Mina sista små rader...

I alla fall på ett par dagar tills vi kopplat ihop allt igen. Micke har kört kartonger som en galning hela morgonen, sen åkte vi dit hela gänget för att jag skulle få packa upp lite.
Som med allt annat i mitt liv så tröttnar jag rätt fort på alla mina olika projekt, otaliga är dom pysselaktiviter som har påbörjats men ej avslutats.
Men nu är det här ju inget jag bara kan lämna ogjort, det MÅSTE göras, men just nu känns alla kartonger som "tråkkartonger", såna som jag vill vänta med till nästa år eller nåt... hur gör man då???
Micke tog upp skåpet från förrådet som ska stå där diskmaskinen stod, men eftersom dom lagt parkett i köket så är nu sockeln för hög - skåpet går inte in. Så vi sket i sockeln och nu är det istället hål upptill. Det fattades skruvar så vi kunde inte sätta fast dörren och jag hade ändå ingen lust att packa upp köksredskap och platsburkar så jag la ner hela verksamheten rätt fort. Retar mig på att jag inte har ett stort skafferi, så nu blir alla torrvaror och konservburkar utspridda i olika skåp, självklart lär man sig väl ordningen till slut men jag måste ju ha nåt att ödsla mina hormoner på nu *s*
Förvaltaren ringde och gav oss en valmöjlighet, eftersom köket är omgjort för ett halvår sen så kan vi inte få exakt samma nyans på körsbärsträt till den luckan som fattas ( där diskmaskinen stod) och dessutom är det 12 veckors leveranstid på en usel lucka. Istället erbjöd dom oss en diskmaskin utan kostnad, men näääää! Ärligt talat gillar jag och diska för hand, så mycket porslin har vi inte att vi kan vänta på att fylla upp en hel maskin. Sen behöver jag alla skåp jag kan få i köket, så vi tackar nog nej till diskmaskinen och väljer luckan istället, även om det inte blir exakt samma nyans.

Sista natten i denna lägenhet inatt och ju närmare flytt vi kommer desto "generösare" är jag på att slänga saker. Nu ryker både det ena och det andra som jag inte orkar packa ner för att sen packa upp :) Dom få blommor som vi äger som står i vardagsrumsfönstret ligger väldigt löst till just nu, skulle behöva plantera om varenda 3 ( haha, vi har TRE blommor....) men det vet jag att jag aldrig kommer att göra, enklare att mosa ner dom i en svart sopsäck och sen skaffa nya någon gång i framtiden. Jag glömmer ändå alltid att vattna dom, är ingen blomperson, eller jo, jag HAR varit det, men vattna blommor ligger liksom lägst på prioriteringslistan just nu, känns som att fullt upp redan som det är. Får väl skaffa plastblommor istället, men då står dom väl och blir dammiga istället.
Hejdå hallmatta och dörrmatta som jag inte orkar rengöra, hejdå trogna lampa i vardagsrumsfönstret som har hängt med sen min första flytt för 11 år sen. Hejdå alla badrumsmattor - ni är redan utbytta :)

Upptäckte igår att det är en röd fondvägg i vardagsrummet, fattar inte hur jag kunde missa den tidigare :) Alla andra väggar är smutsvita, måste målas om så fort vi har tid och råd. Dom förra hyregästerna verkar ha haft sju triljoner tavlor uppsatta så det är små hål överallt.
På torsdag drar jag och Micke till Ikea för att köpa hatthylla och skohylla, blir nog dom av märket "Logga".

Flyttrapport dag 2

Det är jobbigt att flytta. Det är jobbigt att flytta som höggravid. Det är jobbigt att flytta som höggravid i snökaos...
Åkte första vändan till lägenheten strax efter 10.30, min mamma var med, hon skulle hjälpa mig med städning, men vi insåg snabbt att det inte skulle funka även om vi fyllt lägenheten med leksaker till barnen.
Så mormor fick hoppa runt och dansa discodans med Sebbe och Bella, måla i evigheter etc medan jag lyckades packa upp 5 kartonger i köket.
Vi blev lite sena så lunchen intogs senare än vanligt och jag kände av det i kroppen, blev jätteyr och orkeslös på en gång.
Ner med barnen i säng och lite vila för mamma och mormor. Sen åkte jag iväg till Coop själv, var typ inte en människa där, inte konstigt med tanke på hur mycket det snöade. Såg en annan mamma där som körde samma stil som jag brukar göra, ett barn i sitsen och ett i vagnen och alltså noll plats till matvaror, smågnälliga ungar oxå så det kändes extra ljuvligt att gå där själv haha!
Upp till lägenheten igen på hemvägen för att lasta av dasspapper, blöjor och adventsljusstakar. Tillbaka hem och slänga i sig lite mat, så fort Micke kom hem drog han och jag iväg med en hockeytrunk fylld med frysvaror och en del skafferi och kylgrejer, så just nu håller jag på att frosta av stora frysen som vi ska sälja.
Det var min dag det, intressant va? ;) Nu ska jag inta ryggläge på soffan med en cola light och brända mandlar och vänta på att Cityakuten ska börja.

Det kommer bli tufft...

