senaste craving stora gräddiga bakelser *yuck*
Sebbe och mormor har varit och åkt pulka idag och jag och Bella tog vagnen ner till Rissne centrum. Fick gå sakta sakta, magen blir ju stenhård på en gång.
Känns lite märkligt att vara i vecka 37, 9:e månaden. Är trött på att vara gravid men ändå inte, hade det inte varit för oron att det ska sätta igång här hemma och alla katastroftankar så hade jag lugnt kunnat vara gravid i 40 veckor, men det är väl för att tanken på förlossning inte är så lockande *s*
Små kroppsdelar som skjuter ut överallt, mina barn var ju redan utanför magen nu, tänk att den redan är färdigbakad därinne!

Nu i eftermiddag ska jag plocka ner granen, Micke får gå ner med den i källaren när han kommer från jobbet. Blir väl en del soffliggande misstänker jag för jag känner mig lite skum i kroppen, får muta barnen med något lämpligt så att dom håller sig lugna (valium?) *s*

Ett par rader...

...från bakgrundmorsan :)
Läkarbesök idag som resulterade i att jag fick en tid till specialmödravården på KS nu på torsdag kl. 13.30.
Ska visst få träffa överläkaren på förlossningen igen och hoppas att dom ger mig en tid för igångsättning. Läkaren jag träffade idag sa att dom helst vill vänta till 37 fulla veckor och det är ju nästa tisdag, men man måste ta hänsyn till mina besvär.
Så nu blir det 2 dagars väntan till, oro, magknip, innan jag får ett beslut, älskar att bollas runt.
Efter besöket åkte vi hem till Ingela och familjen eftersom Hugo fyller 2 år idag. Bella typ slängde sig om halsen på Melker haha, det lilla gänget har ju inte träffats på över 2 veckor nu.

Har tagit nya magbilder men får vänta till ikväll med att ladda upp dom, nu ska vi ut på babysitterjakt, allt känns så plastigt och dyrt och nu bojkottar jag trista Babyland.
Prison break på trean igår var ju bra, men inte orkar väl jag vänta till nästa måndag.... hela säsongen finns nu i tryggt nerladdat förvar i en dator nära mig *flinar*