Ligger lite lågt...

Bara så att ni vet så kommer jag ligga lite lågt nu fram till läkarbesöket den 3 januari (2006!!!!), om inte bebis tittar ut tidigare än så.
Var hos barnmorskan idag och fick en ny upplevelse i form av en fixerad bebis som låg lågt ner, varken Sebbe eller Bella fixerade sig innan förlossningen så det var ju kul att få uppleva det. 2:a på stickan, något svullen, huvudvärk och flimmer för ögonen, drömmar mardrömmar i hundraåttio under dom sekunder per natt som jag sover.
Inte kul just nu.
Pendlar mellan att vilja föda på en gång till att jag aldrig vill föda för jag är fullkomligt livrädd för förlossningen just nu och jag vill absolut inte att det startar här hemma.
Snöoväder utanför fönstret, lagom kul att köra bil till barnmorskan bläääää! För att inte tala om att backa in i en minibur med igenimmade rutor, tog mig en kvart att parkera i garaget igen.
Som en bonusavslutning på gamla året så pajade tvättmaskinen igår, tack och lov för internet och kontokort, ny är beställd och redan skickad så den kanske kommer redan imorgon? Som den prismedvetna, kupongsamlande mamma jag är blev jag glad över att få bonus på hela köpet oxå haha!
Vi ses nästa år, Gott Nytt År på er!


Rubrik

Försöker få mina små smurfar att somna, dom var lite speedade när dom kom i säng, sockerhöga haha! Här tar vi till alla mutor vi kan för att få en lugn stund vid lunchen, är ensam med barnen idag.
Lunch och lunch förresten, blev rätt snabbt överstökad. Blir så när man inte har speciellt mycket plats i magen längre, dagens räksallad bestod av 2 salladsblad, 3 skivor gurka i bitar, typ 7 majskorn och 5 räkor, sen tog det stopp :)
Sebbe fick en omgång med klippmaskinen, otroligt nog satt han still hela tiden så nu är han fin ( nåja jag är inte världens bästa frisör....) och sen fick jag för mig att jag skulle baka sjuttioelva bullar att fylla frysen med så då gjorde jag det.
Varför kan jag inte bara ta det lugnt och vila någon gång??? Blodtrycket var inte bra i morse och piss-stickan hade stigit, yr som fanken och det har börjat flimra för ögonen men baka bullar bara ska jag......

Sebbe ligger fint i sin säng därinne och Bella bara härjar runt, 3:e gången jag fick gå in och stoppa om henne nu, snart får hon byta rum. Klockan tickar på, snart 15, snacka om att somna sent idag! Nåja, dom får väl lägga sig senare ikväll, har jag tur så hinner Micke hem då så jag slipper ta läggningarna själv.
Nu SKA jag lägga mig på soffan och jag tänker inte röra mig ur fläcken på ett tag ( tar ju evigheter att rulla upp ur soffan ändå haha)

Tystnad. Äntligen.

Datorfritt

Julpausen är över, datorn var avstängd både julafton och juldagen och det var så skönt! Sebbe var nog den som var mest upprörd eftersom han inte kunde spela Bolibompa efter badet, Bella var lite småsur eftersom hon brukar stå på en pall och titta på när Sebbe spelar :) Två glada barn igår alltså när datorn äntligen gick på haha!
Vi har haft en lugn jul, Micke var ledig både julafton och juldagen men nu har dom kört igång för fullt igen. Värsta veckan på året eftersom dom har raketförsäljning, det blir väldigt långa dagar och han hinner tyvärr inte hem till barnens läggdags heller.
Bästa julklappen enligt barnen var helt klart Sebbes elgitarr med mikrofonstativ som han fick av oss, den slåss dom om hela tiden. Dockhuset är oxå populärt och dom är rätt duktiga på att stöka ner därinne, jag går och ställer iordning möblerna sjuttio gånger om dagen *s*
Husets mor blev väldigt glad (och överraskad) över en presentförpackning från Dolce&Gabbana med parfym, duschcreme och bodylotion i. Två förpackningar badkulor fick jag oxå, perfekt till kvällsbadet som jag envisas med att ta för förvärkarna, fast det krävs en lyftkram för att få upp mig efteråt ;)