Tjena mittbena, idag kom verkligheten ikapp mig när vi kom till lägenheten. Dom var inte klara med städningen och var fortfarande kvar när vi åkte strax efter 20, Micke körde kartonger 2 omgångar medans jag hade koll på en väldigt trött och sur Bella som absolut inte ville vara i lägenheten hur jag än försökte muta henne. Sebbe följde med pappa och körde kartonger.
Jag fick världens i-landsproblem på en gång och körde fast i köket, vet inte vad jag ska lägga i vilket skåp! *fniss*
Nu har vi ju ett stort skafferi, men det fanns det inte där, och jag kunde bara inte klura ut var jag ska ha skafferivarorna haha, ni ser, det går ju åt skogen direkt! :)
Badrummet känns inte lika fräscht som vårt, här är det ju nyrenoverat. Måste åka förbi Ikea imorgon och köpa duschstång och plastlådor till köket som man har bestick i. Skohylla och klädhängare till hallen behövs oxå. Köket kändes mindre än vad jag kom ihåg, men jag blev iaf glatt överraskad av alla garderober och 2 rymliga klädkammare!

Tur attt min mamma kommer imorgon, är vädret okej så får hon gå ut med barnen på gården och leka lite så jag packa upp ifred.
Just nu har vi det rätt bekvämt med inomhusgarage, från och med torsdag kommer jag få parkera en bit ifrån huset och sen få med mig barn, vagn och matvaror utan att någon smiter... *pustar redan vid tanken* Måste skaffa två koppel nu tror jag ;)
Nu väntar varma mackor, har inte ätit någon middag än. Jag ska försöka förtränga flytten så gott det går ikväll, orkar inte med det hela just nu, vill att allt ska vara klart....

Timmar kvar...

Runt klockan 17 får vi nycklarna!!! Ringde precis till killen och dom höll på att städa för fullt, så nu har jag sprungit runt som en yr höna här hemma och plockat ihop det som ska med i första vändan, hink med städprylar och en hög leksaker så att barnen kan roa sig lite medan vi packar upp.
Som jag har längtat efter den här dagen, inte klokt vad tiden har gått fort ändå, det är ju 6 veckor sen jag började packa och då kändes det som att det var evigheter kvar ;)
Micke kommer få köra kartonger nu under eftermiddagen/kvällen så att vi kan packa upp en massa imorgon. Måste nog bli en sväng till Ikea imorgon oxå för att köpa skohylla och någon sorts hängare till ytterkläderna.

Jag och väninnan hade det jättetrevligt igår, först en sväng till Babyland där jag köpte en napp och en mjuk bebisfilt i "rätt färg", Micke fick blunda när jag kom hem för färgen lyste igenom påsen *s* Sen blev det Toys´r´us, men vi kom precis 5 minuter innan stängning så vi hann inte kika så mycket där.
En tripp till Ikea där det visade sig att dockskåpet hade utgått *muttrar*  Ska köpa ett träskåp, "My first home" på Toys så får vi önska oss möblemang i julklapp till barnen. Efter det drog vi till Pizza hut och smurfade vitlöksbröd och panpizza. Komihåglapp till mig själv: aldrig mer vitlöksbröd, iaf inte under graviditeten för jag mådde illa hela kvällen och natten av vitlökssmaken.

Nu på förmiddagen svängde vi förbi Mickes jobb, jag och Sebbe gick in på ÖB och köpte en elgitarr med stativ och mikrofon som han ska få i julklapp :) Bella ska få en keybord med pall och mikrofon men dom var slut här i Solna så vi får åka till Vällingby istället. Det är ju samma leksaker som i dom "vanliga" affärerna men halva priset, känner jag mina barn rätt så lär dom ändå gå sönder på nolltid... *hmmm*
Fick barnen i säng lite tidigare nu så att vi är beredda att åka när dom ringer om nycklarna. Det första jag ska sätta upp är dom nyinskaffade adventsljusstakarna, måste ju få upp lite ljus :) Får bli en tripp till Macdonalds sen som vi får avnjuta på golvet i köket, bordet kommer inte förren på onsdag när stora flyttlasset går. Datorn packas ner på tisdag tror jag, så jag hinner nog fota lite idag och slänga upp bilder :)


Tack!

Tack för alla gulliga inlägg här och i GB:n och mail jag fått, det värmde enormt! Har väl kommit ur min deppsvacka nu, är mest bara stressad över allt som ska hända dom närmaste dagarna.
Vi ringde till dom med lägenheten igår och killen var lite undvikande först och sa att dom inte skulle hinna till söndag, för att strax efter säga att dom ska försöka. Nu har min gulliga mamma bytt jobbdagar så att hon kan vara ledig på måndag och hjälpa mig städa i den nya lägenheten om vi inte får nycklarna förrens då.
Även om dom förra hyresgästerna ska flyttstäda så vill man ju torka ur skåpen själv och lägga in plast, städa ur badrum och toaletter etc.
Jag har tagit det lugnt med städandet här hemma, eller rättare sagt lagt ner det :) Iofs kånkade jag ut spisen i förrgår och rengjorde bakom den ( yuck, blä och usch vad äckligt det var där bakom!) men efter det har jag gjort nada.
Våra nycklar ska lämnas på torsdag kl 12 senast, så Micke och min mamma kommer fixa städningen då på morgonen.
Min mamma kommer f ö vara här hela december med tillfällig föräldrapenning för att hjälpa mig med barnen eftersom Micke måste jobba. Ska bli skönt med extra hjälp men det känns lite nervöst samtidigt.... Vi gjorde likadant när jag väntade Bella och vi, hmmm.... kom ihop oss något kan man väl uttrycka det som. Blev lite konflikter där om vem som egentligen bestämde här hemma ang. uppfostran, lite mycket goda råd som jag kan vara utan. Nåja, vi får försöka knipa igen och komma överens, det är ju kanon för barnen att få umgås mer med mormor, jag får lite avlastning och mamma slipper julstressen på jobbet. Det är ju bara en månad det handlar om, vi får försöka bli bättre på att kommunicera.

Igår var jag på möte ang. dagis. Jag hade ju trott att jag skulle få träffa rektorn själv, men det var visst ett föräldramöte för det var 3 mammor till där. Ingen verkade speciellt nöjd med lösningen, en nystartad barngrupp i nya lokaler med nyanställd personal som dessutom ska brytas upp till sommaren.
Jag sa rätt fort att detta inte var intressant för mig, mina barn är för stora för att gå med en hög 1-åringar, speciellt Sebbe. Jag ska ringa upp till kommunen på måndag igen för vicerektorn sa att det fanns en plats ledig för en 3-åring på en förskola i närheten av nya lägenheten, där flera av barnen som bor på Mjölnerbacken går. Dessutom kommer det bli en ledig plats i 1-3-gruppen i mars/april. I så fall får Sebastian börja i början i januari och sen får Bella haka på senare när det blir ledigt.
Känns som att huvudsaken är att Sebbe får plats, Bella är inte lika akut och vi kan ju alltid häcka nere på öppnis tills hon kan börja förskolan.
Ursprungstanken var ju att dom skulle få börja på en syskonavdelning, men det verkar ju kört att få plats. Rektorn berättade att barnen ändå träffas mycket fast dom går på olika avdelningar så då är det ju helt okej.
Blir ju lättare med inskolning oxå när vi tar ett barn i taget. Så håll gärna en tumme att platsen fortfarande är ledig!

Micke är hemma till 16 idag och då ska jag förhoppningsvis äntligen komma iväg med väninnan, Babyland, toys´r´us och Ikea är inbokat. Såg att Ikea har långöppet idag, ända tills 20.00 :) Jag är ute efter ett nytt duschdraperi och så ska jag köpa dockhuset till barnen i julklapp.

Den brutala sanningen, varning för svordomar...

Just idag av alla dagar höll dom på att uppdatera Shop express på Coop, idag, när jag har noll tålamod och ork kvar, när psykbrytet är nära.
Megalånga köer ( vad gör alla ute på en onsdag förmiddag??? Borde bara vara några pensionärer och så jag då...). Hade inget val utan var tvungen att handla, och det gick väl bra, ända tills vi kom till kassorna då Bella satte igång stora sirenen. Död åt alla handlare som bara måste ha allt godis vid kassorna, tack för den extra stressen! Som om det inte är jobbigt nog att gå och handla med vagnen och magen full med barn... Min längsta handling någonsin, panikångest fanns liksom inte att tänka på, jag kan helt enkelt inte gå snabbt med magen och kundvagn just nu.

Nu har jag hunnit lugna ner mig lite, men i morse var jag nära nervsammanbrott. Så här är det: jag är så satans jäkla trött! Jag orkar inte längre och jag bryter ihop snart.
Jag avskyr att vara höggravid, graviditeter är inte min grej helt enkelt, önskar att man kunde köpa barnen på Coop eller nåt. Jag och hormoner funkar inte bra ihop, jag är arg jämt, har inget tålamod. Grannarna lär väl ringa socialen snart för jag gör inget annat än skäller på barnen känns det som. Bella är gnäll. Så är det, hon ÄR gnäll. I snart en månad gör hon inget annat än gnäller konstant, följer efter en som ett plåster.
I normala fall skulle jag kunna ta det, men nu känns det inte som i "normala fall" längre. Bella är 2 år, hon har inte sovit en hel natt någonsin i sitt liv. Som max har hon sovit 3 timmar på raken. Nu vaknar hon varje timme igen och skriker och gnäller, varje timme. Jag får ingen sömn och ingen sömn innebär ännu mindre ork.
Jag fixar det där med ingen sömn annars, kroppen har vant sig. Jag fixar att ta hand om barnen och hemmet, så har VI valt att dela upp det och jag vill inte ha det annorlunda, jag trivs hemma med barnen och har inte tyckt att det varit speciellt jobbigt med 2 barn tätt.
MEN, gnäll, trots, ingen sömn, höggravid och dessutom denna jävla flytt tar knäcken på mig. Idag har jag ont i hela kroppen efter allt skrubbande igår. Just nu vill jag bara skrika rätt ut, så jag gör det JAG ORKAR INTE MER!!!!! Inte fan känns det bättre för det.
Brände riset precis oxå, GREAT!
Just nu ber jag till alla övre makter att Bella iaf sover en stund på dagen så att jag kan vila lite. Skrubbar inte en jäkla sak till idag, nu har jag paus.
Och nu måste jag koka ris, igen.
Och Bella bara skrikgnäller.

Flyttstädning

Packningen har ju gått jättesmidigt och bra, inga problem, men flyttstädningen är ju ett rent (haha) helvete...
Jag hittar INGEN bekväm position alls med jättemagen, stelnar till efter några sekunder hur jag än gör. Det värsta är när jag måste byta vatten och ställa mig upp igen och trixa, kroppen hänger inte med. Jag avskyr att inte kunna göra allt det jag brukar kunna, tom sagoläsning med barnen i sängen är jobbigt eftersom jag inte kan andas normalt.