Annars tar vi en dag i taget här nu, fick jag bestämma så skulle jag föda på söndag för nu är jag megaless på det här. Ont det gör ont typ hela tiden och blodtrycket är inte det bästa bläääää!
Bella är jätteslemmig i halsen, hon tappar nog snart rösten så hon fick stanna hemma med mormor idag. Knäppa mamma tog med sig Sebbe till Coop för att handla inför nyår. Sebbe var jätteduktig och gick jättesnällt bredvid vagnen hela tiden, knappt något folk alls på Coop ändå tog det oss en hel f*cking timme därinne, höggravid mamma kan INTE gå fort. Körde upp bilen till gården och lastade av matkassar och son, sen ner till garaget och backa in bilen i miniburen, börjar bli riktigt duktig på det nu hehe.
Men det var sista trippen för den här graviditeten för det var för jobbigt att köra bil.

Snart klar!

Inlagda sillen och Svanbergasillen står i kylen, i eftermiddag ska jag griljera min "fusklösning" i år, färdigkokt skinka, Jansson gör jag imorgon sen är vi klara för jul!
Sebastian kommer nog vilja gå och lägga sig tidigt ikväll så han får komma upp tidigt, tomten kommer ju under natten med alla paket :)

Det lär nog bli datorfritt i 2 dagar här hoppas jag så jag passar på och önskar ***GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR***

Nyfiken!

Äh jag går under av nyfikenhet! Fick precis posten, dom är sega här i Rissne och där låg 4 avier, en till var och en av oss, under avsändare står "Tomten". Barnen får snabbsova nu så att vi kan åka och hämta dom mystiska paketen :)

Kombinerad jul/storhandel på Willys i förmiddags, gick faktiskt rätt smidigt ändå, stormutade Bella med godis och när vi kom fram till kassan fick hon hoppa ur vagnen så fick Micke jaga runt henne och Sebbe utanför medan jag stod i kön.
Älskar att betala på Willys! 5 stora papperskassar med mat, nu har jag verkligen fyllt på i skafferi, kyl och frys. Blöjor till Bella och ett paket Newborn till bebisen, en bal dasspapper och en massa "bubbelvatten" ( kolsyrat vatten som S älskar) och Pepsi Max till mamma + all julmat, allt gick på 1500, nästan som hittat *s* Hade vi åkt till Coop hade det säkert gått på 2500 minst.
Tyvärr hade dom inte 5-minuters sillen som jag behöver så det blir en tripp ut i eftermiddag oxå.

Nu håller bebisen på och gräver sig ut genom magen, så jag får nog korta ner min datortid, ska lägga mig på soffan med nya Mama istället :)

Lugn och sill!

Aaaah, denna underbara stund på dagen då lugnet infinner sig. Två barn nerstoppade i var sin säng, trötta var dom så dom sover sött nu.
Mammas heliga stund, ett glas Pepsi Max och lite *ähum* nybakad chokladkaka :) Måste ju passa på medan bebis är i magen ju, sen ska jag göra 100 situps om dagen, jag lovar! *s*
Idag gav vi mormor ledigt och åkte ner till öppnis. Det går ju bra när man väl är på plats, men -5 grader ute kräver att vi är ordentligt påklädda även för den 5 minuter "långa" promenaden till garaget och det är som bekant öken att klä på 2 barn som springer runt som vildar här hemma.
Öppnis har visst öppet hela veckan ut och även i mellandagarna, så vi drar nog med oss mormor dit och sitter där och häckar, vill att barnen ska få leka maximalt för man vet ju aldrig när bebis kommer, då är vi ju lite fastlåsta här för ett tag. Det satt stora lappar om RS-virus uppsatta på alla dörrar där, men inga snoriga barn på besök idag tack och lov, ibland verkar det som att föräldrar drar med sig barn som är för sjuka för att vara på dagis till öppnis istället.... *morrar*
På vägen hem fick jag världens yrsel och sammandragningar, meningen var att Micke skulle ta bilen och skjutsa hem oss men det sket sig och jag orkade inte parkera i garaget och kånka på barn så jag ställde mig på parkeringen här utanför huset och betalade istället.

På onsdag är Mickes sista lediga dag på ett tag nu, hans mest hektiska vecka infaller nästa vecka då dom säljer nyårsraketer så då blir det lååååånga dagar. Min mamma kommer ju vara här så att jag får hjälp iaf men bebis får absolut inte komma nästa vecka, jag får tejpa igen eller nåt haha!
Vi kommer handla julmat på onsdag, jag struntar nog i att göra julgodis i år, men två sorters sill och Janssons blir det, lagom ansträngande :) Mormor har iofs erbjudit sig att göra Jansson, men fettjagare som hon är så gör hon den på matlagningsgrädde (!) och jag vill ha äkta vara så då gör jag den själv!
Ska ni bara göra en sill i år så gör denna:

Svanbergasill
5 st inlagda sillfiléer (använd det recept till inlagd sill som du brukar använda, eller Abbas 5-minuters sill)
Sås:
2 dl majonnäs
1 dl vispad grädde
1 dl Kalles kaviar
2 tsk citronpeppar
2 tsk strösocker
½ dl finhackad dill
1 dl finhackad purjokök
1 st finhackad röd lök
Blanda samman alla ingredienserna till såsen.
Skär sillfiléerna i 1 cm stora bitar och lägg i såsen


MUMS!!!!! Fast jag äter inte sillen, bara såsen :)

Barnens värld

Inlägg nummer 100 ser jag, jag har varit flitig *s*
Kära systeryster påpekade att jag måste uppdatera sidan, förlåt förlåt, jag har inte orkat bara. Är lite anti datorn just nu, får såna perioder ibland.
Har skrivit lite om besöket på spec.mvc i treans dagbok så det orkar jag inte dra här igen, tunga magen sitter där den sitter och det känns okej än så länge.

Micke har varit ledig i två dagar och idag var vi på Barnens värld i Kallhäll, lite längre att åka än till stället i Bromma, men här kan barnen ta sig fram överallt så man slipper klättra med. Kan bara föreställa mig själv på Leklandet i Bromma just nu... dom har en sån där "mangel" som man ska åla sig igenom i klätterställningen, lycka till med den här magen, då skulle ju bebisen pressas ut haha!

Jag håller på och skriver ihop vad jag ska packa ner i bb-väskan, kom på att jag måste köpa en ny mysdress som jag kan gå och skrota i på sjukhuset och sen även här hemma, ut och shoppa igen alltså :) Annars är nog det mesta inhandlat, köpte en stor förpackning Alvedon att smuggla med till sjukhuset, dom var så snåla sist och jag hade hemska eftervärkar när Bella skulle amma ( usch, kunde inte dom minnena stannat kvar längst bak i huvudet ett tag till.....)
Finns lite nya decemberbilder på hemsidan, här nedan bjuder jag på en bild på heffaklumpsmamman som åker motorcykel med söta sonen :)

Jag och Sebbe

Lucia!

Det första Sebbe sa till mig i morse var att tomten missat lägga paket under granen. han har nog inget begrepp om tid stackaren :) Vi pratade om det igår när granen kom upp, att när hela chokladkalendern är uppäten så kommer tomten på kvällen och lägger julklappar under granen.
Tur att det "bara" är 11 dagar kvar, det går rätt fort.
Natterroristen Izabella sjöng tipp-tapp i sängen i morse för sin nyvakna mamma och då blev jag så där fjantig och gav mig f-n på att hinna till Luciafirandet på öppnis.
Vi slängde oss ner på golvet sekunden innan alla tomtar och lucior kom in, väldigt andfådd mamma som glömde kamma håret innan vi åkte ;) Det var äckligt mycket folk där idag, fullt i alla rum. Vi fikade lite snabbt efter sångframträdandet, men efter en timme gav jag upp. Barnen var stressade, Bella gnällde och skrek och kinkade och det brukar hon aldrig göra där annars. Dom flesta 2-barnsmammorna gav upp efter luciatåget, can´t blame them. RS-virusparadis kändes det som dessutom.
Kände mig enormt iakttagen med mina två ungar och jättemage, alla tittade medlidsamt när Bella började yla, retade mig enormt på det.
I kapprummet var det två som frågade om bägge barnen var mina och hur gamla dom var. Menande blickar och ord om att jag hade fullt upp. Mamma i trotsåldern sa att det var en piece of cake att ha barnen tätt, som höggravid är det jobbigt oavsett om man har barn tidigare eller ej. Seså, iväg med er nu med era små bebisar *gäspar stort* Ställen som ÖF kan verkligen få mig spyfärdig ibland, inte nog med att jag bara har 14 månader mellan barnen, nu är jag ju gravid igen, ve och fasa! ;)

I övrigt har det gått rätt bra idag, vi gjorde plättar till lunch och i ett svagt ögonblick utlovade jag fingerfärg efter vilan..... det kommer nog inte Sebbe ha glömt bort.
Är lite smått nervös inför besöket på specialmödravården imorgon, blodprov är ju inte min starka sida.