En påminnelse till mig själv: aldrig sätta upp idiotiskt kakeldekor över badkaret igen för det var inte kul att skrubba bort. Nu hade iofs Micke tagit hem en maskin för att värma det hela så att det skulle vara enklare att få bort klistret, men orkade Sandra vänta på att vi skulle göra det tillsammans? NÄÄÄÄ! Mycket bättre att stå böjd över badkaret och skrubba av sig dom sista nagelresterna med stålull och tvättsvampar. Fick sota för det idag för jag har haft ont i både ryggen och armarna. Men så är det när man ibland inte är mognare än en "kan själv" 3-åring haha!
Idag har jag skrubbat lilla toan, kakel, element, bakom toastolen, rubbet! Dom tomma köksskåpen har oxå fått sig en omgång, passade på när mormor och morfar var här på besök. Städningen är nog det som tar mest tid, våra veckostädningar brukar bestå av dammtorkning/dammsugning och tvätt av golv, men nu måste man ju skrubba på alla möjliga konstiga ställen.

Jaha, där kom fröken gnällfis ut.... inte nog med att hon vaknar varje timme på natten, nu kan hon inte sova på dagen heller. 20 minuter tog det innan hon började gnälla därinne, sen somnade hon om och sov i 10 minuter till. Fattar inte vad det är för fel, finns nog inga tänder kvar att skylla på längre. Min heliga timme på dagen är alltså oxå som bortblåst nu. Ser inte fram emot att gå och lägga mig på kvällen ens eftersom jag vet att jag kommer vakna varje timme *suckar*

Näää

Robbie Williams ger extrakonsert bara för att biljetterna sålde slut på 2 timmar till den första. Kunde han inte ha bytt stad då? Hoppat på ett flyg och gett extrakonserten i Stockholm, jag vill ju gå ju!!! *muttrar*

Ringde kommunen i morse och det är fullt överallt på alla förskolor. Dom skulle visst öppna upp en till avdelning i närheten av vår nya adress, men där fanns det inte ens några 03:or och hur kul får mina ungar då med ett gäng 1-åringar.
Fick tipset att ringa till Tigerungen, en privat förskola med montessoriinriktning ( vad det nu är) och jag ska få ansökningspapper av dom med posten. Dom hade iofs inte heller några platser nu, men det är ju inte akut för min del.
Får se hur det går på mötet på fredag, kan dom inte erbjuda mig ett bättre alternativ så hoppar vi av karusellen innan den ens har startat och söker förskola till hösten istället. Då är ju Sebbe 4 år och har rätt till allmän förskola, det är ju lättare att få plats till hösten oxå.
Det trixiga blir ju att hitta på aktiviteter med barnen om jag ska ha dom hemma, vi kommer få leta som tokar efter större barn att leka med. Inser att storhandling med 3 barn går fetbort, men jag kan ju alltid handla när Micke är hemma och bara ta med mig bebisen, det löser sig säkert.

Mormor och morfar kommer på besök snart och jag ska passa på och åka och hämta ett paket på macken. Misstänker och HOPPAS att det är min åkpåse i *censur* färg som jag har beställt från England till bebisen, den borde ha kommit i förra veckan redan.
6 dagar kvar tills vi får nycklarna.

Ut i snön

Passade på att ta en vända ut för att få lite frisk luft när Micke började 11, jag orkar inte gå ut själv med barnen, skulle dom "rymma" har jag inte en chans att springa efter med mina sammandragningar :/
Friskt och härligt ute, men trots dubbla tröjor och halsduk så frös jag lite, kan ju inte knäppa igen jackan längre av någon underlig anledning *s*
Väl hemma igen kom jag på varför vintern inte är min favoritårstid, blöta hjulspår över golvet och mattan i kombination med sand och snö från skorna över hela lägenheten eftersom två terrorister springer rakt in. Jättekul att sätta ner en fot i en pöl med smält snö, hurra!
Overaller, mössor, vantar, halsdukar och vinterskor i en salig röra, vad kul det ska bli med 3 uppsättningar nästa år.... är det långt kvar till sommaren?

Husets pappa drog iväg till jobbet och mamman körde "roa barnen race", orkar inte höra något gnäll idag så jag har utnämnt mig själv till frivillig lektant för husfridens skull. Fram med fingerfärg, barnen trodde knappt sina ögon ;) Det tog inte många minuter innan så väl barn som köksbord och stolar var färggranna, inkl mammas bautamage. In med knoddar i duschen och städa upp.
Barnen led väl fortfarande av chock efteråt för dom satt snällt och byggde klossar SJÄLVA medan jag låg på soffan och bläddrade i en kvällsblaska.
Nu har vi ätit kinamatsrester, läst lite böcker och barnen har lagt sig för en tupplur. Vi får väl se vad eftermiddagen bjuder på, M ska på hockey igen men idag hinner han hem till bad och läggning.
Fler bilder från dagen finns på barnens hemsida!

 

Första snön!

Blev ingen mamatripp idag för oss, väninnan fick ta en tripp in till förlossningen istället, men allt var tack och lov bra.
Tog med mig hela familjen till Coop, hade egentligen tänkt att handla imorgon, men kom på att det är smidigare att åka när Micke kan följa med, så slipper jag släpa så mycket själv, smart va! :)
Även denna gång stod dom och sålde brända mandlar utanför och jag kunde inte låta bli att köpa på mig 3 påsar, så nu lär jag väl bli illmående igen, men det är det värt *s*
Det började snöa när vi kom ut på parkeringen, barnen var helt i extas! Ser nu utanför fönstret att det har lagt  sig ett vitt täcke på marken, men det lär väl hinna smälta och snöa ett par gånger till innan jul. Det ser onekligen mysigt ut när man tittar ut, fattas bara att tomten kommer oxå :)

Min nya craving är apelsinjuice, inget jag är förtjust i som ogravid, men nu bara måste jag ha någon sorts juice, gärna apelsin/morotsblandning i ett stort glas med massor av is! Kroppen har väl vitaminbrist, jag är nästan aldrig hungrig, försöker få i mig en macka då och då för att fylla på.
Kan inte tro att det snart är dags för flytt, idag tömde jag skafferiet och kryddskåpet, pinsamt vilka gamla kryddor vi hade.... hittade några med bäst före datum 2001 längst in...
Femtielva påsar med olika pastasorter, typ någon dl kvar i varje påse. Självklart är det olika koktid på alla så det gick inte att smälla ihop dom till en enda stor blandning, jag slängde skiten istället.
I mitt nya kök ska jag ha värsta ordningen, kanske köpa en massa fina burkar att ha pastasorterna i, eller så kör vi enbart färsk pasta framöver :)
Vi flyttade faktiskt in där vi bor nu i december 2001, då tyckte vi att det var jättestort, hur skulle vi kunna fylla alla skåp etc med saker. 4 år och 3 barn ( varav en på jäsning) senare känns det aptrångt! Kom på att jag måste fota alla rum så vi kan visa barnen sen hur vi bodde när dom var små, jag är ju så fånigt sentimental, skyller på hormoner :)

Reklam!

Lilla julafton för mig idag hihi, var ute vid Mickes firma och dom hade fått in ASG, massor av roliga saker :)
Hittade bla 4-pack trosor från Denimbirds för 50 spänn och en massa makeup produkter från Nivea Beauté, tex puder, concealer och mascara för mellan 35-50 kronor.
Ska nog kika in imorgon oxå när dom hunnit få upp mer.
Så! Nu har jag gjort lite reklam för makens firma, har ni vägarna förbi så kika in, det brukar ta slut fort när det är så här låga priser.
Nu ska jag ta och slänga in dom här bråkstakarna i badet, hälla i dom lite välling (är det säkert att man inte får spetsa med sömnmedel *s*) och dumpa dom i säng så jag får någon lugn och ro här :) Kom på att det är ju Idol ikväll, har jag lyckats titta på det varje fredag så då får jag väl inte missa det ikväll nu när det börjar närma sig. Fast jag gillar inte en enda av finalisterna, tycker inte att någon är värd att vinna.....

Dagis

Jag har ju redan dagisångest så det räcker, inte blev det bättre när kuvertet med placeringsbesked droppade in idag.
Kände inte alls igen namnet på förskolan så jag ringde upp kontaktpersonen. Det visade sig att eftersom dom haft så många sökanden så har dom öppnat upp en tillfällig avdelning där 12 nya små knattar ska få börja. Denna nya avdelning kommer bara ha öppet till sommaren ungefär.
Redan där började jag bli lite skeptisk, inte nog med att det blir en helt ny grupp, ska dom sen splittras efter ett litet tag....
Sen kom nästa grej, det är mest 1- 1 1/2 åringar, känns ju inte speciellt kul, hur ska dom då ha tid med Bella när det mest är småttingar som måste matas/bytas på/bäras runt etc. Då kom grej nummer 3: Sebbe har plats på samma avdelning. Öööh va??! Han kommer alltså vara 3 år och 4 mån och ska börja på en 1-3 avdelning, skulle inte tro det! Enda 3 åringen på hela stället.
Hela meningen med att barnen börjar på dagis är ju för att dom ska få leka med fler större barn, det är ju bara bebisar på öppna förskolan. För min del skulle jag gärna ha alla tre hemma från nästa år, vi är ju så knäppa att vi valt att skaffa tre ungar tätt *s* Men framförallt Sebastian börjar ju bli så stor nu, Bella får ju haka på för att jag inte vill dela på dom två.
Nu ska jag få komma på möte nästa fredag, och kan dom inte erbjuda mig nåt annat så skiter jag i det, då får barnen vänta med dagis till hösten istället.
Jag vill ju helst ha syskonavdelning, det är därför jag valt ett dagis som ligger längre bort, får dom inte hamna i samma grupp så kan jag försöka ställa dom till ett dagis närmare.

Vi har varit på öppnis en sväng, Micke är ledig idag men han har varit på bilauktion och köpt en bil. Ikväll ska han på hockey så jag får lägga smurfarna själv, har ett nytt avsnitt av Desperate housewives laddat i x-boxen :)
Efter en gnällig (Bella) och skrikig ( Bella igen) vecka med alldeles för lite sömn och för många toabesök ( bebis som tränar kickboxning på min blåsa) så ska det bli skönt med lite mamatid imorgon! Ljuvligt! Hoppas att dagen går fort :)

Vinter på ingång

Ja, så känns det iaf... minusgrader inatt, bara +1 när vi skulle ut i förmiddags. Eller ja, ut och ut, vi tog bilen till Willys för att handla :) Gick förvånansvärt bra idag, barnen fick hjälpa till att lägga ner det vi skulle ha i kundvagnen, behövde bara muta Bella liiiite med godis vid kassan men inga panikskrik och gnäll idag, framsteg!
Speciellt Sebbe är gärna med och bestämmer VAD vi ska handla, "Bella tycker om den här yoghurten", "Jag vill ha gul paprika, jag tycker om bananer, köpa bananer mig". Bella ropar "NANANA" så fort vi kommer in till frukt och grönt så det är bara att plocka ner en ananas i kundvagnen :) Tur att det är mat dom väljer och inte godis iaf!
Blev ett kilo köttfärs så vi ska göra köttbullar i eftermiddag, känns skönt att ha ett gäng i frysen när jag inte orkar laga mat.
Ska packa en kartong i barnens rum oxå, slänga ner lite gosedjur och böcker som vi inte läst på evigheter. 1 1/2 vecka kvar.
Jag har en sån där "måndag hela veckan" känsla igen, samma sak varje dag, besöker samma ställen, äter samma mat, bråkar med barnen om samma saker... Oh well, det brukar kännas bättre på morgonen igen.