Mina "stackars" barn fick inte vara utklädda idag, orkade inte skaffa tomtetjafs för en ynka dag, men så här söta var dom när dom fastnade på bild:
Sebbe, luciaBella, lucia

Nu står den där.

Julgranen alltså.
Antal gånger jag fått förklara för Sebastian att det INTE är något i paketen som hänger i granen: 7
Antal gånger Sebbe skvallrat att Bella kör sin trehjuling i full fart mot granen: 5
Antal gånger jag sagt åt barnen ( med varierande tonläge och språk....) att inte leka med julgranen: tappat räkningen.

Julgran by day:
Granen på dagen

Julgran by night:
Granen på kvällen

Segt igen

Nä, jag har bara ingen lust till nånting idag, skulle bara vilja ligga på soffan och göra nada. Vill inte laga mat, vill inte leka med barn, orkar inte fixa mellis, jag vill bara ha lugn och ro och total tysthet.
Förmiddagen är avklarad iaf, tog bilen ner till öppnis så barnen fick härja runt lite, det är pissjobbigt att inte kunna gå två steg utan att få sammandragningar. Innan barnen var påklädda, jag fått på mig skor, alla inkl vagn inlastade i bilen.... *AAAAARGH!*
Och samma dilemma fortfarande, vill inte vara gravid men vill absolut inte föda barn :)
Imorgon är det luciafirande på öppnis klockan 10 men jag har svårt att se hur jag ska hinna klä på hela gänget och komma iväg tills dess, så vi får väl sjunga "Midnatt råder..." i bilen på väg dit och dyka upp vid 11 som vi brukar.
Fick en komplimang där idag att jag såg så pigg och fräsch ut, välmejkad och fixad i håret. Kul med tanke på att jag vaknar varje timme på natten av antingen Bella eller bebis och borde ha mörka ringar under ögonen.
Men å andra sidan har jag alltid make-up, tom på BB, skulle inte drömma om att gå ner till typ tvättstugan utan smink  haha! Skulle folk se hur sliten jag ser ut innan jag fått på mig ansiktet på morgonen så skulle dom dö :)
Fåfäng, javisst! :) Men varför ska folk spana in min slitna tvåbarnsmammepyjamaslook jag har här hemma, dom flesta fixar väl till sig när dom går utanför dörren.

Ikväll ska jag fanimej få upp granen om det så är det sista jag gör. Och packa BB-väskan.

Strömlösa

Vi hade strömavbrott i två timmar igår kväll, mellan 17.30-19.45, snacka om att man kände sig handikappad då. Inget varmvatten heller, så Micke fick gå ner med ficklampan i källarutrymmet för att hämta spritköket.
Jag skrattade lite åt det för det är ju en sån typisk grej som dom gör i skräckfilmer, går ner med en sketen ficklampa  i mörka källarförråd :)
Nåja, barnen fick sin välling iaf och sen fick vi el igen!
Sebbe var rätt sur eftersom hans älskade stereo inte funkade, jag var överlycklig som slapp höra samma skiva omochom igen..... sen kunde han ju inte spela Bolibompa på datorn heller, han har fastnat för det där spelet med draken på hemsidan, brukar spela 5-10 minuter om dagen. Jag försöker intala mig att det är bra för finmotoriken haha, för inte vet jag hur normalt det är att spela i den åldern, men alla kanske gör det?
Tur att vi åkte och hämtade kinamat iaf så vi fick någon middag. Även om det var mysigt med levande ljus ( som en viss 3-åring envisades med att blåsa ut ) men usch vad trist att leva på det sättet jämt, utan el.