Hejdå bord!

Ett litet telefonsamtal och vips där kom det någon och hämtade vardagsrumsbordet som jag haft på annons i ett par dagar. Jag blev glad (fattas annat med mer cash till mammas plånbok hehe), köparen blev glad, men gladast blev nog maken som slipper lyfta det megatunga bordet vid flytten :)

Vi liftade med Micke till Solna centrum idag, blev ju så besviken på trippen till Kista i söndags, vi hittade ingenting att handla där.
Nu blev det ett fiskspel till Sebbe i julklapp och lite ny Play doh lera med en tillhörande maskin man kunde göra olika former med. Behövs lite pyssel nu när jag har mina sega dagar.
Sen fick Sebastian följa med mig och handla bebisens första utstyrsel som h*n ska få ha på sjukhuset. Tyvärr lika utplockat i storlekar här, men Sebbe hittade ett par mjuka velourbyxor som han ville att bebisen skulle ha. Benvita med bruna fläckar - komönster! Funkar ju för både tjej/kille. Dom ser så pluttiga ut, ÄR bebisar verkligen så små när dom kommer ut? Omlottröjor i stl 50 var slut och likaså bebisstrumpor, så vi får fortsätta letandet en annan gång.
Jag och Ingela-pinglan tar oss ännu en egomama-tripp på lördag, vi passar på så länge vi orkar gå med våra magar :) Den här gången blir det Babyland och Toys´r´us som ska invaderas :)
Nu har en liten snutta kommit ut efter vilan, väntar på att storebror ska vakna oxå.


Pepparkaksbak!

Känner mig så där megaseg i kroppen idag, orkar inte klä på barnen och gå ut så det får bli en hemmadag.
Jag sorterade alla mina femtielva miljoner underkläder, det märks att jag har jobbat ett par år på Twilfit ;) Jag tvingade mig själv att vara lite realistisk, ett par Calvin Klein i stl 34 lär jag aldrig klämma mig in i framtiden, dessutom skulle jag väl se ut som en kassler för det var bara streck överallt och lite tyg framtill haha! En full påse med underkläder åkte rakt i sopen, det är så skönt att sortera nu när vi ska flytta, ska ta itu med min byrålåda med toppar lite senare.

I eftermiddag när Micke kommer från jobbet så ska jag hämta upp väninnan och åka till Kista galleria, lite egentid igen :) Gissar att vi kommer spana in bebiskläder :) Fast jag får nog vila rejält här under dagen om jag ska orka mig ut, ska nog gå och mäta blodtrycket för att se vad det ligger på.
Pepparkakor har vi bakat iaf! Orkade inte göra mer än en plåt, degen tar ju aldrig slut... Blev lite lustiga former men det gör ju inget, barnen har snart hunnit äta upp allt.... Bella tittade med stora ögon på när Sebbe smakade lite deg, hon trodde väl att det var Play doh hon höll på med *s* Sen smakade hon lite själv och då var det kört, blev bara 2 kakor av hennes degklump, resten åt hon upp!
Luktar gott här hemma av pepparkakor, satt och funderade lite på vad jag ska göra för gott till jul, längtar efter Maraboufudgen jag gjorde förra året, den är grym så det blir nog en sats sådan :)

Pepparkaka

Urk!

Urk, jag har satt i mig en hel påse brända mandlar, så nu får jag skylla mig själv att jag är illamående ;)
Vi var på Coop och pantade flaskor, gick in bara för att upptäcka att det inte gick att "shop and go" utan man fick handla på vanligt sätt och stå i kassan, blääää! Enda anledningen att jag åker till dyra coop är ju för att slippa köerna, Bella är alltid skitsur mot slutet av handlingen och storskriker i vagnen.
Så, jag fick rycka det jag såg på väg mot kassorna, inte minsta avtagsväg vågade jag mig på, så hälften av varorna på inköpslistan missade jag ;)
Vid grönsaksdisken påpekade en herre att min förpackning med matlagningsgrädde verkade ha gått sönder och mycket riktigt, vita droppspår hade förföljt mig från kyldisken, oups! Orkade inte gå tillbaka och hämta nytt så det får bli en annan gång. Utanför sålde dom brända mandlar och jag var tvungen att köpa en påse, som nu ligger i tryggt förvar i magen :) Bebisen är väl chockad av allt socker för den är väldigt lugn just nu, fast den borde vara uppe i varv av alla onyttigheter ;)

Så fort barnen vaknar ska jag lasta in dom i bilen, Micke kommer hem från jobbet och sen ska vi dra till barnens mormor och morfar där vi blir bjudna på middag :)
Jag har packat en muppkartong idag, bara två veckor kvar till flytt nu! Längtar samtidigt som det känns pirrigt. För mig som lever med panikångest så är mitt hem min "säkra plats", det känns lite läskigt med ett nytt ställe, vänja sig vid alla ljud, miljön osv. Även om jag känner till området vi ska flytta till i teorin så blir det en helt annan grej att ta sig ut själv ( med barnen) och lära känna den nya miljön.
Sen kom jag på att shit, vi ska ha bebis oxå, kanske redan om 6 veckor, man vet ju aldrig och jag har precis bestämt mig för att jag inte vill föda, smart va?!! :)

Och resultatet:

Här nedan ser ni resultatet, ska bleka det lite här hemma med spray, enkelt, billigt och bra :) Sebbe är påklädd för att följa med pappa och köpa kinamat, det smakade bra och bäst av allt: jag slapp laga mat!
Tycker jag ser helt enorm ut med magen, men kameran lägger väl på ett par kilon haha!
 

Mammatid igen :)

Javisst, om en halvtimme smiter jag iväg till frisören - igen! Hon kommer säkert trilla baklänges av förvåning, jag brukar gå till frissan max 2 ggr om året annars...... Men jag inser att det lär ju dröja till nästa gång med en nyfödd här hemma så nu klipper jag det riktigt kort, lyckas jag bara redigera bort dubbelhakorna så kanske det dyker upp en bild här ikväll *s*

Vi har varit hos barnmorskan igen, finns rapport under "treans" sida. Sprang in en sväng på Hemköp oxå, börjar känna oss som en familj för Nannyakuten varje gång vi är och handlar.... Micke har fullt sjå att få en skrikande Bella att sitta kvar i vagnen allt medan Sebbe kutar runt och hämtar det han tycker vi ska handla. Jag vaggar efter och försöker komma på nåt från inköpslistan som självklart ligger kvar hemma. Vi är f-n helt slut när vi kommer till bilen igen, Bella skriker fortfarande och Sebbe kör sitt mantra "inte åka hem" tusen gånger om. Måste sätta barnen i en gå-i-affär-skola eller nåt för nu är det cirkus varje gång vi ska ut!
17 dagar kvar till flytt så nu börjar det närma sig :) Jag har adressändrat, anmält telefonflytt och ringt elbolaget så det mesta är under kontroll.

SOV!

Tredje gången jag går in med Bella nu, hon bara ska inte sova tycker hon.
Sebbe har kommit ut en gång och frågat var pappa är.
Sov nu ungar för mamma har semester! Typ.

Blocketberoende

Jag erkänner! Jag sitter och kollar igenom senast inlgada objekt på Blocket.se flera gånger om dagen... Kan inte låta bli, det går ju att göra världens fynd där ju! Finns fullt med impulsiva människor som handlar som tokar för att sen ångra sig och som säljer det för en bråkdel av priset på blocket.
Igår fyndade vi ett soffbord, precis ett sånt vi ville ha för 250 kr!!! Helt i nyskick och så fick vi med en extra bordsskiva oxå ifall nåt händer med den första i framtiden. Det bästa av allt var att bordet fanns i Sumpan så vi behövde inte åka långt :)

Barnen har lekt av sig på öppnis som vanligt, det första av tre besök som är inplanerade denna veckan. Nu sover dom så jag får lite lugn, Micke är på hockey ikväll så det blir en låååång dag. Tänkte försöka våga mig på lite fingerfärg i eftermiddag.... kan tänka mig hur de tkommer se ut efteråt men jag måste aktivera dom små busarna på nåt sätt. Jag har lovat Sebbe att han ska få hjälpa till att packa en kartong så det ska vi göra oxå.
Nu ska jag hämta något onyttigt att äta och dricka sen blir det dagens andra besök på Blocket hehe.

Jag är en leksak

Känner mig som Askungen här hemma, bara jobb jobb jobb, jag får aldrig min klänning klar, typ ;) Väntar på att min prins charming ( maken) ska komma hem från jobbet, slänga upp ungarna på hästryggen och galoppera iväg med dom haha!
Jag är som en sån där docka som man byter skiva i ryggen på, som kan säga ett par meningar och that´s it, "Sluta springa runt" "Plocka upp efter er", "Sluta jaga Bella", "Ät upp maten", "Rör inte kartongerna" och barnens skivor säger "Nej", "NEJ!", "NEEEEEJ", "Jag vill inte", "Låt mig va". Ett vitt madrasserat rum ter sig som himmelriket för mig just nu ;)
Trots och mer trots och en miniprinsessa som inte kan roa sig själv en sekund, måste ha mamma Lektant i närheten.
Jag som har så svårt med tanken på dagis, just nu känns internatskola som ett superbra alternativ om det inte lugnar sig här hemma snart.... Inser att det mesta har med mitt tålamod och graviditeten att göra. Trött tung mamma orkar inte lika mycket, det var samma sak förra gången och då hade jag ju "bara" Sebbe att ta hand om. Nu är dom ju två, som eldar upp sig och gaddar ihop sig och tjafsar emot.

Drygt en timme kvar, sen inträffar årets höjdpunkt, det känns nästan så :) Jag ska hämta upp Ingela-pinglan och vi ska åka iväg, UTAN BARN, till Ikea, bebisarna i magarna räknas inte ;) Strosa i lugn och ro, kanske ett besök på Babyland oxå, vet inte om dom har öppet idag när det är röd dag.
Att få komma bort hemifrån en stund, märks det att jag inte gör det ofta? *s*
Lämna barn och packningskaoset här hemma, vuxensamtal utan att bli avbruten, tjohoo!!!

Nu börjas det...