Gick och la mig strax efter midnatt och Micke kom in sekunden efter och sa att dom hittat ett lik på gården??? VA!!!!! Ut och kolla i fönstret och det var avspärrningstejp överallt och blåljus som stod på. Micke gick ut och det visade sig vara brandkåren "bara". Ja, det är ju illa nog att det brunnit i någons lägenhet, men det känns ju snäppet värre om det hade legat ett lik i buskarna *ryser*

Jag har fuskbakat lite brownies idag med hjälp av den ljuvliga färdigmixen som går att köpa. Det luktar GOTT här hemma nu, mums! Måste ju passa på och äta onyttigt för så fort bebis är ute så är det slut med det. Vägde mig i morse och jag har gått upp 8,6 kg totalt, Sebbe föddes om exakt 2 veckor och då hade jag gått upp 17 kg, så jag hoppas jag slutar på mindre den här gången. Får väl dela mig mig av brownisarna annars går jag upp 17 kg på en gång :)
Micke ska på hockey och mormor och morfar stannar på middag så vi får lite sällskap här hemma. Ikväll ska jag upp med julgranen, skulle ha gjort det igår men jag ville inte skicka ner Micke till källarförrådet igen när strömmen gick på.
Känner mig inte alls redo för att föda barn än, tänk om det skulle vara så kort tid kvar som 2 veckor, nääää! Fast kvällarna är rätt jobbiga här nu, jättemånga sammandragningar som jag får andas igenom, känner mig som en stor otymplig flodhäst som måste rulla min tunga kropp för att komma upp ur soffan.
På måndag ska jag sortera in bebiskläderna i byrån och sen försegla den så att barnen inte kan ta fram kläderna, det kommer mest ligga en färg därinne om man säger så :)

Jag är beroende!

Knäppaste graviditetsnojan hitills, men jag är, på fullt allvar, beroende av Strong mint!
Äter en rulle om dagen, okej då två. Tre har hänt någon dag oxå.
Hur normalt är det på en skala?

Bella 2 år!

Vår lilla gumma blir 2 år idag, än var hon inte född, hon föddes 22.37 på kvällen. Det gick fort där mot slutet, klockan 22 var jag öppen fem cm, 22:15 var jag fullt öppen och huvudet på väg ut.
Bråttom ut i världen hade hon och sina röstresurser visade hon prov på direkt! :)
Nu sover hela mitt gäng, Ingela har varit här med Melker och Hugo och barnen har haft jättekul, tror att det var 4 trötta små fisar efteråt......
Min nyckelpigetårta blev mer cerise än röd, hällde i nästan 2 flaskor karamellfärg, hoppas inte sånt är skadligt haha! Slut på nonstop var det i affären så det fick bli neverstop på som prickar istället. Väldigt smarrig tårta faktiskt som innehöll jello med kiwismak, färsk ananas, jordgubbar och vaniljkräm.
Se här:
Tårtan

Och en bild på min prinsessa, när hon var 3 dagar gammal och en från idag:
Bella då och nu

Några fler bilder i barnens album på hemsidan.

Visste ni att...

...av 1,5 kg köttfärs blir det 335 stycken köttbullar? Japp! Jag räknade :)
335 julköttbullar blev det som genast ska frysas in, men nu fattas det förstås ett par, varför syns på bilden längst ner.... *s*
Barnmorskebesök idag, magen har vuxit som den ska, bebisens hjärta slog på fint och mamman har visst slarvat med järntabletter (nähääää) för värdet låg nu på 110. Vågade inte berätta att jag inte ens börjat med tabletter... måste nog ta mig till apoteket imorgon.
BM ringde till Karolinska så nu har jag ett besök inbokat på SMVC nästa onsdag. Egentligen är det väl meningen att man ska börja gå där tidigare när man har två tox bakom sig, men eftersom jag inte gillar sjukhusmiljön nåt vidare så har jag gått hos min vanliga barnmorska.
Mitt blodtryck har ju inte varit särskilt högt med något av barnen, och även om det tillhör ovanligheterna kan man ha tox utan speciellt högt bltr, så dom vill ta lite prover nästa vecka och hålla mig under bättre uppsikt nu på sluttampen.
Vi skrev även lite i journalen inför förlossningen, jag är inte så lite nervös nu dels över att föda (och spricka huuuu) igen och sen över att få dela rum, vilket jag INTE fixar med min panikångest, då åker jag hellre hem direkt efter. Problemet blir ju om bebis kommer tidigare, då måste vi ju stanna på sjukhuset ett par dagar.
Just nu har jag ännu en gång kommit in i en period där jag undrar hur fanken vi tänkte när vi planerade ett tredje barn! Hur sjutton ska det gå???? Bebisperioden är inte direkt min favorit heller, tycker det blir roligare när barnen är 1 år och över och man kan kommunicera på ett annat sätt. Antar att det är normalt med såna här tankar mot slutet, speciellt när man väntar syskon. Nu frångår vi ju "normen" och går från två till tre barn så det är klart att det känns nervöst!
Måste surfa runt och läsa solskenshistorier om trebarnsfamiljer haha!