Vad ska jag skriva... är så trött så trött just nu, kände mig lika orkeslös i morse och svullnaden satt kvar i  fingrarna och benen så jag ringde min gulliga barnmorska. Hon tyckte att jag skulle komma in och ta nya prover, det är ju fredag idag och dom öppnar ju inte förren måndag igen, åka in till förlossningen under helgen känns inte som ett bra alternativ.
Blodtrycket var lite högre än vanligt och det var mer protein i urinen, kan ju säga att det var väntat.
Efter första barnet så var det 20 % risk att bli sjuk igen, men det står överallt allt det i så fall blir senare och mildare andra gången man får havandeskapsförgiftning. Inget verkar stämma på mig för jag får det tidigare varje gång. Nu är jag ju inte sjuk än, men jag känner ju i kroppen att det har småbörjat, känner ju igen känslan nu.
Blä, har bara lust att lägga mig ner och storgrina, men vad hjälper det? Lätt att behålla lugnet här hemma och vila med en liten pojke som har förvandlats till ett trotsmonster och en 2-åring med ständigt pmshumör ;) Tanken på  vad som väntar dom här veckorna.... och så flytt mitt upp i det hela :/
Nu sover ju barnen så jag ska lägga mig på soffan och vila lite. Kram på er!

Färdig mamma

Det är fan inte lätt att åka och storhandla med två barn längre. Barnen håller sig väl relativt lugna, dom får lite frukt eller bullar under tiden så dom klagar inte.
Men det är tungt med den knäppa kundvagnen som alltid drar åt nåt håll, lyfta i Bella i sitsen, lyfta ur henne, alltid någon sko som fastnar. I med Sebbe där bak, för går han själv i affären så ska han alltid kuta iväg och fylla kundvagnen med allt möjligt skräp. Blir inte mycket plats kvar till matkassar med en 3-åring i vagnen. Parkeringen lutar alltid åt nåt j-vla håll så man får parera så gott man kan så hela magen gör ont efteråt, lyckades trampa i en förbannad vattenpöl oxå och det gjorde ju inte mitt humör bättre :/

Blev Macdonalds på vägen hem idag, parkera bilen och sen lasta Softyn med tre tunga matkassar och en pumpa på 4kg, den där vagnen lär ju braka ihop snart! Inte ofta det sitter ett barn i den utan jag använder den att lasta i när vi varit och handlat.
Just ja, pumpan. Vi har aldrig firat Halloween, inte min typ av högtid, känns inte äkta på nåt sätt, men jag tänkte att det kunde vara kul att göra en pumpalykta, sen blir det soppa på innehållet. Lär ju svära som f-n innan jag får till det misstänker jag och nu kom jag precis på att jag packat ner alla värmeljus så där sket det sig ändå *muttrar*
Äsch! Inte min dag idag. Köpte pepparkaksdeg för att ha något att sysselsätta oss med men frågan är om jag orkar dra fram allt. Ska packa ner allt som inte används i badrumsskåpet och toalettskåpet, plus alla extra flaskor med schampoo, balsam och duschcreme. Börjar bli tomt på grejer överallt nu, 3 veckor kvar till flytt så jag kanske får lugna mig lite med packningen nu ;)

Onsdag

Undrar om jag är kvalificerad att söka jobb på typ Duka nu, jag är skitduktig på att slå in porslin i papper! Sen är jag även expert på att ta i alla köksluckor med mina papperssmutsiga fingrar så det är trycksvärta precis överallt i köket ;)
Lång dag idag för Micke ska på hockey efter jobbet, han kommer hem efter att barnen sover. Vi ska åka till Coop nu och fylla på förråden.
Liten nostalgitripp i morse för dom visade professor Balthazar på barnkanalen :)

Obs! Om det plötsligt blir knäpptyst hemma så betyder det oftast att barnen ställer till med något. Om denna tystnad bryts av spolande vatten är det bara att lubba dit. Sebbe och Bella fick precis tag på kaffeburken och hade skopat i kaffepulver i en nappflaska som Sebbe nu fyllde med vatten..... han kunde inte alls förstå varför han inte fick dricka det "mamma, jag gör gott kaffe" sa han, well hmmm *s*
Nåja, det var inte kaffepulver över hela golvet iaf, alltid något. Nu ska mamma sluta blogga och roa barn istället.

Språkkurs!

Sebbes ständiga nejsägande har utvecklat lillasysters språk, hon kan numera säga "nej" klart och tydligt medans hon skakar frenetiskt på huvudet tills hon blir helt yr. Så trots är inte enbart jobbigt, eller så är jag himla duktig på att se det från den positiva sidan idag :)
Fick frågan idag om det inte är jobbigt att vara gravid när man har två barn hemma, vet inte riktigt vad jag ska svara på det.
Fördelen är ju att dom roar varandra så bra, det är ju så nära i ålder mellan dom. Nackdelen är allt bus dom ställer till med tillsammans, gadda ihop sig mot morsan är ju jättekul! Ljudnivån kan ju bli äääh, rätt hög här hemma och jag har noll tålamod på eftermiddagarna. Barnen stökar ner i hundraåttio och nu är det två stycken som säger NEJ! när man säger åt dom att städa...

Idag har dom sprungit runt på öppnis och ingen av dom ville gå hem, fick dra hela mutregistret för att komma därifrån, parkeringen höll ju på att gå ut! Imorgon blir det veckobesök på Coop, torsdag är Mickes enda lediga dag och fredag blir det väl öppnis igen.
Sitter som vanligt med middagsångest, har ingen aning vad jag ska hitta på ikväll. Igår blev det hemmagjord pizza som räckte till dagens lunch. Ska försöka packa en kartong oxå, 25 dagar kvar :)
Usch! Barnen får se alldeles för mycket på tv just nu, Pippi på rymmen, Teletubbies och Bamse går omlott här hemma, enda chansen för mig att hinna packa utan "hjälp" från barnen.