Imorgon fyller min flicka 2 år. Litet minikalas blir det, Ingela och pojkarna kommer över, Micke är ledig och mormor kommer. Jag har gjort nyttig köttfärssås i stora lass idag och bullarna bakades igår. Sen blir det faktiskt köpekakor denna gång, måste ju ta det lite lugnt hehe... ;) Tårtan fixar jag till imorgon bitti, fast jag misstänker att min mamma får fixa marsipanen annars kommer jag att svära högt. Jag ska nämligen göra en nyckelpiga, kommer väl in en bild under kvällen.

 

Spana in sötnosen!

Den här sötnosen som beräknas väga 1963 g bor i min mage :)


Inte så mycket uppdaterat

Men ett par magbilder och lite dagboksanteckningar inne hos trean blev det. Har ju inte fotat barnen nu i december, men det kommer väl på fredag när Bella fyller 2 år om inte förr.
Hektisk morgon idag, skulle iväg till överläkaren hos psycho, blev fortsatt sjukskriven till 15 januari och det känns ju skönt. Eftersom vi pratat om att sätta in medicin sen när bebisen är född så sa jag nu till henne att jag vägrar ta någon medicin och offra amningen, då väntar jag hellre ett par månader till. Amma sista skitungen ska jag, om nu allt funkar som det ska :) Har jag väntat så här många år på att kunna ta mig ut själv så kan jag vänta ett halvår extra, all medicin går ju ut i mjölken.
Regnigt pissigt väder, mormor tog en tur ut med barnen, men hon var tyvärr inte klädd för vädret så hon ville gå in rätt fort med resultat en väldigt arg och sur Bella som ville stanna kvar ute... ;)
Bebisen i magen diggar inte datorn eller min sittställning just nu för det bökas så det gör ONT *aj* Många sammandragningar på g just nu oxå så jag får nog inta soffan istället.

Imorgon...

Imorgon ska jag äntligen sätta mig här och uppdatera lite, ser att jag inte uppdaterat barnens sida eller bebissidan på 2 veckor nu av förklarliga (flytt) skäl.....
Vi är nästan i ordning här, 4 kartonger kvar att packa upp, någon lampa här och där som saknas, gardiner i köket osv. Småplock helt enkelt.
Lyckades tömma barnens lekrum på kartonger idag iaf och sortera upp alla leksaker, det tar väl Sebbe och Bella 2 sekunder att rasera allt imorgon, funderar på att sätta hänglås på dörren haha!
En rejäl dammsugning och golvtvätt behövs väl oxå, sen måste jag börja baka lite inför fredag när Bella fyller 2 år. Jag hade ju egentligen inte tänkt att göra något speciellt för att jag känner mig lite småseg i kroppen, men det går ju inte, min lilla flicka måste få en 2-års tårta ju :)
Avslutar med några bilder på ett ej riktigt färdigt hem, en mikroskopisk del av det stora vardagsrummet med en glimt in till barnens sovrum, en del av köket där köksluckan fattas och en del av barnens lekrum.
Godnatt!

  

På plats

Vi är på plats och nu är vi precis nyuppkopplade. Klockan är snart midnatt och det är way past bedtime för min del.
Nästa gång vi flyttar ska jag ha så mycket pengar att jag kan anställa folk som kommer och packar ner allt och som packar upp allt och ställer det på rätt plats på nya stället.
Jag spyr på det här nu, bara muppkartonger kvar att packa upp.
God natt.